Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Μουζάκης: Εγκρίθηκε η έκδοση ΜΟΔ έως 5 εκατ. ευρώ

Μουζάκης: Εγκρίθηκε η έκδοση ΜΟΔ έως 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ΕΛ.Δ. Μουζάκης ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την 16η Αυγούστου 2024 στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας, Λ. Κηφισού, αρ. 41 και ώρα 9:30 π.μ.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν Μέτοχοι με δικαίωμα ψήφου, οι οποίοι κατέχουν συνολικά 21.747.872 μετοχές επί του συνόλου των 32.188.050 μετοχών της Εταιρείας, εκπροσωπώντας ποσοστό 67,5650% του καταβεβλημένου κεφαλαίου και συγκεντρώνοντας την εκ του νόμου και του Καταστατικού απαρτία για τη λήψη αποφάσεων.

Άπαντες μέτοχοι με δικαίωμα ψήφου υπερψήφισαν όλα τα θέματα κατόπιν συζήτησης και ψηφοφορίας:

Θέμα 1ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης περί μείωσης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας με συμψηφισμό ζημιών προς το σκοπό εξυγίανσης της Εταιρείας με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών. Ειδικώτερα, προτείνεται η μείωση της ονομαστικής αξίας της κάθε μετοχής κατά €0,34, ήτοι από €1,04 σε €0,70 με ίδιο αριθμό μετοχών και μείωση των «αποτελεσμάτων εις νέο» κατά €10.943.937,00 διαιρεμένο σε 32.188.050 μετοχές με ονομαστική αξία €0,70 η κάθε μία. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων θα παραμείνει αμετάβλητο.

Η Γενική Συνέλευση κατόπιν διαλογικής συζήτησης και νόμιμης ψηφοφορίας ενέκρινε παμψηφεί το εν λόγω θέμα.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας, στο οποίο προστίθεται παράγραφος κστ ως εξής:

«Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 16/08/2024 μειώνεται το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας κατά 10.943.937,00 ευρώ (δέκα εκατομμύρια εννιακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα επτά ευρώ) με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,34 ευρώ (τριάντα τέσσερα λεπτά) για κάθε μία μετοχή, με συμψηφισμό ζημιών και μείωση των «αποτελεσμάτων εις νέο» κατά 10.943.937,00 ευρώ (δέκα εκατομμύρια εννιακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα επτά ευρώ)».

«Εφεξής το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 22.531.635 ΕΥΡΩ (είκοσι δύο εκατομμύρια πεντακόσιες τριάντα μία χιλιάδες εξακόσια τριάντα πέντε ΕΥΡΩ) 2 ολοσχερώς καταβεβλημένο και διαιρείται σε 32.188.050 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ η καθεμία όλες Ονομαστικές κοινές μετά ψήφου».

Θέμα 2ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης περί της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως (δηλαδή άνευ εισαγωγής του σε ρυθμιζόμενη αγορά ή ΠΜΔ) με μετατρέψιμες ονομαστικές άυλες ομολογίες (εφεξής «ΜΟΔ»), ανώτατου ύψους του ΜΟΔ έως ευρώ πέντε εκατομμυρίων (€5.000.000,00), ολόκληρης ή τμηματικής διάθεσης εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου, ετησίου επιτοκίου πληρωτέου δις ετησίως (ήτοι στις 30.6 και στις 31.12 εκάστου έτους), ίσου προς τον τόκο της απόδοσης της αμέσως προηγούμενης της πληρωμής εκδόσεως εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 52 εβδομάδων μείον 10%, ονομαστικής αξίας εκάστης ομολογίας ποσού ευρώ 0,70 λεπτών και λόγο μετατροπής 10 ομολογίες προς 9 μετοχές κατά το χρόνο άσκησης του δικαιώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 κλπ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, λήξεως του ΜΟΔ στις 31.12.2025 και της περιόδου δικαιώματος μετατροπής έως τις 31.12.2025 δια σχετικής εγγράφου δηλώσεως του ή των ομολογιούχων και παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο τόσο για την οριστικοποίηση των προαναφερθέντων -ως προτεινόμενων- όρων όσο και για τον καθορισμό των λοιπών όρων έκδοσης, εξασφάλισης και διάθεσης αυτού και του προγράμματος του ΜΟΔ καθώς και την υπογραφή των εν γένει συμβατικών και εξασφαλιστικών κειμένων συμβάσεων και την διενέργεια κάθε εν γένει απαραίτητης πράξης για την υλοποίησή του.

Η Γενική Συνέλευση κατόπιν διαλογικής συζήτησης και νόμιμης ψηφοφορίας ενέκρινε παμψηφεί το εν λόγω θέμα χωρίς την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, αλλά με διατήρηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων και με δικαίωμα εκχώρησης των μη συμμετεχόντων κατά τη διακριτική τους ευχέρεια.

Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού κάθε φορά που θα ασκείται το δικαίωμα μετατροπής ομολογιών σε μετοχές.

Θέμα 3ο: Διάφορα Θέματα

Ουδέν έτερο θέμα συζητήθηκε.

#Μουζάκης #γενική_συνέλευση #ΓΣ #ΜΟΔ

Related posts

Alpha Trust Ανδρομέδα: Στα €6,53 η τιμή των νέων μετοχών

admin

Jumbo: Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΧΑ: Ελαχιστοποιήθηκαν τα φετινά κέρδη µόλις στο 3,6%

admin

Phoenix Vega Mezz: Επιστροφή κεφαλαίου €16 εκατ. ενέκρινε η ΓΣ

admin

UBS: Θετικές οι επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων για τα ποιοτικά ομόλογα

admin

Στις αγορές με «πράσινο» ομόλογο η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Goldman Sachs: Ποιοτικά τα ελληνικά ομόλογα το 2024-Αναμένεται υπεραπόδοση

admin

Πώς «είδαν» οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Mytilineos

admin

Mermeren: Νέα οικονομική διευθύντρια η Jasna Azhievska

admin