Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυστήριο με την πτήση Τελ Αβίβ – Κεφαλονιά που δεν έγινε ποτέ

Μία πτήση από το Τελ Αβίβ με προορισμό την Κεφαλονιά, προγραμματισμένη να γίνει με μη ισραηλινό πλήρωμα, ακύρωσε χθες, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», η El Al, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ισραήλ, καθώς το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανά αντίποινα τόσο από τη λιβανική Χεζμπολάχ όσο και από το Ιράν. Η πτήση LY5115 επρόκειτο να αναχωρήσει για την Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής. Ενώ η πτήση ήταν καταχωρισμένη στην El Al, το αεροπλάνο και το πλήρωμα ανήκουν στη λιθουανική εταιρεία τσάρτερ KlasJet, η οποία έχει συμφωνία wet lease με την El Al. Μέχρι και χθες το απόγευμα, πάντως, η El Al δεν είχε ακυρώσει καμία πτήση προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί με δικά της αεροπλάνα και πληρώματα.

Του Κώστα Μητρόπουλου

Μπηχτές Κασσελάκη κατά Μητσοτάκη

«Στο καθιερωμένο κυριακάτικο κατεβατό του – ανασκόπηση της εβδομάδας – ο Πρωθυπουργός ξεχνάει τέσσερις λέξεις: ΕΥΠ, Predator, Αρειος Πάγος. Αν όντως θεωρούσε δικαίωση το πόρισμα του Αρείου Πάγου (όπως ο ανιψιός Δημητριάδης και ο παραγιός Αδωνις), θα πανηγύριζε για την “απόδοση δικαιοσύνης”. Εκείνος όμως αποσιωπά το θέμα. Γιατί άραγε; Μα επειδή εκείνος ξέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο κουκούλωμα στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Και δεν θέλει να το υπενθυμίσει ή να το “ξυπνήσει” στις συνειδήσεις των πολιτών. Οποιος έχει τα αφτιά ορθάνοιχτα στις παρακολουθήσεις, ξέρει να κλείνει τα μάτια στη συγκάλυψή τους. Mission accomplished. Επόμενη αποστολή: δικαστική συγκάλυψη Τεμπών. Ελλάδα 2.0». Με αυτή την ανάρτηση ο Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε το κυριακάτικο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Να υποσημειώσω εδώ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απαντάει κάθε φορά στα εν λόγω ποστ, αλλά την εβδομάδα που μας πέρασε η κυβέρνηση του έδωσε πολλή τροφή για μπηχτές.

«Spectator» εναντίον Στάρμερ για τα Γλυπτά

Το έγκριτο βρετανικό περιοδικό «Spectator» αναλύει σε ένα μακροσκελές άρθρο «το ρίσκο του δανεισμού των Μαρμάρων του Ελγιν στην Αθήνα». Για την ακρίβεια, επιτίθεται στον νέο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Κιρ Στάρμερ, επειδή δεν έχει κρύψει πως δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μια συμφωνία του Βρετανικού Μουσείου με την ελληνική κυβέρνηση. «H επιστροφή τους στην Αθήνα εξαιτίας μια εσφαλμένης αίσθησης αποικιακών τύψεων», γράφει χαρακτηριστικά, «θα παγίωνε το αριστερό αφήγημα της αποαποικιοποίησης βαθύτερα στη βρετανική κοινή γνώμη και στους θεσμούς. Κι αυτό, με τη σειρά του, θα αύξανε την ευαλωτότητα της Μεγάλης Βρετανίας σε νέες, αδικαιολόγητες απαιτήσεις». Και συνεχίζει παρακάτω για όποιον δεν κατάλαβε: «Κάθε πρωθυπουργός που θέλει να προστατεύσει τους βρετανούς φορολογούμενους από καιροσκοπικές διεκδικήσεις θα αντιμετώπιζε την αλήθεια για την αυτοκρατορική ιστορία της Βρετανίας με μεγαλύτερη προσοχή. Και κάθε πρωθυπουργός που ενδιαφέρεται για την ιστορία της Βρετανίας δεν θα υποστήριζε την επιστροφή των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο μέχρι να απαντηθούν τα επιχειρήματα όσων τάσσονται εναντίον της. Η πολιτική που πετάει στα σκουπίδια το παρελθόν της χώρας και ενδίδει στην εθνικιστική φαντασίωση μιας άλλης χώρας μπορεί να μοιάζει έξυπνη βραχυπρόθεσμα. Αλλά μακροπρόθεσμα βλακωδώς παραδίδει σοβαρούς ομήρους στην εθνική κακοτυχία». Εντάξει, δεν εξεπλάγη κανείς. Υπάρχουν κι οι Βρετανοί που δεν νοσταλγούν απλά την εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας αλλά νομίζουν πως αυτή δεν έχει τελειώσει.

Ποιον στηρίζει ο Μανιάτης;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το Σάββατο και είδε τις «Βάκχες» του Ευριπίδη μαζί με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη και τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη. Αυτή η συνάντηση ήταν αρκετή για να αρχίσουν πάλι διάφοροι μέσα στο κόμμα να αναρωτιούνται υπέρ ποιου θα ταχθεί ο Γιάννης Μανιάτης στην εσωκομματική μάχη. Η απορία τους είναι εύλογη. Γιατί ναι μεν ο Ανδρουλάκης βρέθηκε στο πλευρό του όσο εκείνος κυνηγούσε τον σταυρό σε ολόκληρη την επικράτεια πριν από τις ευρωεκλογές (και τώρα ένας στενός του συνεργάτης από την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής εργάζεται στο γραφείο τού πρώην υπουργού στις Βρυξέλλες), αλλά από την άλλη ο Μανιάτης ήταν κι ο μοναδικός υποψήφιος για την Ευρωβουλή που στήριξε ανοιχτά η Αννα Διαμαντοπούλου.

Ο πόλεμος της πισίνας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε ήδη εκλεγεί αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες, παρότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται εντός του παραδοσιακού οικισμού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με μια ανάρτηση απάντησε πως «αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει καμία εκσκαφή. Αρα, τζίφος η “αποκάλυψη”». Η κυβέρνηση, πάντως, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Κουμουνδούρου, διαπιστώνοντας διά στόματος Παύλου Μαρινάκη ότι «τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας».

Related posts

DW: Η Τουρκία «παρακολουθεί» την επίσκεψη Μητσοτάκη

admin

Το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας είναι προτεραιότητα, λέει ο Μητσοτάκης

admin

Η απάθεια των μαρτύρων, νίκη για τους τραμπούκους

admin

Η Πέτη Πέρκα απαντά στον Κασσελάκη – Τι θα κάνει με την έδρα της

admin

«Όσοι θέλουν μαύρο χρήμα να εκλέξουν άλλο πρόεδρο» λέει ο Κασσελάκης – «Αναγκαία απόφαση το κλείσιμο της Αυγής»

admin

Κασσελάκης: «Χθες στο Κερατσίνι έκανα ότι πιο πολύτιμο…» – Η υπόσχεση στους υποστηρικτές του

admin

Πόσες μεταρρυθμίσεις αντέχει μια κυβέρνηση

admin

Πατέντα

admin

Και τώρα φρεγάτες made in Greece – Συμπαραγωγή με τις ΗΠΑ

admin