Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάρος: 4 εξοχικές κατοικίες ενταγμένες στο φυσικό τοπίο

Η μελέτη του συγκεκριμένου project έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο της Μιρέλλας Γιαννά, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Μαρία Αργυρίου και Κυριάκο Γιαννακίδη. Ο Κυριάκος Γιαννακίδης προσφέρθηκε να αφηγηθεί την ιστορία:


“Η ιστορία ξεκινάει με την ανάγκη του πελάτη για τέσσερις εξοχικές κατοικίες, διαφορετικές μεταξύ τους, οι οποίες θα στεγάσουν διαφορετικού τύπου οικογένειες. Η κεντρική ιδέα γεννάται από το ίδιο το πεδίο σχεδιασμού, τη θέση του αλλά και τον προσανατολισμό του. Οι κατοικίες τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί μία προστατευμένη αυλή με κολυμβητική δεξαμενή στον νότο, με το σύνολο της κτιριακής μάζας να τοποθετείται στον βορρά. Συγχρόνως, η ανάγκη για διαφορετικότητα οδήγησε στη δημιουργία όγκων που ολισθαίνουν, σχηματίζοντας υπαίθριους χώρους, στεγασμένους με πέργκολα”.





-Γιατί επέλεξες τη συγκεκριμένη σχεδιαστική “γραμμή”;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε εξαρχής συγκεκριμένη σχεδιαστική γραμμή. Αφετηρία και βασικό εργαλείο σχεδιασμού αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα η τοπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, η οποία σε συνδυασμό με την τοπογραφία και τη μορφολογία του πεδίου σχεδιασμού, οδήγησε στη γέννηση της αρχιτεκτονικής λύσης. Ετσι, οι όγκοι των κατοικιών χωροθετούνται ακολουθώντας το σχήμα πεδίου, ενώ με τη διάσπαση των κτιριακών όγκων, επιτυγχάνεται η αρμονική ένταξη του συνόλου στη μορφολογία την περιοχής.





-Ποιο είναι το αγαπημένο σου σπίτι ξένου αρχιτέκτονα;

Αγαπημένη κατοικία ξένου αρχιτέκτονα αποτελεί το έργο Masseria Moroseta του Andrew Trotter. Πρόκειται για έναν αρχιτέκτονα, η φιλοσοφία και το έργο του οποίου, βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τον δικό μας τρόπο προσέγγισης και εμπειρίας του χώρου. Η Masseria Moroseta είναι ένα αγροτικό σπίτι, μοντέρνο αλλά και παραδοσιακό ταυτόχρονα, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής της περιοχής της Puglia. Μέσω των υλικών, των χωρικών αναλογιών και της άμεσης σχέσης με το περιβάλλον του, καταφέρνει να εγκαθιδρύσει μια δυναμική αλληλεπίδραση με το παρελθόν σε ένα γαλήνιο περιβάλλον και να επαναφέρει τον χρήστη στις βασικές αρχές της ζωής.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: /www.--.gr

Related posts

Συνταξιούχοι: Τα πέντε μέτρα ελάφρυνσης από τον Ιανουάριο του ’24 και τα τέσσερα που «έρχονται»

admin

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Τζερόμ Πάουελ: Αναγκαία η καταπολέμηση του πληθωρισμού, η Fed δεν προσπαθεί να προκαλέσει ύφεση

admin

Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος

admin

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 3,5% η Ελλάδα παρά την κρίση και τον πόλεμο

admin

Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά – Οι παραβάτες θα τιμωρούνται

admin

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται στα 663 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2022

admin

Ποιοι και πώς μπορούν να επανενταχθούν στις 120 δόσεις της εφορίας

admin

Σταϊκούρας: Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί και το 2021

admin