Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τριγμοί μετά τις εκλογές – Πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή ηγεσίας

Τριγμούς επέφερε το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΠΑΣΟΚ ελάχιστες ημέρες μετά τις Ευρωεκλογές με γνωστά στελέχη του κόμματος να αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρώτη χρονικά τοποθετήθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου που όταν ρωτήθηκε για το εάν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα, απάντησε ότι: «Θα τα συζητήσουμε όλα μα όλα, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα στα όργανα… Οφείλουμε να συζητήσουμε τα πάντα», τόνισε η βουλευτής.

Η επίμαχη δήλωση:

Η ανάρτηση Γερουλάνου

Χθες τοποθετήθηκε ο Νίκος Γερουλάνος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε καθόλου θετικά τη μετεκλογική δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανέφερε ότι: «Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας. Μία ασυμμετρία που έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε άμεσα και να ανατρέψουμε με οργανωτικούς και πολιτικούς όρους, γιατί θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε».

Ο κ. Γερουλάνος με μακροσκελή ανάρτησή του απάντησε ανοιχτά στον κ. Ανδρουλάκη ότι: «Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι. Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς».

Στην ίδια ανάρτηση πρόσθεσε με νόημα ότι: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινοβουλευτική μας ομάδα που κάνει δουλειά στην κοινωνία, στο Κοινοβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό επιβάλλει η ενότητα. Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα για το τι έφταιξε, εκεί που πρέπει».

Θέμα ηγεσίας έθεσαν ξεκάθαρα Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Παπανδρέου

Σήμερα Τετάρτη θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσε ο βουλευτής του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με επιστολή που απέστειλε προς τον γραμματέα και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στην οποία ζητά επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου από τη βάση του κόμματος έως το τέλος του 2024.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή επανεκκίνηση! Μία νέα ισχυρή νομιμοποιητική εντολή ώστε να κάνουμε πράξη το μεγάλο ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών μας, με ηγεσία που να κινητοποιεί ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Ζητώ, λοιπόν, άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων», τόνισε στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Με άρθρο του, το ίδιο ζήτησε και ο Νίκος Παπανδρέου. Ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι: «Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του κόμματος.

Στη συνέχεια τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, τον λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στην επιστολή Κωνσταντινόπουλου

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων».

Με αυτή την αιχμή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη απάντησαν στη κριτική βουλευτών και την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζητάει σύγκλιση των οργάνων του κόμματος και νέες εκλογές για την ηγεσία εντός του 2024.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

Επισημαίνουν ότι ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας και πώς το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

«Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης», τονίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Related posts

Ραντεβού Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά: Στο «μενού» Ανατ. Μεσόγειος, Γάζα και αμυντική συνεργασία

admin

Οικονόμου σε Τσίπρα μετά την επίσκεψη στη ΡΑΕ: «Η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες»

admin

Ανδρέα, ζεις, εσύ μας οδηγείς

admin

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να έχει σταθερή κυβέρνηση – Τα οφέλη

admin

Μια επέτειος για 70+ ή μια υπόμνηση;

admin

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική προοπτική απομάκρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη

admin

Ακάρ: Αντιμετωπίζουμε προβοκατόρικες ενέργειες από την Ελλάδα – Εχουμε την ισχύ να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

admin

Νίκος Δένδιας: «Είμαι αποφασισμένος να εμπλουτίσω την αμοιβαία αμυντική βιομηχανική συνεργασία με το Ισραήλ»

admin

Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ

admin