Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αιχμές για ΜΜΕ και «καρέκλες»

Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και των νησιωτών εξακολουθούν να απασχολούν την περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη και κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Χίο. Το πρωί της Πέμπτης, συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το ημιτελές φράγμα στη θέση Κόρης Γεφύρι, το οποίο είχε «εγκαινιαστεί» προεκλογικά πέρυσι αλλά παραμένει ανολοκλήρωτο. Αναφέρθηκε επίσης στο ΕΣΥ, στην ακρίβεια και την οικονομία.

Με φόντο τη νέα καταστροφή από τις πυρκαγιές, ο Ανδρουλάκης έκανε κι ένα προσωπικό σχόλιο λέγοντας ότι «την τελευταία πενταετία κάθε φορά που πατάει η Ελλάδα το κουμπί του rescEU, έρχονται δωρεάν εκατοντάδες πυροσβέστες, δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα. Είναι αποτέλεσμα του νομοθετικού μου έργου στην Ευρωβουλή. Δεν το ακούτε στα ΜΜΕ. Θα το έλεγαν καθημερινά αν ήταν έργο του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα, ο Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βοηθά την εγχώρια ολιγαρχία, αφήνει μεγάλες ανισότητες πίσω της, υπονομεύει το κράτος δικαίου και αποδυναμώνει το κοινωνικό κράτος». Τόνισε ωστόσο, «φωτογραφίζοντας» τις γραμμές συνυποψηφίων του, ότι η ΝΔ δεν θα ηττηθεί με «συγκολλήσεις κορυφής» ούτε αν «παλαιοί πρωταγωνιστές, που πήγαν στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επιστρέψουν τώρα που χάνουν τις καρέκλες».

Παύλος Γερουλάνος

Πρόληψη με το «μοντέλο Υμηττού»

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα ο Παύλος Γερουλάνος έκανε επιστροφή και στην ελληνική ατζέντα, σχολιάζοντας χθες με δήλωσή του τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Πολιτική Προστασία. Συγκεκριμένα, ότι εξετάζεται η επέκταση του «μοντέλου Υμηττού», κατά τα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), που βασίζεται στην πρόληψη και δίνει τον πρώτο λόγο στην Αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφθεί τα πυροφυλάκια του ΣΠΑΥ τον Ιούλιο, λέγοντας πως είναι ακριβώς το μοντέλο της πρόληψης στο οποίο προτείνει για όλη την επικράτεια. Απαντώντας, λοιπόν, στις σημερινές αναφορές, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι σχεδιασμοί της στοχεύουν μόνο στο να μη φύγει «ούτε στάλα εξουσίας από το Μέγαρο Μαξίμου», άρα δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν ένα τέτοιο σχέδιο γιατί «η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι μια ΝΔ που δεν ακούει κανέναν, διότι δεν εμπιστεύεται κανέναν εκτός από πέντε ανθρώπους στο Μαξίμου». «Θέλουμε και μπορούμε αυτό το μοντέλο η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να το επεκτείνει σε κάθε δήμο της χώρας» κατέληξε, «γιατί κανείς δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα μίας τοπικής κοινωνίας καλύτερα από την ίδια».

Αννα Διαμαντοπούλου

Η απόγονος του εκσυγχρονισμού

Η Αννα Διαμαντοπούλου συνεχίζει την περιοδεία της στην επικράτεια με επόμενη στάση, σήμερα και αύριο, την Πάρο όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτικούς φίλους απόψε στην παραλία Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου θα παραμείνει στις Κυκλάδες αλλά θα βρεθεί στη Νάξο, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο πάρκο της Ελλης.

Η γενική εικόνα από τις τοποθετήσεις της ως σήμερα είναι ότι η γραμμή της πρώην υπουργού διαφοροποιείται στο ότι στοχεύει βασικά στο κοινό του πάλαι ποτέ «εκσυγχρονισμού» που αυτοπροσδιορίζεται περισσότερο προς το πολιτικό κέντρο και είχε μετακινηθεί, τουλάχιστον εκλογικά, προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τονίζει δε επανειλημμένα τις θέσεις από τις οποίες έχει περάσει (νομάρχης, υπουργός, επίτροπος, υποψήφια γενική γραμματέας ΟΟΣΑ) θεωρώντας ότι αυτό είναι το ισχυρό προσωπικό χαρτί της έναντι των συνυποψηφίων της.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον απαντά σε πιο σκληρό ύφος στην κριτική για την απουσία της από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 12 χρόνια. Μια συζήτηση που είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί όσο αυτός ο εσωκομματικός αγώνας πλησιάζει στη γραμμή του τερματισμού.

Χάρης Δούκας

Νησιά με πράσινη ανθεκτικότητα

«Η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Χάρη Δούκα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Νικητιάδη και τοπικά στελέχη. Ο υποψήφιος πρόεδρος και δήμαρχος Αθηναίων επικέντρωσε σε θέματα τουρισμού, στην ακρίβεια, στην ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, στις δασικές πυρκαγιές, ενώ επεσήμανε ότι στόχος της προσπάθειάς του είναι η δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δήλωσε ότι τον απασχολεί το πώς μπορούν τα νησιά να έχουν ένα πολύ ποιοτικό τουριστικό προϊόν με ανθεκτικότητα, τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθούν οι υποδομές με προτεραιότητα την υγεία. «Γι’ αυτό και λέω ότι η κάλπη της 6ης του Οκτώβρη έχει εθνικά χαρακτηριστικά», είπε, «διότι δεν είμαστε σε περιόδους Μνημονίων, έρχονται δισεκατομμύρια και δεν καταλαβαίνει κανείς πού πηγαίνουν, πηγαίνουν μάλλον σε κάποιες τσέπες και σε υπερκέρδη, σε πάρα πολύ λίγους, οι οποίοι παίρνουν πάρα πολλά και όλοι οι υπόλοιποι ένα ξεροκόμματο, με τη μορφή pass ή, ας το πούμε έτσι, επιδομάτων και όταν μας το δίνουν πρέπει να χειροκροτάμε κιόλας».

Μιχάλης Κατρίνης

Εντείνονται οι περιοδείες και οι παρεμβάσεις

Δεν έχει σταματήσει καθόλου τις περιοδείες του ο Μιχάλης Κατρίνης που είχε συνάντηση και ομιλία σε κεντρικό καφέ στην Κω, όπου εθεάθησαν πολλά τοπικά και περιφερειακά στελέχη, ο συνάδελφός του βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης (την επομένη συνόδευσε και τον Χάρη Δούκα στη Ρόδο) αλλά και ο Κώστας Σκανδαλίδης που παραθέριζε στο νησί. Απόψε θα βρίσκεται στη Σαντορίνη.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την άλλη, σε χθεσινή συνέντευξή της (Σκαι) εκτίμησε πως το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κρίση έχασε «το νήμα με την ελληνική κοινωνία». «Είναι πολύ κρίσιμη η παρούσα στιγμή για την παράταξή μας», εξήγησε επιχειρηματολογώντας, «γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δέχθηκε ένα ηχηρό χαστούκι, απολύτως δικαίως, με την ανεπάρκειά της να διαχειριστεί κρίσεις, την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών». Τέλος, παρέμβαση για το στεγαστικό και τη φοιτητική στέγη έκανε ο Γιάννης Κανελλάκης, κάνοντας λόγο για ένα «έγκλημα σε βάρος των γονιών που δεινοπαθούν να τα βγάλουν πέρα».

Related posts

Χαμός στο Twitter με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Σπηλιωτόπουλου: «Για τον σοσιαλισμό, με το Lοuis Vuitton παραμάσχαλα»

admin

«Όχι Αλέξη μου…» – Επίθεση Τσακαλώτου σε Τσίπρα

admin

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος – «Θα ξεπεράσουν το 3% οι Δημοκράτες»

admin

Βουλή: Τέλος ο Πολάκης και από τις επιτροπές – Με ποιος τον αντικατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Το στοίχημα του ΚΚΕ

admin

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 80% – Σε ποια κόμματα στέλνει ο Κασσελάκης κόσμο

admin

Γαλάζια κυριαρχία, ελεύθερη πτώση ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος για ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

admin

Ο αμερικανός πρεσβευτής επιβεβαιώνει την πώληση

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Και με κάλπη και ηλεκτρονικά η εκλογή προέδρου

admin