Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ σε δέκα πόλεις

Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσε ο υδράργυρος σε δέκα πόλεις του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, εν μέσω κύματος καύσωνα που έχει προκαλέσει διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.

Στη μεξικανική πρωτεύουσα, σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η μέγιστη θερμοκρασία ανήλθε σε 34,3 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του προηγούμενου μήνα. Στη γειτονική Πουέμπλα ο υδράργυρος έφθασε την Πέμπτη στους 35,2 βαθμούς Κελσίου, συντρίβοντας το ρεκόρ των 34,3 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1947.

Στη Σιουδάδ Βικτόρια, στην πολιτεία Ταμαουλίπας του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με το Τέξας των ΗΠΑ, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε την Πέμπτη στους 47,4 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας ρεκόρ που κρατούσε από το 1998.

Στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί (κεντρικά) οι αρχές κράτησαν κλειστά τα σχολεία λόγω της αφόρητης ζέστης, αφού ο υδράργυρος πλησίασε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές του Μεξικού, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, του οποίου η θητεία λήγει τον Οκτώβριο, διαβεβαίωσε τους πολίτες για την επάρκεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, χαρακτηρίζοντας μεμονωμένα περιστατικά τις διακοπές ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε επτά θανάτους που σχετίζονται με το κύμα καύσωνα από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου, απολογισμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες.

Related posts

Ρωσία: Σε συντονισμό με την Κίνα η πολιτική μας στη Μέση Ανατολή

admin

Στόχος επιθέσεων τέσσερις φορές σε 24 ώρες οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία

admin

Γεωργία: Μια γυναίκα συνελήφθη επειδή βεβήλωσε θρησκευτική εικόνα του Στάλιν στο Τμπιλίσι

admin

Σε χαμηλό 7μήνου το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

admin

ΟΗΕ: Ο Αντόνιο Γκουτέρες καλεί Ισραήλ και Χαμάς να κάνουν μια επιπλέον προσπάθεια

admin

Ρωσία: Συνελήφθη ο υπερεθνικιστής Ιγκόρ Γκίρκιν (Στρελκόφ), κομβικό πρόσωπο στην κατάληψη Κριμαίας και Ντονμπάς το 2014

admin

Σερβία: Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο εισβολής στο Κόσοβο

admin

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Το ψηφοδέλτιο της Κωνσταντινούπολης έχει μήκος ενός μέτρου

admin

Υεμένη: Οι αντάρτες Χούθι απειλούν ότι θα στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που έχουν προορισμό το Ισραήλ

admin