Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύγκρουση για τον Πολάκη

Γίνεται κάποιος βουλευτής να τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά να παραμένει ενεργό μέλος του κόμματος; Στη συνεδρίαση της γραμματείας ΚΟΕΣ, που κράτησε περίπου ένα τέταρτο το απόγευμα της Παρασκευής, όλοι περίμεναν να δουν αν ο Παύλος Πολάκης θα θελήσει να συνδεθεί διαδικτυακά, μία μέρα μετά τη διαγραφή του από τη συριζαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μπορεί στο τέλος να μην έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη, όμως το παράδοξο, ο βουλευτής Χανίων να μην ανήκει πια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κατέχει ακόμα σημαντικές θέσεις ευθύνης σε καθοδηγητικά όργανα, όπως η Πολιτική Γραμματεία, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την εσωκομματική αντιπολίτευση των «87» – αυτοί πια ασκούν με έμμεσο τρόπο πίεση έτσι ώστε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ να «κλείσει» οριστικά, με παραπομπή του και στην αρμόδια επιτροπή για τα περαιτέρω.

«Με βρίσκει σύμφωνη, αρκεί βέβαια να είναι ολοκληρωμένη και όχι μισή», ανέφερε η Ολγα Γεροβασίλη («Παραπολιτικά»), τονίζοντας πως «ο σεβασμός στον πολιτικό αντίπαλο δεν είναι αντίθετος με τη μαχητικότητα που απαιτεί η υπεράσπιση του δικαίου των πολλών. Πολλές φορές μάλιστα, κάνοντας το αντίθετο, δίνεται η ευκαιρία του αντιπερισπασμού στη ΝΔ από τις άδικες πολιτικές που εφαρμόζει. Και γι’ αυτούς τους λόγους – και το έχω πει πολλές φορές δημόσια – διαφωνούσα πάντα με τον Παύλο Πολάκη», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, μια άποψη που θεωρείται πως απηχεί όχι μόνο τις απόψεις των «87», αλλά και άλλων στελεχών, βουλευτών και μη, που θεωρούν μισή λύση την αντιμετώπιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ύστερα από δύο φραστικές επιθέσεις στη νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας και τη βουλευτή της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, μέσα σε λίγες μέρες – για τις οποίες δεν μετανιώνει και δεν παίρνει τίποτα πίσω, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Από τους «87» σημείωναν τις προηγούμενες μέρες πως η απόφαση Κασσελάκη μπορεί να είναι απλώς ένα επικοινωνιακό τρικ, στη λογική πως ο πρόεδρος του κόμματος πατάει σε δύο βάρκες – στέλνοντας θολό πολιτικό στίγμα όσον αφορά την ανοχή σε συμπεριφορές όπως αυτές που έχει επιδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ο Πολάκης.

«Ζήτημα συμπεριφοράς»

Από την Κουμουνδούρου διάθεση παραπομπής του Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος δεν υπάρχει. «Επειδή βλέπω διαρροές για “μισές” και “ολόκληρες” διαγραφές, επαναλαμβάνω: ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του – έπειτα από μερικά εικοσιτετράωρα όπου ανοιχτά στελέχη του κόμματος (εντός και εκτός ΚΟ), αλλά και «αδιαμεσολάβητα», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ του. Προχωράει, μάλιστα, ένα βήμα παραπάνω, πετώντας το γάντι σε εκείνους που «εσκεμμένα και καθημερινά πληγώνουν το κόμμα πολιτικά (και όχι συμπεριφορικά) για να υπηρετήσουν τις μικροφιλοδοξίες τους». Ο τρόπος με τον οποίο ο Κασσελάκης αντιμετωπίζει τον Πολάκη, με τον οποίο βέβαια έχει και σχέση προσωπική (εκείνος ήταν, άλλωστε, από τους πρώτους που τον στήριξαν), περιέχει και στοιχεία τακτικής για τη μερίδα αυτή του ΣΥΡΙZA που τον στηρίζει – και, σύμφωνα με γνώστες των διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, υπολογίζει και την πιθανότητα, αν αποσχιστεί εντελώς από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πολάκης να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με ένα δικό του κόμμα.

Related posts

Τέσσερα χρόνια ενάμισι κόμμα

admin

Καστανίδης για Ανδρουλάκη – «Προσωπική προσβολή»

admin

Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με Ράμμο: «Εχω έντονους προβληματισμούς για την ποιότητα της Δημοκρατίας»

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει την πρόταση του Συμβουλίου για το προσφυγικό»

admin

Η Τουρκία επαναφέρει «ζήτημα Θράκης» μέσω των… υποκλοπών

admin

Απέναντι σε εχθρούς και φίλους: Η ώρα της επαναξιολόγησης

admin

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ο απολογισμός της Συνόδου

admin

Για τα παιδιά

admin

Οι φοιτητές ψάχνουν τα «Πολυτεχνεία» της γενιάς τους

admin