Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη ΓΑΙΑΟΣΕ

 Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στη ΓΑΙΑΟΣΕ, προερχόμενος από την ΕΤΑΔ όπου κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου.

Ο κ. Μπαλωμένος, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν με επιτυχία Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΤΑΔ (Μάρτιος 2022-Ιούνιος 2024), μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ (Νοέμβριος 2022-Δεκέμβριος 2023) αλλά και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος (Δεκέμβριος 2023-Ιούνιος 2024), διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στους τομείς του real estate, όπως και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού και στη διαχείριση σύνθετων προγραμμάτων και έργων.

Οπως σημειώνει το Υπερταμείο, η ανάληψη της θέσης από τον κ. Μπαλωμένο συνίσταται στην τεκμηριωμένη εμπειρία του στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, καθώς στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΓΑΙΑΟΣΕ στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρύθμισης που δρομολογείται, είναι κυρίως ο μετασχηματισμός της εταιρείας σε αμιγώς εταιρεία ακίνητης περιουσίας.

Παράλληλα, η κίνηση αυτή εναρμονίζεται με την ομιλική στρατηγική του Υπερταμείου να αξιολογεί και να αναδεικνύει έμπειρα στελέχη εκ των έσω που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους και τη γνώση των εσωτερικών διαδικασιών και της κουλτούρας του Ομίλου.

Τα μέλη του ΔΣ και το Υπερταμείο εκφράζουν τις ειλικρινείς ευχαριστίες τους στην κα Ιωάννα Δούνια, από το Υπερταμείο, που υπηρέτησε με επιτυχία στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου με προσωρινά καθήκοντα (από τον Απρίλιο του 2023) κι επιστρέφει στο Υπερταμείο. Στη θέση του Προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ παραμένει ο Κωνσταντίνος Κεσεντές.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο κ. Μπαλωμένος είναι Τοπογράφος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, MSc in Real Estate από το University of Reading, UK και Διδακτορικό Δίπλωμα με υποτροφία από τη Ευρωπαϊκή Ένωση, στο αντικείμενο της οικονομικής της αγοράς ακινήτων και των επενδύσεων σε ακίνητα, από το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο οποίο έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό επίπεδο το αντικείμενο της αγοράς ακινήτων. Έχει επίσης συμμετάσχει σε επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του Harvard University για την επιχειρηματικότητα.

Διαθέτει εκτενή επαγγελματική εμπειρία και πολυσχιδή γνώση στην αγορά ακίνητης περιουσίας. Υπήρξε Εντεταλμένος Σύμβουλος, μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην ΕΤΑΔ ΑΕ, συνιδρυτής και ομόρρυθμος εταίρος για δώδεκα έτη σε τεχνική εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών έργων καθώς επίσης, μεταξύ άλλων, σύμβουλος διοίκησης στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Τράπεζας, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΟΒΕ και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών με αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια ακίνητη περιουσία, ενώ έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Related posts

ΔΕΗ: Υποβάλαμε προσφορά για τον υδροηλεκτρικό σταθμό Cebren

admin

Σαράντης: Σχέδια για νέες εξαγορές που θα φέρουν αποδόσεις

admin

Ολοκλήρωσε την ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας ο ΑΔΜΗΕ

admin

Επίθεση με drones σε κτίριο διοίκησης πετρελαιαγωγού στη Ρωσία

admin

Generali: Ρεκόρ λειτουργικού αποτελέσματος €6,5 δισ. το 2022

admin

Για την εξαγωγική της δραστηριότητα βραβεύτηκε η Κρι Κρι

admin

Όμιλος Κοπελούζου: Η στρατηγική σημασίας της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου-Ελλάδας 

admin

Alpha Bank: «Προικίζεται» με τα πρώτα ακίνητα η Skyline Real Estate

admin

Λαβίδας (Lavipharm): Έχουμε ξεπεράσει τους στόχους του business plan

admin