Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να επιστρέψει σε εποχές μεγάλων ελλειμμάτων

Σε εξέλιξη είναι η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Σε ερώτηση τι σημαίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη στην οποία αναφέρεται τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2009 όταν μας χτύπησε η κρίση η Ελλάδα ήταν κοντά στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σχετικά με το κατά κεφαλή εισόδημα, μετά καταρρεύσαμε και τώρα πασχίζουμε να έρθουμε κοντά στην Ευρώπη. Αυτή την πολιτική την υπηρετεί η κυβέρνησή μας σταθερά από το 2009».

Δείτε live τη διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, στην πληρωμή των συντάξεων στην ώρα τους, στην επιστολική ψήφο. «Η διαδρομή αυτή δεν έχει ακόμα διανυθεί σε όλο της το μήκος. Η σύγκλιση με την Ευρώπη αποκτά σημασία ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής. Έχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε προς όφελος των πολιτών και για μια Ευρώπη πιο ισχυρή. Η Ελλάδα θέλει ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και πιστεύω θα την έχει», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ και αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιο από αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «με πάτε πολύ μακριά. Ας σταθούμε στο 2024 πριν συζητήσουμε τι μπορεί να γίνει το 2027». Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εκλογές του 2023 και πως και τώρα θα είναι αισθητή η παρουσία τους και θα φανεί στην κάλπη πόσο αισθητή θα είναι.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και η Ευρώπη προσαρμόστηκε στις ελληνικές θέσεις. «Πολύ κοινός τόπος με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ δεν υπάρχει. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε με ανθρώπους οι οποίοι επικαλούνται ψευτοπατριωτισμό και σίγουρα με κόμματα που εργαλειοποιούν τη θρησκεία με τρόπο απροκάλυπτο όπως έχει κάνει ένα συγκεκριμένο κόμμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του μέχρι τώρα και αν θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση, έδειξε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και είπε ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια. Αναφέρθηκε στον νέο δικαστικό χάρτη, στις αυξήσεις, στις παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Όλες αυτές είναι πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η ΝΔ είναι απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έχει τρία χρόνια μπροστά της. Θα κριθούμε στις εκλογές του 2027. Μια από τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν η αύξηση των μισθών. Είμαστε στο δρόμο για να φτάσουμε στα 950 ευρώ στον κατώτατο μισθό και ο μέσος μισθός πιστεύω θα ξεπεράσει τα 1500 ευρώ. Όλα αυτά είναι δείγματα γραφής μιας κυβέρνησης που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτικής της. Όταν κρίνω ότι χρειάζονται αλλαγές προχωρώ σε αυτές. Δείτε στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη που έχουμε περισσότερη αστυνόμευση στις γειτονιές και αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τα ζητήματα της οπαδικής βίας», υπογράμμισε.

Για τον λόγο που η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ, όπως τον έχει καλέσει η αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα να επιστρέψει σε εποχές μεγάλων ελλειμμάτων που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Related posts

Ωρωπός: Απολύεται ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων που ευθύνεται για τις εικόνες ντροπής με την άρρωστη ηλικιωμένη

admin

Η ΝΔ διαγράφει τον Μιχάλη Ταμήλο – «Δεν θα κλαίνε όλα τα Τρίκαλα» είπε για τα Τέμπη

admin

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: «Δεν δεχομάστε επέκταση των χωρικών υδάτων – Διδαχθείτε από το 1922»

admin

Νέα υπέρπτηση από τουρκικό UAV στην Κίναρο

admin

Καλαματιανός: «Να ανακοινώσει προσλήψεις σήμερα ο κ. Μητσοτάκης» για το ΕΚΑΒ

admin

«Κληρώνουν» εξελίξεις δύο αποφάσεις σε Αρειο Πάγο και ΑΔΑΕ

admin

Τσίπρας: Από την ΚΝΕ στην πρωθυπουργία και την παραίτηση

admin

Κικίλιας σε εμπρηστές: «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, θα σας βρούμε, δεν θα γλιτώσετε»

admin

Το δημοψήφισμα του Κασσελάκη – Τι προβλέπει το Καταστατικό

admin