Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ντιμπέιτ Κάμαλα Χάρις – Ντ. Τραμπ: “Συμμαζέψαμε τα χάλια που άφησες” – “Είσαι μαρξίστρια, το Ισραήλ θα χαθεί εάν εκλεγείς”

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ είπε στην τηλεμαχία του με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις ότι “το Ισραήλ θα χαθεί” αν κερδίσει εκείνη τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

“Απεχθάνεται το Ισραήλ. Αν γίνει πρόεδρος αυτή, πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει πλέον σε δυο χρόνια”, επέμεινε ο μεγιστάνας των ακινήτων. “Το Ισραήλ θα χαθεί”, επανέλαβε.

Ο Τραμπ για νιοστή φορά αρνείται να αναγνωρίσει πως έχασε στις εκλογές του 2020

   Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε για ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του με την Κάμαλα Χάρις στη Φιλαδέλφεια να αναγνωρίσει πως ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν.

“Υπάρχουν τόσες αποδείξεις, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά”, υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας τον ανυπόστατο ισχυρισμό του πως διαπράχθηκε νοθεία. “Έλαβα 75 εκατομμύρια ψήφους, περισσότερες από οποιονδήποτε απερχόμενο πρόεδρο. Μου είχαν πει πως αν λάμβανα 63 εκατομμύρια, όσες είχα λάβει το 2016, δεν θα μπορούσα να χάσω”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είναι “περίγελος” των ξένων ηγετών, δηλώνει η Χάρις

Η Δημοκρατική υποψήφια πρόεδρος Κάμαλα Χάρις πρόσαψε στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι “περίγελος” των ξένων ηγετών, τονίζοντας πως “χειραγωγείται” από “δικτάτορες”, κατά τη πρώτη τηλεμαχία τους στη Φιλαδέλφεια, που μονοπωλείται από πικρές και σκληρές κατηγορίες.

“Έχω γυρίσει τον κόσμο ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κι οι ηγέτες του κόσμου όλου περιγελούν τον Ντόναλντ Τραμπ”, διαβεβαίωσε η κυρία Χάρις, επιμένοντας πως είναι “διαβόητο” το ότι “δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνετε ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες”.

 Ο Τραμπ δεν έχει “καμιά αμφιβολία” ότι η απόπειρα δολοφονίας του οφειλόταν στις φραστικές επιθέσεις των αντιπάλων του

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης πρώτης τηλεμαχίας του με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις πως δεν έχει “καμιά αμφιβολία” ότι ο λόγος που έγινε η απόπειρα δολοφονίας του στα μέσα του Ιουλίου ήταν οι επικρίσεις των αντιπάλων του.

“Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως χτυπήθηκα από σφαίρα στο κεφάλι εξαιτίας όσων είπαν για μένα”, είπε ο πρώην πρόεδρος, που τραυματίστηκε στο αυτί όταν διαπράχθηκε η απόπειρα.

“Μιλάνε για δημοκρατία”, λένε πως “είμαι απειλή για τη δημοκρατία. Αλλά αυτοί είναι η απειλή”, επέμεινε ο κ. Τραμπ.

Τραμπ: “Μιλάω εγώ”

“Μιλάω εγώ”, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ στη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεμαχίας ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

“Μιλάω εγώ”, είπε, προσθέτοντας “σου θυμίζει κάτι;”.

 Οι μετανάστες “τρώνε γάτες και σκύλους”, διατείνεται ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε, κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας του με την Κάμαλα Χάρις, φήμη που γνώρισε διάδοση στο διαδίκτυο, κατά την οποία μετανάστες τρώνε “γάτες και σκύλους” σε πόλη της πολιτείας Οχάιο (βορειοανατολικά).

“Στο Σπρίνγκφιλντ, τρώνε σκύλους, οι άνθρωποι που ήρθαν” (σ.σ. οι μετανάστες), “τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια συντροφιάς των κατοίκων. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή”, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναπαράγοντας φήμη για αϊτινούς μετανάστες που έχει επίσης διαδοθεί κι από άλλους Ρεπουμπλικάνους, παρά τις διαψεύσεις της από μέρους των τοπικών αρχών.

Η Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ πως λέει “ψέματα” για την άμβλωση

Η Δημοκρατική υποψήφια για την προεδρία Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως διαδίδει “ψέματα” για την άμβλωση κι είναι “προσβλητικός για τις γυναίκες” στο πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ στη Φιλαδέλφεια.

Αφού επέμεινε στα ψεύδη και στις παλινωδίες του κ. Τραμπ για την άμβλωση, η κυρία Χάρις απαρίθμησε με τρόπο παθιασμένο τις συνέπειες στη ζωή πολλών Αμερικανίδων που είχε η αναίρεση από το Ανώτατο Δικαστήριο απόφασής του που εγγυάτο το δικαίωμα αυτό σε όλη τη χώρα.

Ακόμη, η κυρία Χάρις έκανε νύξη εναντίον του κ. Τραμπ για κάτι που προβάλλει περήφανα ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της, τα πλήθη που συρρέουν για να τον ακούσουν.

Πολλοί “φεύγουν από τις συγκεντρώσεις του νωρίς, από εξάντληση κι από βαρεμάρα”, πέταξε η Δημοκρατική υποψήφια στην τηλεμαχία τους, που μεταδίδεται από το ABC.

Η Χάρις λέει πως οι Δημοκρατικοί “συμμάζεψαν το χάλι” που άφησε ο Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση των Δημοκρατικών “συμμάζεψε το χάλι” που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως στην οικονομία, ολοκληρώνοντας τη θητεία του στην προεδρία, στην πολυαναμενόμενη πρώτη τηλεμαχία των δυο αντιπάλων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

“Αυτό που κάναμε ήταν πως συμμαζέψαμε το χάλι που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ”, είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στον Λευκό Οίκο (2017-2021).

 Ο Τραμπ χαρακτηρίζει για ακόμη μια φορά τη Χάρις “μαρξίστρια”

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε για ακόμη μια φορά τη Δημοκρατική αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις πως είναι “μαρξίστρια” στο πρώτο τους, πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα· άρχισε σήμερα στις 04:00 ώρα Ελλάδας) στη Φιλαδέλφεια.

“Είναι μαρξίστρια. Όλοι το ξέρουν πως είναι μαρξίστρια”, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας που μεταδίδεται από το ABC.

Πρόσαψε επίσης στην Δημοκρατική αντίπαλό του πως δεν έχει κανένα πρόγραμμα, “αντέγραψε” αυτό του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

“Δεν έχει κανένα πρόγραμμα. Αντέγραψε το πρόγραμμα του Μπάιντεν, που συνοψίζεται σε τέσσερις φράσεις. Αυτές είναι απλά ‘θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους φόρους’. Δεν έχει πρόγραμμα”, επέμεινε ο κ. Τραμπ.

“Εμένα έχετε αντίπαλο”, όχι τον πρόεδρο Μπάιντεν, λέει η Χάρις στον Τραμπ

“Δεν έχετε αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, αλλά εμένα”, πέταξε η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Κάμαλα Χάρις στον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ κατά το πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ στη Φιλαδέλφεια ενόψει της αναμέτρησής τους την 5η Νοεμβρίου.

“Είναι σημαντικό να το υπενθυμίσουμε στον πρώην πρόεδρο: δεν έχετε αντίπαλο τον Τζο Μπάιντεν, έχετε αντίπαλο εμένα”, ανέφερε η κυρία Χάρις αφού ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου προέδρου, που τερμάτισε την εκστρατεία για την επανεκλογή του τον Ιούλιο.

Η Χάρις κατηγορεί τον Τραμπ πως προσπαθεί να “διχάσει” τους Αμερικανούς υποδαυλίζοντας το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων

Η Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως θέλει να “διχάσει” ξανά τη χώρα στο ζήτημα των φυλετικών σχέσεων στην πρώτη τηλεμαχία της Δημοκρατικής αντιπροέδρου με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο το βράδυ της Τρίτης στη Φιλαδέλφεια ενόψει των προεδρικών εκλογών.

“Πιστεύω πως είναι τραγωδία πως έχουμε κάποιον που θέλει να γίνει πρόεδρος και μόνιμα, σ’ όλη του την καριέρα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων για να διχάσει τους Αμερικανούς”, είπε.

Ο πρώην πρόεδρος απάντησε, ερωτηθείς σχετικά με προηγούμενη δήλωσή του κατά την οποία η κυρία Χάρις “έγινε” μαύρη για εκλογικούς λόγους, “διάβασα πως είναι μαύρη”.

 Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως αυτή ήταν η “καλύτερη” επίδοσή που κατέγραψε “ποτέ” σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, παρότι ήταν “τρεις εναντίον ενός”

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία μετά το τέλος της εκπομπής στην οποία αναμετρήθηκε με την Δημοκρατική αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας τους δυο συντονιστές του ABC ότι δεν φάνηκαν αμερόληπτοι, πως επέλεξαν πλευρά.

“Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!”, ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή.

Αυτή ήταν η έβδομη τηλεμαχία του είδους στην οποία πήρε μέρος.

Η εκστρατεία της Χάρις προσκαλεί τον Τραμπ σε δεύτερη τηλεμαχία – Το Fox News προσφέρεται να το οργανώσει

Η Κάμαλα Χάρις προτείνει στον Ντόναλντ Τραμπ να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσα στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών και τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, μετά την πρώτη αναμέτρησή τους χθες Τρίτη στη Φιλαδέλφεια, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εκστρατείας της.

Επικρίνοντας την εμφάνιση του πρώην προέδρου, η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία της κυρίας Χάρις διαβεβαίωσε: “Η αντιπρόεδρος είναι έτοιμη για δεύτερο (τηλεοπτικό) ντιμπέιτ. Είναι ο Ντόναλντ Τραμπ;”

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο προτιμά η αμερικανική δεξιά, γνωστοποίησε πως ήδη πρότεινε να οργανώσει αυτό δεύτερη τηλεμαχία, τον Οκτώβριο, με επιστολές που απηύθυνε στις εκστρατείες των δύο υποψηφίων αμέσως μετά την πρώτη εκπομπή, η οποία προβλήθηκε από το ανταγωνιστικό ABC.

Related posts

Qatargate: Η εισαγγελία Βρυξελλών διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα

admin

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο έφηβοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά

admin

ΗΠΑ: Ψηφοφορία αύριο στο Κογκρέσο για την (ενδεχόμενη) ανάδειξη νέου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων

admin

Το Ισραήλ παραδέχθηκε την ευθύνη του για τον θάνατο 7 μελών αμερικανικής ΜΚΟ στη Γάζα

admin

Βρετανία: Έκτακτη συνεδρίαση Στάρμερ με τους αρχηγούς τις αστυνομίας για τις ταραχές

admin

ΗΠΑ: Κατέστρεψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους των Χούθι

admin

Γάζα: Η Χαμάς ανακοίνωσε τουλάχιστον 210 νεκρούς στην περιοχή, όπου απελευθερώθηκαν οι όμηροι

admin

Το Βέλγιο χαιρετίζει την νομική κίνηση του ΔΠΔ κατά των ηγετών Ισραήλ και Χαμάς – Καταδικάζει η Τσεχία

admin

ΗΠΑ: Απροσδόκητη υποχώρηση και του πληθωρισμού στη χονδρική στο 0,1%

admin