Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ: Ο γιος του Νετανιάχου ζητά αναγνώριση Κουρδιστάν και στήριξη στο ΡΚΚ

Με το ίδιο νόμισμα φαίνεται ότι πληρώνει την Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η “Γαλάζια Πατρίδα” που ξεκίνησε σαν μια απλή φάρσα, ο παραλογισμός ενός προς συνταξιοδότηση κεμαλιστή ναυάρχου, ο οποίος το 2006 επινόησε τον όρο θέλοντας να διαμορφώσει ένα νέο δόγμα. Πλέον η Τουρκία απαιτεί να θεωρηθεί ως κάτι δεδομένο.

Παρόμοιες κινήσεις και απαιτήσεις της Τουρκίας προς το Ισραήλ, όπου εδώ και μερικές εβδομάδες έχει προχωρήσει σε πλήρες εμπάργκο, ενώ εδώ και πολλά χρόνια, το έδαφος της Τουρκίας αποτελεί παράδεισο για τους τρομοκράτες της Χαμάς, από όπου πολλές φορές λαμβάνουν και υποστήριξη.

Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ  

Μόλις όμως ο γιος του Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεπλήρωσε τους Τούρκους με το ίδιο νόμισμα, τότε τι; Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ! 

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για “στοχοποίηση της Τουρκίας από τον γιο του Νετανιάχου”. 

Η Yeni Şafak έχει τίτλο: “Free Kurdistan” από τον γιο του δολοφόνου Νετανιάχου

H Sabah έγραψε: “αυτή τη φορά, ο Γιαΐρ Νετανιάχου, γιος του χασάπη της Γάζας Νετανιάχου, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα social media τον φανταστικό χάρτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK”.

Η ανάρτηση του Γιαΐρ Νετανιάχου

Σε μια ανάρτησή του στο Instagram ο Γιαΐρ Νετανιάχου παραθέτει χάρτη των περιοχών όπου ζουν Κούρδοι στα εδάφη του Ιράκ, της Τουρκίας και του Ιράν, περιοχές τις οποίες οι Κούρδοι έχουν κατά καιρούς διεκδικήσει ως μέρος μια ενιαίας χώρας, ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Μάλιστα ο γιος του Νετανιάχου, κάλεσε τον πατέρα του και τους Ισραηλινούς να αρχίσουν να στηρίζουν και το ΡΚΚ, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκράτες. Οφθαλμός αντί οφθαλμού δηλαδή: Γαλάζια Πατρίδα εσείς; Κουρδιστάν εμείς. Χαμάς εσείς; ΡΚΚ εμείς. Γενοκτονία των Παλαιστινίων οι Τουρκία; Γενοκτονία των Κούρδων ο Γιαΐρ Νετανιάχου.

Κι όμως, τα τουρκικά ΜΜΕ φωνάζουν για σκανδαλώδη ανάρτηση, για αδιανόητη πρόκληση και ψέγουν τον γιο του Νετανιάχου για το γεγονός πως ενώ Ισραηλινοί σκοτώνονται σε μάχες εναντίον της Χαμάς, αυτός είναι στην Αμερική.

Μπορεί η κίνηση του υιού Νετανιάχου να είναι μια επιπόλαιη ανάρτηση που δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα. Η ουσία είναι όμως ότι μέσω αυτής της επιπόλαιης κίνησης, επισημαίνεται το “δύο μέτρα και δύο σταθμά” της κυβέρνησης Ερντογάν. 

Όταν πρόκειται για τη Γαλάζια Πατρίδα και για τη Χαμάς, όλα είναι καλώς καμωμένα. Όταν πρόκειται για τους Κούρδους, το ΡΚΚ, το Κουρδιστάν, ή οτιδήποτε άλλο δεν εξυπηρετεί το ισλαμιστικό και εθνικιστικό αφήγημα του καθεστώτος Ερντογάν, τότε μιλάμε για “πρόκληση”.

Π.Κ.

Related posts

Κύπρος: Υπέρ της λύσης διζωνικής ομοσπονδίας τάσσεται η Γερμανία

admin

Ρωσία: Άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ αν δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία

admin

Σερβία: Δημοτικές εκλογές, ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία

admin

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ συζήτησε με τον Μπίνκεν για την εκεχειρία και τη βοήθεια στη Γάζα

admin

Δύο ελληνικά hubs στα κορυφαία της Ευρώπης

admin

Ισραήλ-Χαμάς: Το Κατάρ θα φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές με στόχο την εκεχειρία

admin

Η Γερμανία”‘αμφιβάλλει” για την ικανότητα της Ουγγαρίας να ασκήσει την προεδρία της ΕΕ

admin

Ουκρανία: Ο στρατηγός Ζαλούζνι αναλαμβάνει πρεσβευτής στη Μ. Βρετανία

admin

Η Αυστραλία εμποδίζει την ανέγερση νέας πρεσβείας της Ρωσίας

admin