Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι προωθούνται με βόμβες και πεζικό στο ανατολικό μέτωπο

Οι ρωσικές επιθέσεις αυξάνουν την πίεση στο στρατηγικό ανατολικό κόμβο εφοδιασμού του Ποκρόβσκ, ανακοίνωσε η Ουκρανία την Παρασκευή, καθώς επιθέσεις με βόμβες και προώθηση του πεζικού οδηγούν σε μερικά από τα μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη της Μόσχας από την άνοιξη.

Η προώθηση των Ρώσων δημιουργεί ένα νέο κύμα φυγής αμάχων, με τα αιτήματα για εκκένωση στην περιοχή να έχουν δεκαπλασιαστεί περίπου τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σταθερά σε διάφορα μέτωπα στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, πραγματοποιώντας ιδιαίτερα σφοδρές επιθέσεις κοντά στο Ποκρόβσκ.

Τα εδαφικά κέρδη της Ρωσίας, περίπου 57 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε διάστημα μιας εβδομάδας, είναι τα τρίτα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο, δήλωσε στο Reuters ο Pasi Paroinen, αναλυτής της Black Bird Group.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν πολεμικά αεροπλάνα και πυρά πυροβολικού για να υποστηρίξουν τις επιθέσεις του πεζικού στην περιοχή κοντά στο Ποκρόβσκ, τόνισε ο Ρουσλάν Μούζιτσουκ, εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας μιλώντας στην τηλεόραση.

“Αυτές οι επιθέσεις δεν υποστηρίζονται πάντα από τεθωρακισμένα οχήματα, συχνά πρόκειται για επιθέσεις πεζικού”, είπε, επισημαίνοντας ως ιδιαίτερο πρόβλημα τους βομβαρδισμούς από τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν πέντε οικισμούς στην περιοχή του Ντονέτσκ την περασμένη εβδομάδα.

Η χρήση από τη Ρωσία πολεμικών αεροσκαφών για την εκτόξευση κατευθυνόμενων βομβών ήταν ζωτικής σημασίας για την τακτική της Μόσχας στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Valeriy Romanenko, ειδικός σε θέματα αεροπορίας με έδρα το Κίεβο.

“Οι Ρώσοι δεν διασπούν την άμυνά μας, αλλά την απωθούν. Προχωρούν 100, 150, 200 μέτρα κάθε μέρα χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική: ρίχνουν κατευθυνόμενες βόμβες, στη συνέχεια επιθέσεις με πυρά, και αν αυτές αποκρούονται, ρίχνουν πάλι κατευθυνόμενες βόμβες, πάλι επίθεση με πυρά”.

Είπε επίσης ότι η προμήθεια αμερικανικών F-16 στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαταράξει αυτή τη δυναμική, εάν τα αεροσκάφη ήταν σε θέση να απειλήσουν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, αλλά ότι τέτοιες επιχειρήσεις είναι απίθανες προς το παρόν, δεδομένου του κινδύνου που θα παρουσίαζαν για τους νέους πιλότους που χειρίζονται αυτά τα αεροσκάφη.

Ο Paroinen δήλωσε ότι οι ρωσικές επιθέσεις γύρω από τους οικισμούς Toretsk και Niu York, καθώς και εκείνη ανατολικά του Pokrovsk γύρω από τα χωριά Ocheretyne και Prohres είχαν δημιουργήσει μια “διπλή κρίση” για την Ουκρανία προς τα τέλη Ιουνίου.

Αυτό, είπε, ακολούθησε τη ρωσική επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο, η οποία ανακόπηκε από την Ουκρανία, αλλά άνοιξε ένα νέο μέτωπο με αποτέλεσμα να διασκορπιστούν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Related posts

Λίβανος: Παλαιστίνιος προσκείμενος στη Χαμάς επέζησε ισραηλινής επιδρομής, άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν

admin

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ

admin

Νετανιάχου: Δεν είναι σαφές αν θα προκύψει συμφωνία για τους ομήρους

admin

Ιταλία: Τέσσερις τραυματίες σε μεγάλη πυρκαγιά στη Σαρδηνία

admin

Κίνα: Ο πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ επέκρινε τον προστατευτισμό της Ευρώπης

admin

Σαουδική Αραβία: 170 εκτελέσεις θανατοποινιτών το 2023

admin

Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος – Τζόρτζια Μελόνι: “Η βαρβαρότητα του ναζιστικού και φασιστικού εγκληματικού σχεδίου δεν πρέπει να σκεπαστεί από την λήθη”

admin

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατία και την ειδεχθή επίθεση στη Μόσχα

admin

Η Λαϊκή Κινεζική Τράπεζα υποστηρίζει τη μείωση των επιτοκίων για τα ιδιωτικά στεγαστικά δάνεια

admin