Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μητσοτάκης, ο Ερντογάν, το βραβείο και οι επενδυτές, η Ολγα, ο Φάμελλος και η θλίψη, η μεγάλη εξαγορά στα τρόφιμα, ο τραπεζίτης και το Range Rover

Από αυτό όμως λείπει το ραντεβού με τον Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο μαθαίνω ότι απουσιάζει και από το πρόγραμμα που μοίρασαν οι Τούρκοι στους δικούς τους. Θα γίνει, βεβαίως, απλά δεν έχει κλείσει οριστικά το πρακτικό του πράγματος, αν και πιθανότερη ημερομηνία είναι η 24η Σεπτεμβρίου.


Βράβευση





-Τη Δευτέρα ο Κ.Μ. θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα που θα λάβουν το βραβείο Global Citizen, από το πολύ γνωστό αμερικανικό think tank Atlantic Council και μάλιστα το βραβείο θα απονείμει στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Μαζί με τον πρωθυπουργό θα βραβευθούν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο πρόεδρος της Γκάνας Νάκα Ακούφο-Άντο και η πρωτοπόρος της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα, Μίκι Λι. Όπως αναφέρει μάλιστα το Atlantic Council, ο Έλληνας πρωθυπουργός βραβεύεται για τη «σημαντική σταδιοδρομία του τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και στις διατλαντικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες υποθέσεις».


Ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ





-Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην 79η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη Πέμπτη και θα έχει άλλον «αέρα», καθώς η Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1/1/2025 τη θέση μη μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ για δυο χρόνια… Την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες και προγραμματίζεται μια σειρά διμερών επαφών μεταξύ αυτών με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μ. Νετανιάχου, αλλά και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς. Και, φυσικά, από το πρόγραμμά του δεν λείπουν οι επαφές με Αμερικανούς επενδυτές αλλά και με την ομογένεια, που θα τον υποδεχθεί σε μεγάλη εκδήλωση στην Αστόρια…


Η ενίσχυση των ελληνικών ναυπηγείων





-Από τη Λοριάν χθες ο Δένδιας ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάταξης του Πολεμικού Ναυτικού συνολικά, πέρα από την προαναγγελία παραλαβής της τέταρτης φρεγάτας Belharra. Και αυτό γιατί προχωρά η συνολική αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ, των υποβρυχίων κ.ο.κ. Το κρίσιμο αυτής της αναβάθμισης, όμως, όπως μου έλεγε πηγή που ξέρει, είναι ότι θα εμπλακούν πολύ περισσότερο σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό τα ελληνικά ναυπηγεία, όπως αυτά του Σκαραμαγκά, της Σαλαμίνας και του Περάματος. Κάτι που σημαίνει οικονομική βιωσιμότητα και δουλειές.


Κεφαλογιάννη


-Περίμενα τρεις ημέρες τώρα να δω πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στη χοντράδα να ανακαινίσει το γραφείο της η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με έπιπλα και χαλιά αξίας 87.000 ευρώ. Στο Μ.Μ και ο ίδιος ο Κ.Μ έβγαζαν αφρούς, αλλά βέβαια δεν το έφτασαν μέχρι του σημείου να τη στείλουν σπίτι της και να… χαρεί τα έπιπλα ο επόμενος. Θα πείτε «είναι έγκλημα αυτό που έκανε αν το γραφείο της ήταν… αχούρι;». Οχι, ούτε έγκλημα ήταν, ούτε και αχούρι ήταν όμως το γραφείο. Αλλά για να μη λέμε ό,τι θέλουμε, αν το έκανε αυτό υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θα του ‘χαμε ρίξει κράξιμο να χορτάσει. Λίγο μέτρο δεν βλάπτει και, τέλος πάντων, αν θες χαλιά στο γραφείο σου πλήρωσέ τα από την τσέπη σου ή φέρτα από το σπίτι. Ελεος!


Ολγα, Φάμελλος και μαυρίλα…





-Τώρα η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος ακόμα δεν έχει εμφανιστεί αλλά… η τύχη του δουλεύει, αφού μια αξιόπιστη δημοσκοπική πηγή μου (όχι πάντως εκείνη του Μ.Μ) λέει ότι τα νούμερα που εμφανίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ (δεν εννοεί τα πρόσωπα, αλλά τους αριθμούς) είναι φουλ υπερτιμημένα. «Αν μετρήσουμε κανονικά δίχως… περικοκλάδες, αναγωγές κ.λπ., πάνω από 7% δεν βγαίνει με τίποτα, να ξέρεις», λέει ο ειδικός και μου φαίνεται απολύτως λογικό. Το όλο σκηνικό θυμίζει απόλυτη decadence και γι’ αυτό, αν εξαιρέσεις τον Κασσέλ, που ακόμα βρίσκεται σε μια υπερδιέγερση μ’ όλο αυτό και τον ντοπάρουν και τα πρωινάδικα της tv να μη χαθεί ο πελάτης, αλλά και τον Πολάκη που μάλλον το πιστεύει ότι θα κερδίσει, όλοι οι άλλοι έχουν πέσει σε κατάθλιψη. Ο Φάμελλος θέλει, αλλά τα νούμερα δεν τον θέλουν, η Ολγα το σκέφτεται αλλά καταλαβαίνει τι έχει μπροστά της…


Τα 2 στρατηγεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


-Τα προσχήματα μεταξύ των συντρόφων στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χαθεί προ πολλού. Οτι θα έφταναν όμως να λειτουργούν σαν δύο χωριστά σώματα στη Βουλή η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα… τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου. Και εξηγούμαι. Το πρωί της Πέμπτης έγινε μίνι σύσκεψη στο γραφείο της ΚΟ για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία για ανάδειξη νέου Προέδρου Συνηγόρου του Πολίτη. Η θητεία του Δημήτρη Ποττάκη έχει λήξει από το 2022. Η αντικατάστασή του από τον καθηγητή Δημήτρη Σωτηρόπουλο έχει τεθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Η επιλογή του κ. Σωτηρόπουλου έγινε μετά από διακομματική συνεννόηση προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία 2/3. Τότε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει αναβολή της ψηφοφορίας προκειμένου να καταλαγιάσει η εσωκομματική καταιγίδα. Αίτημα που επανακατατέθηκε αρκετές φορές, μιας και η τρικυμία φούντωνε αντί να ξεθυμαίνει. Το dead line που τους έδωσε ο Τασούλας έληγε χθες και όπως μαθαίνω η Ολγα Γεροβασίλη και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (των 87) συμφώνησαν να βάλουν τέλος στη θεσμική εκκρεμότητα, δίνοντας τη θετική τους ψήφο. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τη Θεοδώρα Τζάκρη η οποία, αφού συνεννοήθηκε πρώτα με τον Στέφανο Κασσελάκη, διαμήνυσε ότι αν δεν ζητηθεί νέα αναβολή, η ίδια θα εμφανιστεί στη Διάσκεψη (είναι μέλος) και θα καταψηφίσει, επικυρώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη λειτουργία δύο στρατηγείων στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Οι αλλαγές στο «Σπίτι μου ΙΙ»


-«Προίκα» 2 δισ. στη Σοφία Ζαχαράκη έδωσε ο Πρωθυπουργός για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» το οποίο ξεκινά τον Ιανουάριο και φιλοδοξεί να βοηθήσει 20.000 πολίτες να αποκτήσουν δικό τους σπίτι. Σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, αποφασίστηκε η εφαρμογή δύο περαιτέρω διευκολύνσεων για όσους υποβάλουν αίτηση συμμετοχής: Πρώτον, επιλέξιμοι δεν θα είναι μόνο οι πολίτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και όσοι τα ικανοποιούσαν μεσοσταθμικά σε βάθος τριετίας, ώστε να μην αποκλειστούν νοικοκυριά που αύξησαν το εισόδημά τους. Δεύτερον, στο νέο πρόγραμμα η προέγκριση που λαμβάνει κάθε αιτών στα πρώτα στάδια θα παραμένει σε ισχύ έως την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το μέγιστο δυνατό χρονικό περιθώριο ώστε να οριστικοποιήσουν την υπογραφή συμβολαίου για την αγορά σπιτιού.


Εξαγορά μεγάλης ελληνικής εταιρείας τροφίμων







Στην Blackstone Inc. το Grand Hyatt Athens έναντι 230 εκατ. ευρώ


-Η συμφωνία έκλεισε το καλοκαίρι, ωστόσο τώρα παίρνει τον πλέον επίσημο χαρακτήρα. Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού γνωστοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση που αφορά τη σκοπούμενη απόκτηση έμμεσου αποκλειστικού ελέγχου από επενδυτικά κεφάλαια που τελούν υπό τη διαχείριση επιχειρήσεων που συνδέονται με την Blackstone Inc. επί της ξενοδοχειακής μονάδας «Grand Hyatt Athens» επί της λεωφόρου Συγγρού η οποία, επί του παρόντος, ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις». Το δίδυμο των Henderson Park-Hines πωλούν το 5άστερο της Συγγρού σε μία θετική συγκυρία για τον τουρισμό της Αθήνας έχοντας αποκομίσει σημαντικές υπεραξίες, με το τίμημα, όπως λέγεται, να κινείται στην περιοχή των 230 εκατ. ευρώ. H Blackstone έχει ήδη παρουσία στη χώρα μας σε κορυφαίους προορισμούς, δεδομένου ότι ελέγχει συνολικά στη Μεσόγειο, μέσω της Hotel Investment Partners (HIP), 73 ξενοδοχεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία με ένα σύνολο 22.000 δωματίων. Ωστόσο, το Grand Hyatt Athens είναι το πρώτο 5άστερο ξενοδοχείο πόλης που αποκτά στη Μεσόγειο.


Στην MLS… πετούν χαρταετό, οι ομολογιούχοι στα κάγκελα


-Μετά κόπων και βασάνων προσπαθούν οι επενδυτές που έβαλαν τα λεφτά τους στα ομόλογα της MLS και ο εκπρόσωπός τους να βγάλουν άκρη στο κουβάρι της εταιρείας και τις προάλλες κατάφεραν να πετύχουν απαρτία σε επαναληπτική συνέλευση για το πρώτο ομόλογo που εκδόθηκε (ΚΟΔ01). Και ενώ η διοίκηση της εταιρείας είχε προαναγγείλει πως εφόσον υπάρξει απαρτία θα παρουσιαστεί ένα draft Σχεδίου Εξυγίανσης, ο CEO Γ. Βακάρος… πέταξε χαρταετό προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών εκ των ομολογιούχων. Παρότι του είχε ζητηθεί έγκαιρα (και από το Χ.Α.) να προετοιμαστεί για να το παρουσιάσει δεν το έπραξε, φέρνοντας ως δικαιολογία ζήτημα ενημέρωσης των επενδυτών στα άλλα δύο ομολογιακά της εταιρείας. Καμία αναφορά στον στρατηγικό επενδυτή που υποτίθεται έχει βρεθεί, ούτε λόγος βέβαια να μιλήσει στη συνέλευση αφού… λέχθηκε πως έλειπε σε ταξίδι. Η συνέλευση εν τω μεταξύ ήταν μέσω διαδικτύου… Κοινώς, μια κωμωδία. Και βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με φόντο τον επικείμενο πλειστηριασμό για το κτίριο της MLS στη Θεσσαλονίκη με επισπεύδουσα την Procredit Bank.


Ελληνας Τραπεζίτης στρέφεται κατά της Range Rover


-Γνωστός Έλληνας τραπεζίτης, επικεφαλής μεγάλης επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, έχει στείλει εξώδικο στη Range Rover διότι εδώ και μήνες η ελληνική αντιπροσωπεία των πολυτελών αυτοκινήτων δεν είναι σε θέση να επισκευάσει το νέας τεχνολογίας υβριδικό αυτοκίνητό του μάρκας Range Rover, με τη δικαιολογία ότι το κατάλληλο ανταλλακτικό βρίσκεται σε έλλειψη. Μάλιστα ο τραπεζίτης θα δώσει έκταση στο θέμα, γιατί θεωρεί απαράδεκτο να μην μπορεί να βρεθεί λύση για παραπάνω από δύο μήνες και να συμβαίνει αυτό σε μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς.


Η άντληση 1,1 δισ. από την αγορά, η ΤΕΝΕΡΓ και η 21η Οκτωβρίου


-Μέσα στο επόμενο -τελευταίο του έτους- τρίμηνο, η κεφαλαιαγορά καλείται να σηκώσει ένα φορτίο αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Έχουμε και λέμε: Το placement του 10% της Εθνικής Τράπεζας θα απορροφήσει περίπου 700 εκατ., τα περισσότερα από τα οποία θα είναι κεφάλαια από το εξωτερικό. Η πώληση του 4,8% της Τράπεζας Κύπρου θα χρειαστεί περίπου άλλα 100 εκατ., ενώ η αύξηση κεφαλαίου της Cenergy που ακολουθεί χρειάζεται περίπου αλλά 200 εκατ. που θα πρέπει να αντληθούν από την αγορά. Αυτά χωρίς να βάζουμε στον λογαριασμό την αύξηση κεφαλαίου της Αttica Bank, επειδή τα κεφάλαια είναι ήδη δεσμευμένα. Επιπλέον είναι η Trade Estates που θέλει να κάνει ένα placement πάνω-κάτω 50 εκατ. και η ΚΡΙ ΚΡΙ που επίσης θέλει να κάνει ως το τέλος του έτους ένα placement 20-25 εκατ. για το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να αντλήσουν κεφάλαια από την αγορά, υπάρχει μια μεγάλη χρηματιστηριακή λίμνη: Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της δημόσιας πρότασης και θα αποδώσει στους μετόχους της περίπου 1 δισ. ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ήδη εξετάζει την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην εταιρεία Masdar, με βάση την απλή διαδικασία ελέγχου συγχωνεύσεων (συμφωνία συγχώνευσης M.11634). H προθεσμία για την αρχική αξιολόγηση της συγχώνευσης ορίστηκε στις 21 Οκτωβρίου 2024, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη υπάρχει ένα θετικό «shadow assessment».


Τα κέρδη του BFF Banking Group στην Ελλάδα


-Μπορεί σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας να υπήρξε πίεση λόγω αυξημένων «λοιπών εξόδων εκμετάλλευσης», όμως η περυσινή χρονιά για τις ελληνικές δραστηριότητες του διεθνούς ιταλικού ομίλου BFF Banking Group είχε θετικό πρόσημο. Το ελληνικό υποκατάστημα του ομίλου, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής έναντι απαιτήσεων των δημόσιων φορέων στην Ευρώπη, είχε έσοδα από δραστηριότητες στη χώρα μας ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, από 12,7 εκατ. ευρώ. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία για το 2023 που αναρτήθηκαν, το καθαρό αποτέλεσμα ανήλθε σε 6,79 εκατ. ευρώ, από 7,79 εκατ. την προηγούμενη χρήση. Το ελληνικό υποκατάστημα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα του ομίλου από τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέχει υπηρεσίες factoring χωρίς δικαίωμα αναγωγής κυρίως έναντι του ΕΣΥ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


Χωρίς Μ. Στασινόπουλο η υποψηφιότητα Ν. Σοφιανού στο ΕΒΕΑ


-Ακούγεται, λέγεται, γράφεται ότι ο Μιχάλης Στασινόπουλος, της γνωστής οικογενείας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του Νίκου Σοφιανού για την προεδρία του ΕΒΕΑ. Η αλήθεια είναι διαφορετική: Ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός εδώ και πολύ καιρό έχει επιδοθεί σ’ έναν μακρύ, προεκλογικό αγώνα με στόχο την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο επικεφαλής της ElvalHalcor, Μιχάλης Στασινόπουλος, υπήρξε συμμαθητής στο Κολλέγιο και είναι καλός φίλος του. Όταν ο Νίκος προσέγγισε τον Μιχάλη για κοινή διεκδίκηση της ηγεσίας του ΕΒΕΑ, η απάντηση ήταν αυθόρμητα θετική. Πλην όμως, για το ΕΒΕΑ η κυβέρνηση φέρεται να έχει προτίμηση στην υποψηφιότητα του Γιάννη Μπρατάκου. Προφανώς και οι συσχετισμοί αλλάζουν, γι’ αυτό και ο Μιχάλης τηλεφώνησε στον φίλο του Νίκο για να του πει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των επιχειρήσεων από τις τάξεις του ΣΕΒ και της Ελληνικής Παραγωγής και δεν θα κατέβει υποψήφιος στο ΕΒΕΑ.


Πάρτι στις αγορές, η Αθήνα μόνη με τα πακέτα της


-Για μία ακόμη συνεδρίαση, πρωταγωνιστής της χρηματιστηριακής συνεδρίασης ήταν χθες τα πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών, στον τραπεζικό κυρίως -αλλ’ όχι μόνον- κλάδο. Είναι προφανές ότι μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια παίρνουν θέσεις για να διαχειριστούν το όποιο ξέσπασμα της αγοράς μας, μετά τη μεγάλη σε διάρκεια περίοδο αδράνειας και συσσώρευσης δυνάμεων. Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε ξαφνικά προς το τέλος της συνεδρίασης στα 126,22 εκατ. ευρώ με πακέτα συνολικής αξίας 17,43 εκατ. ευρώ. Η Alpha Bank ( 1,5%) στα 1,59€ και η Eurobank (1,12%) στα 1,99€ έδειξαν τον δρόμο με την Πειραιώς να ακολουθεί αλλά τον ΟΤΕ στα 15,4€ που διαπραγματεύεται σε υψηλά τριετίας. Η Lamda Development και η ΔΕΗ δείχνουν να πείθουν την αγορά με τις ανακοινώσεις τους, με άνοδο μεγαλύτερη του 3%. Και η INTRALOT ( 3.16% στα 1,19€) φαίνεται πως έχει συστηματικό επώνυμο αγοραστή τον τελευταίο καιρό και η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 704 εκατ. Ευρώ. Η Αθήνα δεν ακολούθησε το ντελίριο των μεγάλων διεθνών αγορών μετά τη μείωση των επιτοκίων του δολαρίου. Περίμενε υπομονετικά να ανοίξει και η Wall Street για να πεισθεί. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 1416,78 (-0,19%) και 1426,27 μονάδων ( 0,48%). Στις 5 το απόγευμα βρέθηκε στις 1425,9 ( 0,45%), μέσω των τελικών δημοπρασιών σημείωσε νέα υψηλά στις 1.428,42 ( 0,63%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 1.428,39 μονάδες 0,63%. Οι Έλληνες αγοράζουν συστηματικά Αμοιβαία Κεφάλαια, με ρυθμό 100 εκατ. ευρώ την εβδομάδα. Το Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα ξεπέρασε ήδη τα 20 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 28,86% από την αρχή του έτους. Τα κεφάλαια αυτά σίγουρα θα αποδειχθούν χρήσιμα, στις περιόδους που η χρηματιστηριακή αγορά θα χρειαστεί μεγαλύτερο βάθος.


Τα επιτόκια έπεσαν, ξεκίνησαν οι προβλέψεις







Μεγαλώνουν τα προβλήματα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία


-Το εισόδημα των Γερμανών μειώνεται, γι’ αυτό οι Γερμανοί αγοράζουν λιγότερα αυτοκίνητα. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Αυγούστου, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 28%, σε περίπου 197 χιλιάδες αυτοκίνητα. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν πλέον το 14% της αγοράς. Έναν χρόνο πριν ήταν στο 15%. Η διαφορά είναι μικρή αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, να αλλάξουν τις μονάδες παραγωγής, να επενδύσουν στην επόμενη γενιά οχημάτων. Πολλοί κατηγορούν τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να καταργήσει τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ούτε όμως στο εξωτερικό πάνε καλά οι πωλήσεις των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Οι Κινέζοι δείχνουν σαφώς την προτίμησή τους στα εγχωρίως παραγόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και στην αμερικανική TESLA. Μέσα σε μία εβδομάδα μόνον, από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η TESLA πούλησε 15,6 χιλιάδες αυτοκίνητα στην Κίνα.


Η Commerzbank και η γοητεία των κρυπτονομισμάτων


-Εκατομμύρια επενδυτές στον κόσμο δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα. Γνωρίζουν όμως και διαβάζουν τις εκπληκτικές αποδόσεις τους, μέχρι σήμερα. Μετά την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που επέτρεψε για πρώτη φορά τη διαπραγμάτευση Αμοιβαίων Κεφαλαίων σε κρυπτονομίσματα, ήρθε και η συντηρητική γερμανική τράπεζα Commerzbank να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα και προσφέρει πλέον -στους εταιρικούς πελάτες της- τη φύλαξη κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα η Commerzbank υπέγραψε συμφωνία με την Crypto Finance, που είναι θυγατρική της Deutsche Börse, η οποία υπόσχεται ότι θα διασφαλίζει την αξιοπιστία των συναλλαγών σε bitcoin και ether. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, η Commerzbank θα διαχειρίζεται τη φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ η Crypto Finance θα διασφαλίζει την αξιοπιστία των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα. Αυτή η συνεργασία παρέχει στους εταιρικούς πελάτες της Commerzbank απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν από καθιερωμένες και ρυθμιζόμενες δομές και συνεργάτες.


-

--.gr

Related posts

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο από όλους του ευρωπαίους για το υψηλό κόστος ζωής

admin

Market pass: 18 ερωτήσεις και απαντήσεις – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

admin

Κατατέθηκε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας: Ποιες αποδοχές θα αυξηθούν, ποιοι φόροι και εισφορές θα μειωθούν

admin

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Πελοποννήσου στο σύστημα υπερυψηλής τάσης

admin

Τσαρλς Νταλάρα: Εντυπωσιάζει τους επενδυτές η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

admin

Κορωνοϊός: Πακέτο 3,3 δισ. για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

admin

Η Eurobank δίνει μεγάλες αυξήσεις στους υπαλλήλους – Ποιους αφορά και πώς θα τις λάβουν

admin

Τα ακριβότερα ακίνητα του κόσμου: Οικόπεδο 1 δισ. στην… έρημο και το σπίτι του Καίσαρα

admin

Ο billionaire που πιστεύει πως το Bitcoin είναι πιο ασφαλές από τα ομόλογα και το χρυσό

admin