Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοτοδυναμική: Αύξηση τζίρου, πτώση κερδών στο εξάμηνο

Με αύξηση 12% στο κύκλο εργασιών έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2024 για τη Μοτοδυναμική με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 86,1 εκ. ευρώ.

Οι πωλήσεις δίκυκλων και προϊόντων θάλασσας (Yamaha) έφτασαν τα 47,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 19,4%. Πολύ καλή εικόνα και για την δραστηριότητα της Porsche, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 22,8 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 13,3%. Αντίστοιχη ανάπτυξη παρουσιάζει και η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt), με τα έσοδα από τις ενοικιάσεις στα 15,1 εκ. ευρώ να παρουσιάζουν αύξηση 19,1%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και πίεση στις τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων. Το γεγονός αυτό και σε συνδυασμό με τον διαφορετικό χρονισμό συγκεκριμένων εξόδων και εσόδων σε σχέση με πέρυσι (πωλήσεις αυτοκινήτων της Sixt), είχε αποτέλεσμα την μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 17.7%, στα 4,01 εκατ. ευρώ. 

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 2,67 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, με πτώση 32,9% σε ετήσια βάση. 

Οι επενδύσεις για την ανάπτυξη του στόλου αυτοκινήτων της Sixt και οι αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης των εμπορικών μας δραστηριοτήτων, οδήγησε σε αύξηση του μακροπρόθεσμου ενεργητικού (εξαιρώντας την επίδραση του ΔΠΧΑ 16) σε 86,8 εκ. ευρώ. Αυτό είχε ως συνέπεια την αύξηση του δανεισμού και αντίστοιχα του χρηματοοικονομικού κόστους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δανεισμός φτάνει στα μέγιστο σημείο του στο μέσο του έτους και ακολουθεί ισχυρή αποκλιμάκωσή του στο δεύτερο εξάμηνο με τις προβλεπόμενες χρηματοροές.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Πάρης Κυριακόπουλος, δήλωσε:

«Η Μοτοδυναμική είχε σημαντική ανάπτυξη σε όλες τις δραστηριότητες μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση στα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα Porsche, όπου ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει με ταχύτερους ρυθμούς από τις επιμέρους αγορές τους. Οι επενδύσεις σε στόλο αυτοκινήτων και καινούργια σημεία στην SIXT ήδη αποδίδουν καρπούς με αύξηση πωλήσεων και μεριδίου αγοράς.

Για το δεύτερο εξάμηνο, έχουμε πλήρη διαθεσιμότητα σε όλα μας τα προϊόντα και είμαστε τοποθετημένοι ώστε να εκμεταλλευτούμε την σημαντική αύξηση των αφίξεων σε όλα τα σημεία που δραστηριοποιούμαστε στην ενοικίαση αυτοκινήτων. Η χρονιά περιμένουμε να συνεχίσει δυναμικά και προσβλέπουμε σε ουσιώδη ανάπτυξη πωλήσεων, με την λειτουργική κερδοφορία να καλύπτει την υστέρηση του πρώτου εξαμήνου και να παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με το 2023.

Ενώ βλέπουμε πολλά θετικά στοιχεία στις αγορές μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε πιθανές μεταβολές στην ζήτηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας. »

Related posts

Παγκρήτια: Οι «σίγουροι» της ΑΜΚ, οι εφοπλιστές και ο Σάλλας

admin

Eurobank: Συνέργειες με Ινδία, επαφές με δυναμικές αγορές

admin

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για ψηφιακές συναλλαγές από την Alpha Bank

admin

Καλοκαιρινή προσφορά από Cosmote, απεριόριστα data με €10,9 τον μήνα

admin

Alpha Trust- Ανδρομέδα: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

admin

ΕΛΠΕ: Εντάσσεται σε διεθνή πρωτοβουλία για συνθετικά καύσιμα μηδενικού αποτυπώματος

admin

Εισέρχεται στην αγορά τόνου ο Καλλιμάνης

admin

Η Space Hellas μέλος του «6G Infrastructure Association»

admin

EY: Πώς θα γίνει η Ελλάδα διεθνές εμπορευματικό κέντρο

admin