Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Aδωνις, τα σκοτάδια και η ντροπή

Ενώ τα προβλήματα στα νοσοκομεία γιγαντώνονται και οι ασπιρίνες με τις οποίες προσπαθεί η κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει είναι φως φανάρι ότι δεν επαρκούν, ο αρμόδιος υπουργός, ο πολυπράγμων στα κοινωνικά μέσα και στους διαδικτυακούς καβγάδες Aδωνις Γεωργιάδης, περί άλλα τυρβάζει. Λύνει δηλαδή το ζωνάρι του για καβγά, έχοντας πια κατοχυρώσει τη θέση του πολιτικού της Δεξιάς που υπερασπίζεται ακόμα και τα τέρατα της πολιτείας με τα οποία βαρύνεται η κυβέρνησή του. Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά του, η παρέμβασή του στο Χ (πρώην twitter) σε ανάρτηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος συνεχίζει να διατυπώνει εύλογες απορίες για τις υποκλοπές, για τις οποίες δεν μας διαφώτισε το πόρισμα του Αρείου Πάγου, και ιδιαίτερα για τη σχέση της ΕΥΠ με το Predator. O υπουργός θεωρεί ότι δεν έγινε και τίποτα με τις παρακολουθήσεις της επικοινωνίας πολιτών, ακόμα και υπουργών της ΝΔ, ακόμα και του ιδίου. Δεν είναι όμως και τόσο τιμητικό να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι ψιχαλίζει. Ασε που επιτρέπει αυτή η στάση στους πολιτικούς αντιπάλους σου να αναρωτιούνται ευλόγως για ποιον λόγο τέτοια απάθεια απέναντι σε μια πρακτική που δεν έχει μόνο προσωπικές διαστάσεις αλλά θα μπορούσε να είναι υπονομευτική και της δημοκρατίας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης μοιάζει να έχει πάρει επάνω του το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αγνοώντας και τις αντιδράσεις σύσσωμης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και τα δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών Μέσων, που συνεχίζουν να εξανίστανται (τελευταίο στη σειρά το Politico). Αλλά η διαφάνεια συνεχίζει να είναι το πεδίο όπου ασκείται η δημοκρατία – ενώ το ημίφως των πρακτόρων και άλλων σκοτεινών προσώπων ανέκαθεν δοκιμάζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Είναι εντυπωσιακό πώς ο κορυφαίος υπουργός γοητεύεται από τα αντιδημοκρατικά μαύρα σκοτάδια. Διαπιστώνω μάλιστα ότι και ένας στρατός πιστών ακολούθων, εσχάτως, τσαλαβουτά μαζί του στα σκοτάδια αυτά. Οταν λάμψει η αλήθεια, όλοι αυτοί θα ψάχνουν άλλα σκοτάδια για να κρυφτούν. Οχι μόνο από ντροπή.

Τα τακάκια και

η επικοινωνιακή ευφυΐα

Το βίντεο με τον Παύλο Γερουλάνο να αλλάζει τακάκια σίγουρα το έχουν δει οι φανατικοί καταναλωτές πασοκικών ειδήσεων. Και ξέρουν ότι είναι η απάντηση του υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον stand up comedian, Αλέξανδρο Τσουβέλα, ο οποίος λατρεύει – κατά τα λεγόμενά του – να τον μιμείται και τον φαντάζεται να κάνει διάφορες δουλειές. Αυτό που ίσως σας έχει διαφύγει είναι πως στην ίδια συνέντευξη ο κωμικός είχε αναφέρει ότι βλέπει ως νικητή της εσωκομματικής αναμέτρησης τον δήμαρχο Αθηναίων. Κανείς, όμως, δεν ασχολήθηκε με την εκτίμησή του γιατί ο Γερουλάνος φρόντισε να κάνει viral τον χρόνο που αφιερώθηκε στον ίδιο. Αποδείχθηκε πιο ευφυής επικοινωνιακά.

Η Δυτική Μακεδονία

και το ΠΑΣΟΚ

Μια κι αναφέρθηκα στην επικοινωνιακή καμπάνια του Παύλου Γερουλάνου, να σας πω ότι ο βουλευτής της Α’ Αθηνών έχει ρίξει μεγάλο βάρος στα σόσιαλ μίντια και την προσέγγιση όσων ψηφοφόρων βασίζονται σ’ αυτά για την ενημέρωσή τους. Εξού και ανέβασε τις προάλλες ένα βίντεο από την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία. Το αφιέρωσε, μάλιστα, στην πίστη της πράσινης βάσης της Δεσκάτης, της Εδεσσας, των Γιαννιτσών, των Γρεβενών, της Σκύδρας, της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή διόλου τυχαία δεν ήταν. Θέλω να σας θυμίσω ότι το Κίνημα πήρε τη δεύτερη θέση στη Δυτική Μακεδονία με 16,33% στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Εκεί έγραψε νούμερα τα οποία σίγουρα ζήλεψαν οι Τοπικές άλλων περιοχών. Οπότε, το ερώτημα ποιον θα στηρίξουν οι ισχυροί πασόκοι της Δυτικής Μακεδονίας, σαν τον Πάρι Κουκουλόπουλο και την Ολγα Μαρκογιαννάκη, έχει τζόγο – εντάξει, για τη δεύτερη όχι και τόσο γιατί είναι γνωστή φαν του Ανδρουλάκη.

Related posts

Δημοσκόπηση: Οριακά πάνω από μονοψήφιο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση, μικρά κέρδη για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

admin

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Δεν εμπλέκεται ελληνικό πλοίο όπως ανέφερε δημοσίευμα του ΒΒC

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτά είναι τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στο Κίεβο

admin

Αυτός είναι ο φάκελος της επιστολικής ψήφου για τις ευρωεκλογές

admin

Anadolu: «Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο καταφύγιο για τους τρομοκράτες της FETO»

admin

Επίσημο: Η Βούλα Κεχαγιά νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Η θέση που αναλαμβάνει η Αυγέρη

admin

Μαρία Σπυράκη: Την ερχόμενη Δευτέρα οι επίσημες ανακοινώσεις για την άρση της ασυλίας της

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η κόντρα των δύο μονομάχων για το Κυπριακό

admin

Χωρίς τον πρωθυπουργό τα αποκαλυπτήρια προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη

admin