Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε διεκδικητές στη μάχη για τη Nova, εκτός ΔΕΗ και CVC

Με πέντε ισχυρούς διεκδικητές φαίνεται ότι προχωρά η διαδικασία πώλησης της συμμετοχής της BC Partners στην Nova.

Πληροφορίες που διασταυρώθηκαν από πολλές πηγές της αγοράς -αλλά όχι από την ίδια την Nova, η οποία προς το παρόν επιλέγει να μην δημοσιοποιεί τίποτα σε σχέση με την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη- αναφέρουν ότι οι όμιλοι που θα συνεχίσουν στην διαδικασία και συγκεκριμένα στη φάση του due diligence είναι δύο αραβικά σχήματα και τρία funds, καθώς η ΔΕΗ, η CVC κι άλλο ένα σχήμα με τα σημερινά δεδομένα, δεν προκρίνονται, λένε οι πληροφορίες για το δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρότερες οικονομικές προσφορές κατέθεσαν το βρετανικό private equity APAX Partners, το αμερικανικό private equity fund Warburg Pincus, ένα ακόμα fund και δύο σχήματα αραβικών συμφερόντων, η STC (Saudi Telecom Company) και η Εtisalat (E&) από τα Εμιράτα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Etisalat, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπήρξε στο παρελθόν μέτοχος της Nova και η Saudi Telecom εξαγόρασε πέρυσι το 100% του δικτύου πύργων κινητής τηλεφωνίας της United Group σε Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβενία.

Όπως φαίνεται προς το παρόν τόσο η ΔΕH και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC μένουν εκτός διαδικασίας. Ας επισημάνουμε ότι η ΔΕΗ, η οποία έχει μέτοχο το CVC, κατασκευάζει δίκτυο οπτικών ινών μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που θα το διαθέτει χονδρική σε άλλους παρόχους.

Όλα τα παραπάνω επαληθεύουν όσα είχε πει σε ενημέρωσή του στις αρχές του καλοκαιριού ο επικεφαλής του BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, αφήνοντας τότε να εννοηθεί πως οι διαδικασίες για την πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (έλεγχος στοιχείων – due diligence κ.λπ.) θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, το καλοκαίρι.

Η BC Partners έχει συμπληρώσει πέντε χρόνια στη United Group (UG) έχοντας το 55% του μετοχικού της κεφαλαίου (το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Σέρβο επιχειρηματία, Dragan Solak) αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Nova.

H Nova και στη συνέχεια η Wind είναι από τα τελευταία αποκτήματα της UG (δεν έχουν παρέλθει πέντε χρόνια) ενώ σήμερα ως ενιαία εταιρία είναι η μεγαλύτερη του ομίλου της United με ετήσιο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) της τάξεως των 270 εκατ. ευρώ.

Related posts

Mytilineos: Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της μονάδας στη Λιβύη

admin

Νέες υπηρεσίες για πληρωμές από την Viva.com

admin

Ποιους κορυφαίους αθλητές στηρίζει η Εθνική Τράπεζα

admin

Prodea: Απέκτησε 104.905 μετοχές ο Χρ. Παπαχριστοφόρου, πωλητής η εταιρείας

admin

Alpha Trust: Στις 29/6 η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Επενδυτικό πρόγραμμα 1,2 δισ. ευρώ από την Attica Group

admin

Διπλή βράβευση για την Eurolife FFH στα Digital Finance Awards

admin

Vodafone Business: Αναθέσεις δημοσίων έργων άνω των €300 εκατ.

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Πρόταση για την Ελληνική

admin