Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα λειτουργία της Revolut προστατεύει τα χρήματα στα «Pockets»

Η Revolut, αδειοδοτημένη τράπεζα με πάνω από 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ελλάδα και 30 εκατομμύρια στην Ευρώπη, κυκλοφορεί σήμερα τη λειτουργία «Προστασία Περιουσίας». Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο επαλήθευσης ταυτότητας εντός της εφαρμογής, ειδικά σχεδιασμένο για να αποτρέπει τους κλέφτες από την πρόσβαση σε κεφάλαια που διατηρούν οι πελάτες σε Pocket εντός της εφαρμογής Revolut. Σε περίπτωση που κλαπεί το κινητό και είναι ξεκλείδωτο ή έχει παραβιαστεί ο κωδικός πρόσβασης και η αναγνώριση προσώπου, οι εγκληματίες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κεφάλαια.

Πολλές τραπεζικές εφαρμογές βασίζονται σε μία μόνο βιομετρική εξουσιοδότηση (όπως η αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικού αποτυπώματος). Η λειτουργία είναι ενσωματωμένη στις κινητές συσκευές, συνήθως κατά το άνοιγμα της εφαρμογής, η οποία στη συνέχεια είναι εντελώς ευάλωτη σε περίπτωση που κάποιος τρίτος αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή και αλλάξει το καταχωρημένο δακτυλικό αποτύπωμα ή την αναγνώριση προσώπου, με τα αντίστοιχα δικά του στοιχεία. Η Revolut πρωτοπορεί εφαρμόζοντας μια εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας «Προστασία Περιουσίας» θα επαληθεύει την ταυτότητα του πελάτη συγκρίνοντας την τρέχουσα selfie του με τους ελέγχους ταυτότητας μέσω selfie,  που πραγματοποιήθηκαν κατά την αρχική εγγραφή στη Revolut. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να γίνει μεταφορά κεφαλαίων από τρίτους, ακόμη και αν έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό. Η λειτουργία αυτή απαιτεί από τους πελάτες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και μπορεί να ενεργοποιηθεί για τα Pockets. 

Η Revolut είναι μία από τις πρώτες εταιρείες που θα εφαρμόσει αυτή τη λειτουργία και το κάνει πριν από την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο, η οποία είναι γεμάτη ταξίδια και εκδηλώσεις, γεγονός που ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο κλοπής σε μεγάλα φεστιβάλ και πολυσύχναστα τουριστικά θέρετρα. Σύμφωνα με στοιχεία της Revolut, οι φυσικές κλοπές αποτέλεσαν το 38% των απωλειών από μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες το 2023, ενώ και οι κλοπές πορτοφολιών παρουσιάζουν έξαρση παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, καταγράφονται κάθε μέρα 242 κλοπές και διαρρήξεις καθώς και 9 ληστείες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας για την περασμένη χρονιά. Οι πελάτες διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο με το λεγόμενο «shoulder-surfing». Σε αυτή την περίπτωση, οι απατεώνες παρακολουθούν τους κωδικούς πρόσβασης του τηλεφώνου και των τραπεζικών εφαρμογών και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας. Μπορεί επίσης να πάρουν το τηλέφωνο όταν είναι ξεκλείδωτο.

Ο Woody Malouf, Επικεφαλής Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος στη Revolut, ανέφερε: «Λαμβάνουμε την απάτη και την οικονομική απώλεια πολύ σοβαρά υπόψη. Η Προστασία Περιουσίας έχει δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τις κλοπές τηλεφώνων που αυξάνονται συνεχώς, παρέχοντας στους πελάτες μας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας από φέτος το καλοκαίρι. Οι πελάτες μας θα μπορούν να είναι απόλυτα ήρεμοι γνωρίζοντας ότι ακόμη και αν το τηλέφωνό τους χαθεί ή κλαπεί, τα χρήματά τους είναι ακόμα πιο ασφαλή.» 

Η νέα λειτουργία θα διατεθεί μέσα στον μήνα ως κομμάτι του Revolut Secure, το οποίο συγκεντρώνει καινοτόμα συστήματα ασφαλείας για να δώσει στους πελάτες μεγαλύτερο έλεγχο στον τρόπο προστασίας των χρημάτων τους. Η Revolut διαθέτει επίσης ισχυρά μέτρα προστασίας για τους πελάτες της με συστήματα που τρέχουν στο παρασκήνιο, όπως διάφορα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Το τμήμα καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος της εταιρείας αριθμεί περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους και πλαισιώνεται από μια καταρτισμένη ομάδα που αποτελείται από ειδικούς σε θέματα απάτης, επιστήμονες στον χώρο της επεξεργασίας δεδομένων και πρώην στελέχη αρχών επιβολής του νόμου. Το 2023, η Revolut απέτρεψε πάνω από 475 εκατ. λίρες Αγγλίας από ενδεχόμενες απάτες εις βάρος των πελατών της και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να εκσυγχρονίζει τα μέτρα ασφαλείας και να παραμένει ένα βήμα μπροστά από τους απατεώνες.

Related posts

Γ. Κορμάς – Πειραιώς: Τι είναι το πρόγραμμα Equall που αναπτύσσει η τράπεζα

admin

Πέντε απαντήσεις ενόψει συνεδρίασης της ΕΚΤ την Πέμπτη

admin

Οι Τσιτσιράγκος και Hardwick νέα μέλη στο ΔΣ της Alpha Bank

admin

Eurobank: Κλείνει το deal με PIMCO για το project Pillar

admin

Attica Bank: Νέα εθελούσια έξοδος προσωπικού, ποιοι δικαιούνται

admin

Eurobank: Θετικά σινιάλα για την ιδιωτική κατανάλωση το 2020

admin

JP Morgan: Τι να προσέξετε στα 9μηνα των ελληνικών τραπεζών

admin

Ο Ιρλανδός Colm Kelleher θα αναλάβει τα ηνία της UBS

admin

Ανεβάζει τον πήχη για τις τράπεζες η Optima Bank

admin