Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έλαβα το μήνυμα – Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις

«Είμαι ταυτόχρονα προβληματισμένος και μαζί ανακουφισμένος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές, που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό το οποίο περιμέναμε» και σημείωσε ότι πιστεύει πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού. «Αν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα, καλά έκανε και το έστειλε τώρα. Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω το μήνυμα. Χρέος μου να προβώ σε όλες τις ρυθμιστές κινήσεις», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, διαβεβαίωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής θα διεξαχθεί με τη σημερινή σύνθεση, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι υπουργοί αλλάζουν θέση ή φεύγουν».

Όσο για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, τόνισε ότι για εκείνον «το ζύγι είναι αμιγώς επιχειρησιακό», συμπληρώνοντας ότι προσπαθεί να διαλέγει ανθρώπους που πιστεύει «ότι έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν καλά τη δουλειά» και προσθέοντας πως θα προβεί «σε διορθωτικές κινήσεις».

«Το 41% ήταν ένα ποσοστό που μας έδωσε ο λαός σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Το 41% δεν υπάρχει σήμερα κι αυτό είναι ανακουφιστικό»

«Η ακρίβεια ‘πόνεσε’ και την κυβέρνηση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι έβλεπε τα προβλήματα «και πριν από την κάλπη», προσθέτοντας: «Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες μέσα από την ψήφο τους ή και την αποχή τους ήθελαν να μας στείλουν αυτό το μήνυμα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «αποδοκιμάστηκε και η αντιπολίτευση, και ειδικά αυτή των ‘λεφτόδεντρων»’.

«Ο λαός αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις, ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα, δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδας μας για τέτοιου είδους φυτά», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «η ακρίβεια ‘πόνεσε’ και την κυβέρνηση», λέγοντας ότι «οι πολίτες μάς είπαν ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα, πρέπει να κάνετε περισσότερα».

«Θα αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια με τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας», σημείωσε, επιμένοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος ζωής «πόνεσε πολλές κυβερνήσεις, όχι μόνο τη δική μας» και αναφέρθηκε στη Γαλλία και τη Γερμανία.

«Η προσδοκία μου είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να κερδίζουν πολύ παραπάνω από το τεκμαρτό», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε πως «θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις», ξεκαθαρίζοντας πως «αλλαγή στον πυρήνα της πολιτικής μας δεν θα υπάρξει».

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών μάς προκάλεσε ζημιά»

Ερωτηθείς αν επηρέασε τη συμπεριφορά ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση «υπέστη ζημιά από αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία», καθώς «ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά από αυτά που άντεχε το κόμμα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι ενοχλήθηκαν παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματός του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο.

Χαρακτήρισε «λάθος τα περί στροφής προς τα δεξιά», βεβαιώνοντας ότι η ΝΔ ακολουθεί τον «υπεύθυνο πατριωτισμό» και σημείωσε ότι «τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογική ταμπέλα».

Ερωτηθείς εάν το θέμα των Τεμπών και του «πόθεν έσχες», που ανέβασαν προεκλογικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνέβαλαν στο αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σε σχέση με τον πήχη που είχε ο ίδιος θέσει, απάντησε: «Δεν υποτιμώ αυτά τα ζητήματα», όμως «δεν ήταν καθοριστικά για τους πολίτες».

«Ανακουφιστικό το ότι δεν έχουμε πλέον 41%»

«Το 41% ήταν ένα ποσοστό που μας έδωσε ο λαός σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Το 41% δεν υπάρχει σήμερα κι αυτό είναι ανακουφιστικό αν θέλετε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Και διεμήνυσε: «Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος για αλαζονική συμπεριφορά, αλλά αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά, το 41% είναι ψηλά, είναι η ώρα να δουν τον κόσμο από πιο χαμηλά».

«Ίδρωσα τη φανέλα»

«Όλοι τρέξαμε, δεν αισθάνθηκα ότι από τους υπουργούς μας κάποιοι έμειναν στο περιθώριο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε τρέξει περισσότερο, όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα».

Όπως είπε, μάλιστα, «ίδρωσα τη φανέλα, όπως το κάνω πάντα και δεν έχω τύψεις για αυτό».

«Θα αποδείξουμε ότι λάβαμε το μήνυμα»

«Οι όποιες φιλοδοξίες κάποιων για ένα πιο ξεκούραστο καλοκαίρι θα διαψευστούν», σημείωσε επίσης, λέγοντας πως «ακούγεται κλισέ, αλλά όταν λες στους πολίτες, ‘μας στείλατε ένα μήνυμα, πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα’, πρέπει να το αποδείξεις και στην πράξη».

Ανέφερε ότι «αυτοί είναι οι ρυθμοί και θα συνεχιστούν», προσθέτοντας ότι στους άμεσους στόχους του είναι ένα νέο πρόγραμμα στέγασης.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός όταν αναφέρθηκε στο ΑΣΕΠ, τονίζοντας πως «δεν λειτουργεί, οι ρυθμοί του είναι απογοητευτικοί».

Προσέθεσε ότι θα δοθεί έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας, κυρίως όσον αφορά στην καλύτερη συγκοινωνία, για να καταλήξει πως «θέλουμε δουλειά και όχι επιδόματα».

Τέλος, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε όλη της ΕΕ, σημείωσε ότι «το ευρωπαϊκό κέντρο άντεξε», ενώ κληθείς να σχολιάσει την εκλογή των ευρωβουλευτών της ΝΔ δήλωσε πως «έχουμε καλή ομάδα, με νέους ευρωβουλευτές, αλλά και πιο έμπειρους».

Related posts

Θεσσαλονίκη: Επιστολή των γονιών της αδικοχαμένης 21χρονης Εμμας στον πρωθυπουργό

admin

Κρεσέντο προκλήσεων και απειλών από το καθεστώς Ερντογάν – Τι θα κάνει η Αγκυρα

admin

Στο Αιγάλεω ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου

admin

Η σκοτεινή διαδρομή του Γιάννη Λαβράνου – Πλαστές ταυτότητες και αόρατοι επικεφαλής εταιρειών

admin

Νέο σκάνδαλο υποκλοπών στην Ευρωβουλή

admin

Τεμπονέρας: Είναι η ώρα των νόμιμων ιδιοκτητών του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Συναντήσεις

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Με το όπλο παρά πόδα η «εσωκομματική αντιπολίτευση»

admin

Ουδετερότητα τέλος

admin