Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι στρατηγικές κινήσεις Eurobank με άξονα την Ελληνική Τράπεζα

Με εφαλτήριο την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου ο όμιλος της Eurobank δρομολογεί τις στρατηγικές κινήσεις τής επόμενης ημέρας με στόχο τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης πέραν των στενών ορίων της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου.

Στη Δυτική Ευρώπη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επαφών για τη στρατηγική συνεργασία με εταιρεία χρηματοδότησης εμπόρων μέσω POS (σ.σ. την πρόθεση αποκάλυψαν τα στελέχη της τράπεζας στο 12ο Ετήσιο Συμπόσιο Χρηματοοικονομικών Εταιρειών της περιοχής Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής) ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο εξετάζει την εξαγορά εταιρείας Asset Management.

Σήμερα η ΓΣ της Ελληνικής

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα στην Κύπρο η Eurobank αποτελεί τον βασικό μέτοχο με ποσοστό 56% και στην σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων θα επισφραγιστεί η νέα διοίκηση του κυπριακού πιστωτικού ιδρύματος αλλά και η παρουσία της Eurobank στην εφεξής πορεία της Ελληνικής.

Ήδη, η διοίκηση της Eurobank υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Φωκίωνα Καραβία βρίσκεται στο νησί και αναμένεται να έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση με το νέο Εκτελεστικό Σύμβουλο Μιχ. Λούη. Επόμενος σταθμός αποτελεί η δημοσιοποίηση του τριετούς business plan (2025-2027) της Ελληνικής Τράπεζας στις αρχές του επόμενου έτους.

Η δύναμη πυρός

Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελληνικής (σ.σ. τα μεγέθη της οποίας θα ενσωματώσει στα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου η Eurobank) είναι η φθηνή καταθετική της βάση ύψους 15 δισ. ευρώ, με μερίδιο αγοράς 28,26%.

Οι καταθέσεις σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του χαρτοφυλακίου στον τομέα του bancassurance (σ.σ. μετά την πρόσφατη εξαγορά) αναμένεται να αξιοποιηθούν από τον νέο μεγαλομέτοχο της Ελληνικής προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της παρουσίας στο asset management στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο δανειακό σκέλος η Ελληνική Τράπεζα με βάση τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου διέθετε χρηματοδοτήσεις 437 εκατ ευρώ έναντι 442 εκατ ευρώ την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Η Ινδία

Στο παζλ της εξωστρέφειας αναμένεται να προστεθεί για τον όμιλο της Eurobank και το Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Ινδία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για την λήψη της άδειας λειτουργίας του εν λόγω γραφείου στην Βομβάη.

Related posts

Νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης από την Coca Cola 3E

admin

PCS ΑΕ: Fintech of the Year με ένα χρυσό και έξι αργυρά μετάλλια

admin

Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε η nrg

admin

Στις 21 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση της Lamda Development

admin

Στα 24 εκατ. τα καθαρά κέρδη 2022 της Trade Estates ΑΕΕΑΠ

admin

Εξαγόρασε πολυκλινική στην Κύπρο η ECM Partners, στο Ιατρικό Αθηνών η διαχείριση

admin

Premia Properties: Στόχος για πενταπλασιασμό χαρτοφυλακίου ως το 2026

admin

Ιnterlife: Αύξηση παραγωγής 15,32% το 1o εξάμηνο

admin

Στο συνέδριο Green Deal Greece 2023 συμμετείχε η EY Ελλάδος

admin