Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης, Μ. Αποστολάκη, Ν. Γιαννακοπούλου, Γ. Κανελλάκης: Ανοίγματα στη βάση

Υπέρ των προοδευτικών συγκλίσεων και εναντίον κάθε πιθανής συνεργασίας με τη ΝΔ έχει ταχθεί ο Μιχάλης Κατρίνης. Θέτοντας και αυτός ως προϋπόθεση το ΠΑΣΟΚ να αποτελεί «την ηγέτιδα δύναμη» σε ένα μελλοντικό προοδευτικό σχήμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την πρωτοβουλία θα την πάρει το ΠΑΣΟΚ ώστε να συγκροτηθεί μεγάλη παράταξη που θα εκφράσει αυτήν τη αγωνία». Σημειώνεται ότι ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου και τους πολίτες που ανήκουν σε αυτόν.

«Κοινωνικές συμμαχίες»

Ανοιγμα του ΠΑΣΟΚ στις προοδευτικές δυνάμεις στηρίζει και η Μιλένα Αποστολάκη, υποστηρίζοντας πως μπορεί να αποτελέσει ξανά τον πλειοψηφικό προοδευτικό πόλο μέσα από «πλατιές κοινωνικές συμμαχίες» και όχι «προσώπων που αναζητούν ρόλο ή πολύ περισσότερο ευκαιριακά αθροίσματα κομμάτων».

Στον αντίποδα, η Νάντια Γιαννακοπούλου έχει εκφράσει την πλήρη διαφωνία της για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας ένα υπαρκτό κομμάτι της πασοκικής βάσης που έχει την Κουμουνδούρου περίπου ως «κόκκινο πανί», θεωρώντας πως δεν έχουν κλείσει οι πληγές του παρελθόντος. Ενώ αρνητικά στέκεται και στα σενάρια διαλόγου με τη Νέα Αριστερά, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει πεδίο προγραμματικής σύγκλισης. Από την πλευρά του, σε αντιδεξιά κατεύθυνση κινείται ο Γιάννης Κανελλάκης, με συνεχείς παραπομπές στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Related posts

Το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε νέες δεξαμενές

admin

Η μυστική συνάντηση που έκρινε τη διάσπαση

admin

Ακροδεξιός εφιάλτης στις ευρωεκλογές

admin

Ο Θ. Πελαγίδης, νέος «τσάρος» της οικονομίας και οι σχέσεις του με τον Κ. Μητσοτάκη

admin

Οικονόμου: Ο Καραμανλής πρέπει να προσέλθει στη Βουλή και να καταθέσει την άποψη του

admin

Φωτιά στη Ρόδο: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τουρισμού

admin

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

admin

Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

admin

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Νικήτας Κακλαμάνης

admin