Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν έσπευσε να συγχαρεί τον Μαδούρο για την “επανεκλογή” του, πριν ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τη Δευτέρα τον Νικολάς Μαδούρο για την “επανεκλογή” του στην προεδρία της Βενεζουέλας, λέγοντας ότι η Μόσχα απολαμβάνει στρατηγική συνεργασία με το κράτος της Νότιας Αμερικής και ότι ο Μαδούρο είναι πάντα ευπρόσδεκτος στη Ρωσία.

Ο Μαδούρο και ο αντίπαλός του, Εντμούντο Γκονζάλες διεκδικούν αμφότεροι τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, καθώς η Ουάσιγκτον και άλλες ξένες κυβερνήσεις αμφισβητούν τα επίσημα αποτελέσματα που έδωσαν τη νίκη στον νυν πρόεδρο της χώρας.

Η εθνική εκλογική αρχή δήλωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) ότι ο Μαδούρο κέρδισε μια τρίτη θητεία με 51% των ψήφων – ένα αποτέλεσμα που θα επεκτείνει σε παραπάνω από ένα τέταρτο του αιώνα το καθεστώς Τσάβες – Μαδούρο.

“Οι σχέσεις Ρωσίας-Βενεζουέλας έχουν χαρακτήρα στρατηγικής εταιρικής σχέσης”, είπε ο Πούτιν σε μήνυμα προς τον Μαδούρο, ανέφερε το Κρεμλίνο. “Είμαι βέβαιος ότι οι δραστηριότητές σας ως αρχηγού του κράτους θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην προοδευτική ανάπτυξή τους προς όλες τις κατευθύνσεις”.

“Αυτό ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα των φιλικών μας λαών και συνάδει με την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης”, είπε ο Πούτιν. “Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε την εποικοδομητική κοινή μας εργασία σε επίκαιρα ζητήματα της διμερούς και διεθνούς ατζέντας”.

“Να θυμάστε ότι είστε πάντα ευπρόσδεκτος επισκέπτης στο ρωσικό έδαφος”.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την εκλογική αρχή δεν αντικατοπτρίζουν τις ψήφους του λαού. Η εκλογική αρχή τυπικά είναι ένα ανεξάρτητο όργανο, ωστόσο η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας ισχυριζεται ότι λειτουργεί ως βραχίονας της κυβέρνησης του Μαδούρο.

Related posts

Λίβανος: Πέντε νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ

admin

Προειδοποίηση Ζελένσκι στην ΕΕ για τον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή

admin

Η Πολωνία θα ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα με τη Λευκορωσία

admin

Επικοινωνία Μπλίνκεν-Φιντάν για τη συμφωνία για τα σιτηρά και τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

admin

Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία

admin

Γαλλία: Συγκρούσεις νεαρών διαδηλωτών και αστυνομικών στο περιθώριο πορείας για τη μνήμη του 17χρονου

admin

G7: Συμφωνία για νέα πρωτοβουλία κατά του “οικονομικού εξαναγκασμού”

admin

Ιταλία: Ξεκινά από 01/10 στα σούπερ μάρκετ τρίμηνη μείωση τιμών περί το 10% σε είδη πρώτης ανάγκης

admin

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά και συνελήφθη

admin