Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μύκονος: Ενας «εμφύλιος» μεταξύ ντόπιων και το σφυρί για… μισό ακίνητο

Συμβαίνουν και αυτά… Δηλαδή πλειστηριασμοί όχι για δάνεια τραπεζών που έχουν περάσει σε servicers, αλλά με επισπεύδοντες ιδιώτες για μεταξύ τους οικονομικές διαφορές. Εάν μάλιστα το ακίνητο βρίσκεται στη δημοφιλή τουριστικά Μύκονο, τότε η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, μιλάμε για ένα ακίνητο πολύ κοντά στον οικισμό της Χώρας που έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 26 Ιουνίου, -εκτός εάν μεσολαβήσουν κινήσεις προς αναστολή-, με τιμή πρώτης προσφοράς 752.500 ευρώ. Η τιμή αυτή όμως δεν αφορά… όλο το ακίνητο, αλλά μόνο το μισό, δηλαδή το 50% που ανήκει στον οφειλέτη.


Οι εμπλεκόμενοι και το ακίνητο





«Πρωταγωνιστές» στην υπόθεση αυτή είναι ο οφειλέτης Μ.Β. κάτοικος Χώρας Μυκόνου και ο επισπεύδων Μ. Ζ., κάτοικος Μυκόνου στην περιοχή Φανάρι, ο οποίος ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές οικογένειες του «νησιού των ανέμων».


Εκτελεστός τίτλος είναι η (από το 2023) διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου και το ποσό της κατάσχεσης ανέρχεται σε 149.435,14 ευρώ.


Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση ”Καμινάκι”, και απέχει μόλις 70 μέτρα από τον οικισμό της Χώρας και περίπου 200 μέτρα από τη θάλασσα, ενώ η απόσταση από το νέο λιμάνι είναι 1,7 χλμ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης «η τοποθεσία ξεχωρίζει για την πολύ μικρή απόσταση από τη Χώρα Μυκόνου και τον παραδοσιακό οικισμό, αλλά και την ωραία η θέα προς τη θάλασσα».


Τώρα, εάν τελικά χτυπήσει το σφυρί, θα αφορά το ένα δεύτερο (½) ή 50% εξ αδιαιρέτου σε ένα αγροτεμάχιο μετά της επ’ αυτού ισογείου οικίας, το οποίο είναι εκτός σχεδίου πόλεως, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, επιφάνειας 460 τετραγωνικών μέτρων.


Εντός του ακινήτου υπάρχει ισόγειος οικία επιφάνειας 146,80 τ.μ. καθώς και αχυρώνας 30 τ.μ. περίπου, ο οποίος προϋπήρχε πλέον των 50 ετών. Το ακίνητο (κατά το μέρος που του ανήκει) περιήλθε στον οφειλέτη λόγω γονικής παροχής από τον Ιούνιο του 1994.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.--.gr

Related posts

Eτσι θα είναι η πρώτη ιδιωτική λέσχη στο Ελληνικό

admin

Διόρθωσε το Χρηματιστήριο, μετά το «ταβάνι» 10ετίας που έπιασε

admin

Συντάξεις: Ρεκόρ έκδοσης συντάξεων το Μάιο – Μας επιτίθενται τα «κέντρα» που χάνουν την πελατεία τους, λέει το Υπουργείο Εργασίας

admin

ΔΕΗ – Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ποιοι χάνουν, εάν δεν υποβάλλουν νέα αίτηση έως 31/10

admin

Η εκδίκηση του Νότου: Ήλιος, θάλασσα και εξαγωγές – Η επιτυχία της Ελλάδας και της Ισπανίας

admin

Στεγαστικά δάνεια: Προς παράταση το πλαφόν στα επιτόκια – Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους του «Σπίτι Μου»

admin

Εργασιακό νομοσχέδιο – Γεωργιάδης: «Η ΑΔΕΔΥ κάνει απεργία για ένα νομοσχέδιο που δεν την αφορά»

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων – Συντάξεις: Τα «ανοικτά μέτωπα» των συντάξεων για το 2021

admin

myDATA: Μετάθεση προθεσμιών διαβίβασης δεδομένων

admin