Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστική έρευνα για ύποπτες συναλλαγές

Αγνωστο θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες με τον εντοπισμό από τις ελληνικές αρχές στενού συγγενούς πολιτικού ηγέτη της Μέσης Ανατολής, ο οποίος είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό και φαίνεται να σχεδίαζε επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα.

Οι ελεγκτικές αρχές της χώρας μας επιχειρούν να ανιχνεύσουν τις στοχεύσεις του συγκεκριμένου προσώπου και αν αυτός ακολουθεί σχέδιο του εν λόγω πολιτικού ηγέτη στην προσπάθειά του να διασώσει περιουσιακά στοιχεία ή ενεργεί αυτόνομα.

Προς ώρας, τα στελέχη των αρμοδίων αρχών κινούνται με απόλυτη μυστικότητα και προσοχή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διπλωματικές εμπλοκές, αφού η υπόθεση κρίνεται σοβαρή και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ιδιαιτέρως στη δεδομένη κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η έρευνα αφορά συγγενή πολιτικού ηγέτη που βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας, ευρισκόμενος στο επίκεντρο των εν εξελίξει διενέξεων στην πολύπαθη αυτή περιοχή.

Πριν από μερικά χρόνια, μάλιστα, είχαν διατυπωθεί αιχμές από πολιτικούς αντιπάλους του για εμπλοκή του σε υποθέσεις διαφθοράς, χωρίς όμως συνέχεια.

Το ερευνώμενο πρόσωπο εντοπίστηκε προ περίπου 10 ημερών άρτι αφιχθέν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση από την Ιορδανία, έχοντας στην κατοχή του 250.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό αυτό δεν είχε δηλωθεί στις αρχές και έτσι κινήθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου του.

Επενδυτικές κινήσεις

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι σε προγενέστερο χρόνο έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για επενδυτικές κινήσεις και συναλλαγές στη χώρα μας, κυρίως στον τομέα του real estate.

Το ενδιαφέρον των αρχών πλέον εστιάζεται στους λόγους της νέας ξαφνικής παρουσίας του στην Ελλάδα εν μέσω, μάλιστα, γενικής αναταραχής στη Μέση Ανατολή, καθώς και στον κύκλο των επαφών τού εν λόγω ιδιώτη στη χώρα μας, στον τυχόν ρόλο «εκπροσώπου» του πολιτικού ηγέτη-συγγενούς του σε ιδιωτικές επαφές κ.ο.κ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πέρα από τις προαναφερθείσες αιχμές για ύποπτες συναλλαγές του συγκεκριμένου πολιτικού ηγέτη, προ δεκαετίας είχαν διατυπωθεί και υπόνοιες για τον πλουτισμό συγγενών του που είχαν δραστηριοποιηθεί σε δυο-τρεις χώρες του εξωτερικού και πάλι στον χώρο του real estate αλλά και σε άλλους τομείς.

Εν τούτοις, και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε σαφής επιβεβαίωση των σχετικών αναφορών.

Εξάλλου, όπως προκύπτει και βάσει αυτών των αρχικών πληροφοριών, ο κύριος έλεγχος για την παρουσία τού εν λόγω προσώπου στη χώρα μας γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος που αναλαμβάνει συνήθως τέτοιου είδους έρευνες μεγάλου βεληνεκούς για την προέλευση κεφαλαίων, για ύποπτες επενδύσεις, για μεθόδους απόκρυψης χρημάτων από «σκοτεινές» δραστηριότητες κ.ά.

Πρόκειται για μια έρευνα που τα τελευταία 24ωρα έχει ενταθεί – υπό άκρα μυστικότητα – από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ενώ επιχειρείται να συλλεγούν πληροφορίες και για τυχόν αντιδράσεις του συγκεκριμένου πολιτικού ηγέτη.

Related posts

Ενας χρόνος ελληνοτουρκικής προσέγγισης

admin

Ολες οι πρωτιές στις εκλογές της 21ης Μαΐου

admin

Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι»

admin

Κασσελάκης: Σημαντικό οι Δημοκρατικοί να έχουν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ για να διαμορφωθεί πρόγραμμα διακυβέρνησης

admin

Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγει η «Ομπρέλα» μέχρι την Κυριακή

admin

«Το μέλλον μας είναι λαμπρό» – Μήνυμα εμβάθυνσης των σχέσεων Έλλαδας – Ινδίας έστειλαν Μητσοτάκης και Μόντι

admin

Ο Ερντογάν δεν θέλει μεσολαβητές

admin

Εκλογές 2023: Ο οδικός χάρτης μέχρι τις κάλπες της 21ης Μαΐου

admin

Τσαβούσογλου: Πώς συνέδεσε τη Β.Μακεδονία με την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

admin