Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «ρίζες» της ΝΔ

Αν κάποιος άκουγε τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για «επιστροφή στις ρίζες», θα νόμιζε πως ο Πρωθυπουργός κάνει αναφορά στο μουσικό κίνημα του Μαρκόπουλου με τον Ξυλούρη στις μπουάτ της χούντας. Κι όμως η φράση είχε σχέση με κάτι πιο θνητό: τη θέαση του Μητσοτάκη για την αναγκαία επιστροφή στις ρίζες της γαλάζιας παράταξης αλλά και ταυτόχρονα στο φούντωμα του δέντρου της. «Αν όμως το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί». Σαφής αιχμή σε όσους μετά τις ευρωεκλογές θέλουν μια «στενή» αναδίπλωση της ΝΔ. Οχι, δεν διαβάζετε πολιτιστικό κομμάτι. Είναι μια εικόνα από τη χθεσινή ηλεκτρισμένη ΚΟ της ΝΔ. Και μια στιγμή από την ομιλία του Πρωθυπουργού, που μέσα είχε και την προτροπή «να ακούσει παράπονα» από τους βουλευτές του. Τα παράπονα, οι γκρίνιες είχαν βέβαια ήδη σιγοψιθυριστεί, χθες το πρωί και στο Εντευκτήριο της Βουλής και στο καφενείο πριν από την ΚΟ. Και προφανώς είχαν κοινοποιηθεί από τους βουλευτές της ΝΔ σε όσους είχαν χρεωθεί εδώ και μέρες το «μασάζ» τους.

Οι δυσαρεστημένοι πάντως μιλούν πάντα πιο εύκολα. «Να τα πουν, να ξαλαφρώσουν», έλεγε χαριτωμένα υπουργός καθώς παράγγελνε τον εσπρέσο του στο καφενείο. Η εξουσία πάντα έχει αθέατους αρμούς και δεν φοβάται τις διαφωνίες. Οπως αυτές του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο παλιός βουλευτής είχε κάτι από την εσάνς ενός θεσμικού αντιφρονούντος – έπινε τον καφέ του ήρεμος πριν από τη συνεδρίαση βλέποντας κόσμο. Οι ΚΟ πάντως της κυβερνώσας ΝΔ δίνουν την ευκαιρία, οι παραγκωνισμένοι βουλευτές της περιφέρειας να δουν και τους υπουργούς. Και να μεταφέρουν τις πιέσεις των ακροατηρίων τους (π.χ. το χωροταξικό ή την ακρίβεια, χθες).

Από την άλλη το ρεπερτόριο ήταν ευρύ. Πολλοί ρωτούσαν για τα της Κεντροαριστεράς. Αλλοι είχαν άλλον καημό: «Δεν έπρεπε να θέσει στόχο τις 13 στις 13 περιφέρειες και το 33%». Λίγο πριν από την είσοδο της Ολομέλειας, η φράση-παράπονο δυσαρεστημένου βουλευτή θύμιζε την κακή γαλάζια εκλογική επίδοση. Εντός της Ολομέλειας ο Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα στις 11.20. Το χειροκρότημα ένωνε γκρινιάρηδες και ικανοποιημένους.

Related posts

Ο Πούτιν ρίχνει τον Ερντογάν… στη φωτιά – Τι κρύβεται πίσω από την πρόταση για κόμβο φυσικού αερίου

admin

Φάμελλος: Κολοσσιαίες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ΑΔΑΕ

admin

Ιδια ατζέντα με τον Ράμμο

admin

Τσιάρτας: Πώς απάντησε στην αποκήρυξη από την οικογένειά του

admin

Το ΥΠΕΞ αποσύρει τη ροζ σημαία λόγω διαμαρτυριών

admin

Τσαβούσογλου: Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα

admin

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

admin

Επιστολική ψήφος: Ιστορικό μέτρο λέει η Κεραμέως – Χρόνο για συζήτηση ζητεί η αντιπολίτευση

admin

Κικίλιας: Τεράστιος ο κίνδυνος πυρκαγιάς από αμέλεια τις ημέρες του καύσωνα

admin