Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυραύλων, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία “παραμένει μια ελεύθερη χώρα”, αναφέρει ο Μπάιντεν σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας – παραμονή της επετείου ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας – πως “ο πόλεμος θα τελειώσει με μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία”.

Η νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας περιλαμβάνει “αντιαεροπορικούς πυραύλους για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας, εξοπλισμό κατά των drones και αντιαρματικούς πυραύλους για την αντιμετώπιση των ρωσικών τακτικών στο πεδίο της μάχης”, σημείωσε ο Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει την εκτιμώμενη αξία αυτού του πακέτου.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, πριν από δυόμισι χρόνια, η Ουάσινγκτον είναι ο βασικότερος υποστηρικτής του Κιέβου με το ύψος της συνολικής στρατιωτικής βοήθειας να υπολογίζεται, μέχρι σήμερα, σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει σε αυτήν τη σύγκρουση. Ο ανεξάρτητος λαός της Ουκρανίας θα επικρατήσει και οι ΗΠΑ, με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, θα εξακολουθήσουν να στέκονται στο πλευρό του”, διεμήνυσε ο αμερικανός πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ινδικές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών: Αντιδρούν στο νέο φόρο της τάξης του 28% – Υποστηρίζουν ότι θα αναχαιτίσει τις ξένες επενδύσεις

admin

Σημείο καμπής στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι στη Βηρυτό

admin

Χιλή: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε δασικές πυρκαγιές στην παραλιακή πόλη Βίνια ντελ Μαρ

admin

Ιράν: Κρατούμενη δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά

admin

Τζο Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα

admin

Πένθος για τον θάνατο Μπερλουσκόνι: “H κοινοβουλευτική δραστηριότητα σταματά για μια εβδομάδα”

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι διόρισε τον Βαντίμ Φιλάσκιν νέο περιφερειάρχη Ντονέτσκ

admin

Βολές Νετανιάχου κατά του στρατού για τις παύσεις των μαχών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Γάζα: Νέα έφοδος ισραηλινών στρατιωτών στο νοσοκομείο Νάσερ

admin