Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο για τη συνάντηση με Μπάιντεν – “Η κατάπαυση πυρός στη Γάζα να γίνει γρήγορα”, το μήνυμα των ΗΠΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΗΜΕΡΩΣΗ: 22.40

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έφθασε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο πρέπει να προσπαθήσει να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα.

Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει τη χαρά να συνεργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν “τους ερχόμενους μήνες” για το τέλος της θητείας του τελευταίου.

“Θέλω να σας ευχαριστήσω γι αυτά τα 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας και υποστήριξης προς το κράτος του Ισραήλ και έχω τη χαρά να συζητήσω μαζί σας σήμερα και να συνεργαστώ με σας τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

Την επόμενη μέρα της ομιλίας του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Νετανιάχου κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο που έφερε ισραηλινές και αμερικανικές σημαίες, προτού τον συνοδεύσουν στο εσωτερικό, χωρίς να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν εκεί.

Ο κ. Μπάιντεν προτίθεται να πει στον Μπ. Νετανιάχου ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα είναι ανάγκη να γίνει “γρήγορα”, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Ο πρόεδρος θα επιβεβαιώσει στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι πιστεύει ότι πρέπει να καταλήξουμε (σε μια συμφωνία) και πρέπει να καταλήξουμε εκεί γρήγορα”, εξήγησε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

“Τώρα είναι η ώρα”, πρόσθεσε, καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας διανύει τον 10 μήνα του.

Related posts

Κίνα: “Καρατομήθηκε” και ο υπουργός Άμυνας Λι, μετά τον υπ. Εξωτερικών

admin

ΗΠΑ: Μια νεκρή και δώδεκα τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στο Σιάτλ

admin

Βουλγαρία: Συνάντηση του πρωθυπουργού Ντένκοφ και της ΥΠΕΞ Γκαμπριέλ με τον Βρετανό ΥΠΕΞ

admin

Ρωσία: Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης

admin

Ινδια: Το κόμμα του Μόντι αντιμετωπίζει απώλειες στις δημοσκοπήσεις

admin

Κίνα και Φιλιππίνες αλληλοκατηγορούνται για δύο συγκρούσεις πλοίων στη Νότια Σινική Θάλασσα

admin

Η Γέλεν εκφράζει τις ανησυχίες της για τους νέους περιορισμούς εξαγωγών στην επίσκεψή της στην Κίνα

admin

Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση προκάλεσε ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού και σε χώρους αποθήκευσης σιτηρών

admin

Λευκορωσία: Ο στρατός της Πολωνίας πυροβόλησε κατά μεταναστών στα σύνορα των δύο χωρών

admin