Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν έφθασε στη Μογγολία, βασικό κρίκο του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου προς την Κίνα

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε για κρατική επίσκεψη στη Μογγολία, η οποία βρίσκεται στην διαδρομή ενός νέου σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τη Ρωσία με την Κίνα

Η Ρωσία διεξάγει επί χρόνια συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει ετησίως 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, από την δική της περιφέρεια Γιαμάλ στην Κίνα, μέσω Μογγολίας.

Το έργο που φέρει την ονομασία Δύναμη της Σιβηρίας 2 (Power of Siberia 2) είναι μέρος της στρατηγικής Ρωσίας που αποσκοπεί να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει υποστεί στις πωλήσεις στην Ευρώπη από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είναι ο σχεδιαζόμενος διάδοχος ενός ήδη υπάρχοντος αγωγού με την ίδια ονομασία ο οποίος ήδη προμηθεύει την Κίνα με ρωσικό φυσικό αέριο και ο οποίος αναμένεται να φθάσει την προγραμματισμένη δυναμικότητα των 38 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, το 2025.

Το νέο εγχείρημα έχει εδώ και καιρό βαλτώσει σε βασικά ζητήματα, όπως η τιμολόγηση του φυσικού αερίου. Ωστόσο, ο Πούτιν δήλωσε την παραμονή της επίσκεψής του ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των μελετών σκοπιμότητας και των τεχνικών μελετών, προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Αύριο αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Μογγολίας Ουχνααγκιίν Χουρελσούχ.

Η Ουκρανία κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη Μογγολία να συλλάβει τον Πούτιν με βάση το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο πέρυσι, όταν τον κατηγόρησε για έγκλημα πολέμου που διέπραξε με την παράνομη μεταφορά εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία στην Ρωσία.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει την κατηγορία αυτή, λέγοντας ότι η απόφαση του ΔΠΔ είχε πολιτικά κίνητρα και δηλώνει ότι δεν ανησυχεί για την επίσκεψη του Πούτιν.

Το ένταλμα υποχρεώνει τα 124 κράτη μέλη του δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένης της Μογγολίας, να συλλάβουν τον Πούτιν και να τον μεταφέρουν στη Χάγη για δίκη, εάν πατήσει το πόδι του στο έδαφός τους.

Ερωτηθείς εάν υπήρξαν συζητήσεις με τις αρχές της Μογγολίας σχετικά με το ένταλμα του ΔΠΔ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι “όλες οι πτυχές της επίσκεψης έχουν συζητηθεί διεξοδικά”.

-

Related posts

ΗΠΑ: Το ζήτημα της άμβλωσης στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας

admin

Λευκός Οίκος: Οι επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων

admin

Σερβία: Νέα διαδήλωση με αίτημα την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στο Βελιγράδι

admin

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο

admin

Φονικές μάχες στη Χαν Γιούνες, επίκεντρο πλέον του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

admin

Γερμανία: Η γραπτή δήλωση υποστήριξης στο δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ προϋπόθεση πολιτογράφησης στο κρατίδιο Σαξονίας-Άνχαλτ

admin

Διάταγμα Πούτιν επιτρέπει τις πληρωμές για ρωσικά αγροτικά προϊόντα σε ρούβλια

admin

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για ρωσικές προσπάθειες να σταματήσουν τα στρατεύματα του Κιέβου

admin

Βρετανία: Σε επιφυλακή να αναλάβει και πάλι δράση σε περίπτωση επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

admin