Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κασσελάκης, ένα κουρεμένο δάνειο κι ένας πόλεμος…

Σε ευθεία κόντρα μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» εξελίχθηκε η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε επικριτικό δημοσίευμα του οικονομικού σάιτ της εφημερίδας, που έκανε λόγο περί «μυστήριας εμμονής» του με το θέμα της Attica Bank. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την εφημερίδα ως «προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν να βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία». Προσθέτοντας ότι «το συγκεκριμένο site μιλάει για “μυστήρια εμμονή” μου, επειδή ασχολούμαι με τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Επειδή, δηλαδή, δεν διστάζω να πω την αλήθεια. Οτι το Δημόσιο θα έχει πληρώσει περισσότερα από 900 εκατ. ευρώ για να έχουν την πλειοψηφία της Τράπεζας Αττικής οι ιδιώτες που θα έχουν βάλει μόλις 268 εκατ. ευρώ. Οτι δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης κάνει δώρο μια τράπεζα στους “φίλους” του και το δώρο το πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Ερωτήματα για το δάνειο

Ο Κασσελάκης, όμως, αναφέρθηκε και στον τραπεζικό δανεισμό του «Πρώτου Θέματος», παραθέτοντας μια σειρά ερωτημάτων: «Είχες ή δεν είχες δάνεια 36,5 εκατ. ευρώ; Μετά από μια αλληλουχία διαδοχικών πωλήσεων των δανείων σου σε διάφορα funds, η υπόθεση πού κατέληξε; Μήπως τελικά με 7,5 εκατ. ευρώ μετρητά του ενός fund μαζί με 2,5 εκατ. ευρώ collateral από τη διοίκησή σας – δηλαδή σύνολο 10 εκατ. ευρώ – εξαγοράστηκε το δάνειό σας αξίας 36 εκατ. ευρώ; Δηλαδή υπήρξε κούρεμα 26 εκατ. ευρώ; Αυτά τα κούρεψε η Τράπεζα Πειραιώς;». Καταλήγοντας με το ερώτημα αν υπήρξε παρέμβαση από το Μέγαρο Μαξίμου για το κούρεμα του εν λόγω δανείου.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Η απάντηση της εφημερίδας

Από την πλευρά του, το «Πρώτο Θέμα» απάντησε πως όλες οι συναλλαγές του είναι σύννομες «με βάση όλους τους τραπεζικούς νόμους». Αντ’ αυτού κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντήσει «για τις ατελείωτες οικογενειακές κομπίνες του, τα 11 εκατ. ευρώ που χρωστά στην Εφορία για το σπίτι του στην Εκάλη, για εικονικές μεταβιβάσεις του σπιτιού του στις Σπέτσες, για τις offshore εταιρείες του στο Delaware και αλλού με τα αστακοκάραβα και άλλα, για τις αγωγές που έχασε από τα άγνωστα αφεντικά του στις ΗΠΑ και για πολλά άλλα ακόμα που θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα».

Περισσότερες αιχμές

Η κόντρα Κασσελάκη – «Πρώτου Θέματος», που κρατάει καιρό, δεν τελείωσε εκεί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε, σχολιάζοντας δηκτικά πως η εφημερίδα δεν έδωσε «καμία απάντηση απολύτως. Αρα παραδέχονται τα πάντα». Διευκρίνισε πως έχει καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, πως οι υποθέσεις του στις ΗΠΑ προχωρούν κανονικά, ενώ προκάλεσε την εφημερίδα να «στείλει εισαγγελέα» αν υπάρχει εικονική μεταβίβαση του σπιτιού του στις Σπέτσες. Συνέχισε όμως την απάντησή του και με μερικές ακόμη αιχμηρές αναφορές: «Και για να μην έχετε την αγωνία, το παιχνίδι συνεχίζεται: η CVC, αγαπημένο… οικογενειακό fund, επειδή δεν μπορεί να μετάσχει σε ΜΜΕ, αγοράζει σε υπέρογκη τιμή την εταιρεία digital Cloud Evo από τον Τάσο Καραμήτσο για να “συνδράμει” το έργο του στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση». Προαναγγέλλοντας ότι «η συνέχεια» θα δοθεί «στη Βουλή».

Ο επίλογος Κασσελάκη

Η τελική πράξη παίχτηκε αργότερα χθες το βράδυ, μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για την αποχώρηση της Ολγας Γεροβασίλη με την ομάδα των «8» από την πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κασσελάκης, ανεβάζοντας το δημοσίευμα στο Twitter, σχολίασε: «Μια χαρά είμαστε με την Ολγα. Μην ανησυχείτε». Και συνέχισε με τα τελευταία βέλη του: «Αλλά μιας και δεν έχετε τι άλλο να πείτε για την “επιχειρηματική” σας πορεία στο κράτος που λέγεται Ελλάδα, πείτε μας και πώς έφυγε από το μετοχικό σχήμα η οικογένεια του συνιδρυτή της εφημερίδας σας», προσθέτοντας πως «περιμένουμε απαντήσεις για τη διαδρομή των δανείων σας σε funds».

Το συρραπτικό και η καταστροφή…

Ερωτηματικά προκάλεσε η αποκάλυψη στη δίκη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ότι καταστράφηκε CD με περιεχόμενο από το κινητό του δημοσιογράφου, που περιελάμβανε μηνύματά του από την εφαρμογή WhatsApp με αξιωματούχους. Ενδεικτικά, ανάμεσα στις επαφές που είχαν καταγραφεί ήταν τα ονόματα του πρώην διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Γρήγορη Δημητριάδη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, τα οποία ανέγνωσε η έδρα από τη σχετική έκθεση τεκμηρίων. Ωστόσο, μετά την ανάγνωση, η εισαγγελέας έσπευσε να ενημερώσει ότι το CD με το περιεχόμενο από τις επικοινωνίες αυτές έχει καταστραφεί, επειδή τρυπήθηκε από συρραπτικό!.. Μάλιστα, από ό,τι προέκυψε από απάντηση της έδρας σε διευκρινιστική ερώτηση της Πολιτικής Αγωγής και από άλλα στοιχεία, το συγκεκριμένο περιεχόμενο φέρεται να καταστράφηκε διά παντός αφού δεν είχε αποτυπωθεί σε έγγραφο και δεν ζητήθηκε αντίγραφο από την έδρα.

Related posts

Καθησυχάζει η κυβέρνηση για τις ροές στον Εβρο

admin

Ψάχνει δρόμο για τη… νέα Κεντροαριστερά

admin

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Κυρίαρχο θέμα ο γάμος ομοφύλων

admin

«Μύλος» το πολιτικό σκηνικό: Ο χαμός στην Κεντροαριστερά, η σφαγή στα δεξιά της ΝΔ, οι φήμες για νέα κόμματα

admin

Ανδρουλάκης: Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

admin

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα

admin

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοψήφισμα Κασσελάκη για την ταυτότητα και το όνομα του κόμματος

admin

Μαρία Σπυράκη: Πλήρωσε 21.000 ευρώ και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της

admin