Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νεώριον Συμμετοχών»: Βγαίνουν στο σφυρί τον Ιούλιο τα «ιμάτιά» της στη Σύρο

Το «τέλος εποχής» έρχεται να γράψει ένα μαζικό «σφυροκόπημα» σε βάρος της εταιρείας «Νεώριον Συμμετοχών», το οποίο έχει προγραμματιστεί για τια αρχές Ιουλίου και αφορά ακίνητα της στη Σύρο.


Όπως είναι γνωστό, η «Νεώριον Συμμετοχών» λειτουργούσε επί δεκαετίες τα Ναυπηγεία Σύρου και Ελευσίνας, τα οποία μέσω αντίστοιχων σχεδίων εξυγίανσης πέρασαν στα χέρια του Ομίλου Onex.





Οι εν λόγω πλειστηριασμοί αφορούν χρέη της προηγούμενης διοίκησης των ναυπηγείων και ειδικότερα 17 οριζόντιες ιδιοκτησίες, από παλαιά και διατηρητέα βιομηχανικά ακίνητα, μέχρι διαμερίσματα, αποθήκες και οικόπεδα, στην Ερμούπολη της Σύρου, τα οποία κατασχέθηκαν το Μάιο του 2023 για 2 εκατ. ευρώ πλέον τόκων και εξόδων από την Alpha Bank, που είναι και η επισπεύδουσα.


Αρχικά, οι πλειστηριασμοί είχαν προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου 2023, αλλά δεν διενεργήθηκαν λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων. Έτσι, ορίστηκαν για τις 10 Ιουλίου.





Τι θα βγει στο σφυρί

Στο σφυρί αναμένεται να βγουν οι παρακάτω ιδιοκτησίες:





–Ακίνητο 1: Ένα οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται εντός του οικισμού του Δήμου Ερμούπολης Σύρου επί των οδών Νικηφόρου Μανδηλαρά, Ασημομύτη και Μπαρμπέτα, στη θέση «Πλατεία Ηρώων», με εμβαδόν 629,80 τ.μ. κατά δε το Κτηματολόγιο 636 τ.μ. και περιέχει μια παλαιά, λιθόκτιστη ισόγεια οικοδομή, κατασκευασμένη τον προηγούμενο αιώνα, με επικλινή στέγη από «ελλενίτ» στηριζόμενη σε ξύλινες δοκούς, επιφάνειας 629,80 τ.μ.


Πρόκειται για ισόγειο κτίριο (πρώην αποθήκες του αλευρόμυλου Ασυμομύτη) , το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο της Ερμούπολης από το 1999.


–Ακίνητο 2: Ένα οικόπεδο, στη συμβολή των οδών Μπαρμπέτα, Ασημομύτη και Ακτή Δουράτσου, στη θέση «Λαλάκια», με εμβαδόν 250,50 τ.μ. κατά δε το Κτηματολόγιο 243 τ.μ. και περιέχει οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο υπέρ το ισόγειο ορόφους. Έχει ανεγερθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και είναι συνολικού 688,30 τ.μ.


Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο μικτής χρήσης καταστηματών – διαμερισμάτων και αποτελείται από 5 ισόγεια καταστήματα συνολικού εμβαδού 240,70 τ.μ. εκ των οποίων τα 4 κλειστά (το ένα λειτουργεί ως υγειονομικού ενδιαφέροντος) , δυο διαμερίσματα στον Α όροφο συνολικού εμβαδού 240,70 τμ , ένα οροφοδιαμέρισμα στον Β όροφο εμβαδού 206,90 τ.μ. και απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα εμβαδού 15 τ.μ.. Σημειώνεται ότι και τα τρία διαμερίσματα είναι κλειστά.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Το νέο ξενοδοχείο που αλλάζει τα δεδομένα στην Τήνο

admin

Ακίνητα: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες του εντύπου Ε2 της φορολογικής δήλωσης

admin

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για τις ενστάσεις

admin

ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Πώς να το εκδώσετε από το myAADE

admin

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών αυτής της εβδομάδας σε 4,8 εκατομμύρια δικαιούχους

admin

Ενεργειακή κρίση: Η Ρεβυθούσα, το μικρό νησί του Σαρωνικού που παίζει στρατηγικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας

admin

Συντάξεις: Έπεσαν οι υπογραφές για τις αυξήσεις – Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, δείτε παραδείγματα

admin

Χατζηδάκης για νέο φορολογικό: Η Πολιτεία δεν μπορεί να συνεχίσει να «ευλογεί» τη φοροδιαφυγή

admin

Χαρτονομίσματα των 500 ευρώ: Ανάρπαστα αν και δεν… υπάρχουν

admin