Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο νέος σχεδιασμός των Mitsis Hotels στην ανάπλαση του Μεγάρου Σλήμαν

Παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2027 πήρε το επενδυτικό πρόγραμμα των Mitsis Hotels που προβλέπει την αναμόρφωση, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν – Μελλά σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη 1.

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία «Ξενοδοχείο Ideal Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού», η οποία συνδέεται με τον όμιλο Μήτση, έλαβε από το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ το «πράσινο φως» στο αίτημά της για χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του project, ύψους 36 εκατ. ευρώ, που έχουν δρομολογήσει τα Mitsis Hotels.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η παράταση αφορά χρονικό διάστημα ενός έτους, κάτι που σημαίνει ότι ο όμιλος οφείλει να έχει ολοκληρώσει την επένδυση μέχρι τις 9 Απριλίου του 2027. Παράλληλα, δόθηκε παράταση έξι μηνών, πλέον των τριών αρχικών ετών στην καταβολή μισθώματος, ήτοι μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2026.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος μίσθωσε το συγκεκριμένο ακίνητο για 35 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ως ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Το κτίριο οικοδομήθηκε τη δεκαετία 1880 – 1890 και ανήκει στο σύμπλεγμα των τεσσάρων κατοικιών που ανήγειρε ο Ερρίκος Σλήμαν στην οδό Πανεπιστημίου. Σχεδιάστηκε από τον Έρνστ Τσίλλερ και περιλαμβάνει ισόγειο-ημιώροφο και τέσσερις πάνω από το ισόγειο ορόφους, συνολικής επιφάνειας 7.115,62 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και ένα επιπλέον κτίριο στον ακάλυπτο χώρο το οποίο δεν κατασκευάστηκε την ίδια περίοδο με το Μέγαρο Σλήμαν – Μελλά. Πρόκειται για τον χώρο στον οποίο στεγαζόταν μέχρι πρότινος ο κινηματογράφος ΙΝΤΕΑΛ, επιφάνειας 829,50 τετραγωνικών μέτρων.

Το επενδυτικό πλάνο

Το συγκεκριμένο project αποτελεί μέρος του ευρέος επενδυτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, που «τρέχει» ο όμιλος και προβλέπει την πλήρη αναβάθμιση των 21 ξενοδοχείων και resorts που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030.

Τον περασμένο Απρίλιο έκανε πρεμιέρα το νέο αστικό ξενοδοχείο του ομίλου, το Mitsis N’U Piraeus Port, στο λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο επιβατικό λιμάνι στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως. Το υψηλών προδιαγραφών ξενοδοχείο προσφέρει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα τα Mitsis Hotels ενίσχυσαν το αποτύπωμά τους στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό τους δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κέρκυρα, όπου μέχρι πρότινος δεν είχαν παρουσία. Συγκεκριμένα, ο όμιλος εξαγόρασε το 4 αστέρων Messonghi Beach Hotel, που βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογγής, και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης για το 3 αστέρων παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχείο Belvedere Hotel, που βρίσκεται στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Περιστερών.

Τα Mitsis Hotels έχουν αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο 23 ξενοδοχείων, δυναμικότητας άνω των 7.000 δωματίων, και 13 κέντρων θαλασσοθεραπείας και spa σε κάποιους εκ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών της χώρας, την Αθήνα, την Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο, και μετρά περισσότερα από 45 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Σε ετήσια βάση τα Mitsis Hotels φιλοξενούν πάνω από 433 χιλιάδες ταξιδιώτες και απασχολούν 4.800 εργαζομένους.

Related posts

kIEFER: Βάζει στόχο την κατασκευή ΑΠΕ 1 GW την επόμενη τριετία

admin

Στον Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά η Alpha

admin

Λειτουργική κερδοφορία 4,5 εκατ. στο εξάμηνο για την Attica Bank

admin

Folli Follie: Προ των πυλών συμφωνία με αμερικανικό brand 

admin

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία για θέματα AI στην Ελλάδα από την Google

admin

Νέα βελτιωμένα καύσιμα παρουσίασε η Shell

admin

Νέα μονάδα 200 MW στην Ιρλανδία κατασκευάζουν GE και Mytilineos

admin

ΣΙΔΜΑ: Ανοδος τζίρου 28,7% αλλά και μείωση κερδών στο εννεάμηνο

admin

Εξαγόρασε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα ο όμιλος Μήτση

admin