Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από 1.000 τόνους υλικών έχει ανακυκλώσει ο ΟΤΕ

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη του Προγράμματος Ανακύκλωσης στα κτίρια του Ομίλου ΟΤΕ, χάρη στο οποίο έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 1.000 τόνοι υλικών. Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε χώρο γραφείων στην Ελλάδα που εφάρμοσε την αρχή του διαχωρισμού των υλικών στην πηγή, με τη συλλογή τους σε διαφορετικούς κάδους (διακριτοί κάδοι για χαρτί, συσκευασίες ανά υλικό – πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί, λοιπές συσκευασίες, μελάνια, τηλέφωνα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και μπαταρίες). Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2013 σε 24 κτίρια γραφείων του Ομίλου σε όλη τη χώρα, που στεγάζουν 9.000 εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, από το 2013 έχουν ανακυκλωθεί μέσω του προγράμματος:

  • 900 τόνοι χαρτιού, που αντιστοιχούν σε 215 στρέμματα δάσους
  • 38,7 τόνοι πλαστικού, που αντιστοιχούν σε 2.646.000 μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού του 0,5 λίτρου
  • 3,3 τόνοι αλουμινίου, που αντιστοιχούν σε 222.267 κουτάκια αλουμινίου
  • 54,3 τόνοι σύμμεικτων/γυαλιού
  • 17,2 τόνοι μελανοδοχείων, που αντιστοιχούν στην εξοικονόμηση 231 τόνων πετρελαίου
  • 38,5 τόνοι μικρών συσκευών και απόβλητων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)
  • 12,7 τόνοι λαμπτήρων
  • 10,6 τόνοι μπαταριών

«Στον Όμιλο ΟΤΕ γνωρίζουμε καλά ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. Από το 2013, που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτίριά μας είχαμε ως στόχο να μειώσουμε την κατανάλωση των φυσικών πόρων και τα απορρίμματα που παράγουμε καθημερινά στους χώρους εργασίας. Δέκα χρόνια μετά, τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση. Το σημαντικότερο, όμως είναι ότι καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε τους εργαζόμενους του Ομίλου, βοηθώντας τους να εντάξουν την ανακύκλωση στη ζωή τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα, οι άνθρωποί μας αποτελούν ενεργό κομμάτι της προσπάθειας αυτής, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους», δήλωσε σχετικά η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ.

Πάνω από 40 εργαζόμενοι συμμετέχουν στο συντονισμό και την εποπτεία 

Στην επιτυχημένη πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης στα κτίρια του Ομίλου ΟΤΕ είναι καταλυτική και η συμμετοχή πάνω από 40 εργαζομένων για την εποπτεία, τον συντονισμό λειτουργίας και την καθημερινή διαχείρισή του, με τη συνδρομή δεκάδων συνεργατών (συνεργεία καθαριότητας, εργαζόμενοι εστιατορίων, κυλικείων κ.ά.). Για την υποστήριξη της λειτουργίας του προγράμματος, εφαρμόζεται σχέδιο διαχείρισης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση των εμπλεκομένων στελεχών, την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων-χρηστών του προγράμματος, την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, καθώς και την εποπτεία όλων των ενεργειών, από τη συλλογή έως την ανακύκλωση σε αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει συνεχώς προς την κατεύθυνση βελτίωσης της λειτουργίας και των αποτελεσμάτων του προγράμματος ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, το 2022 το πρόγραμμα εξελίχθηκε, με την προσθήκη ρεύματος κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ. Για το σκοπό αυτό, τοποθετήθηκαν κάδοι συλλογής οργανικών αποβλήτων σε περισσότερα από 40 σημεία του κτιρίου, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των συνεργατών που ασχολούνται με τη διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης κτιρίων εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (άξονας Κυκλικής Οικονομίας), η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με αυτή της Telekom.

Related posts

Η Fitch αναβαθμίζει την Quant

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε η απορρόφηση ακινήτων από θυγατρική

admin

Διαθέσιμες στο Apple Pay οι κάρτες της Attica Bank

admin

Πώς επηρεάζει τον ΟΛΠ η κρίση στη Μέση Ανατολή

admin

ΔΕΗ: Καθαρά κέρδη 485 εκατ. ευρώ, μέρισμα €0,25 ανά μετοχή

admin

Motor Oil: Από 1,37 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

admin

Coca-Cola: Πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» στην Κρήτη

admin

Ανδ. Σιάμισιης: Εξετάζουμε επιλογές ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη

admin

Νέα βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες παρουσιάζει ο όμιλος Τιτάν

admin