Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία deep tech Compellio απέκτησε η Uni Systems

H Uni Systems, εταιρεία του ομίλου Quest, απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στην Compellio, μια deep tech εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στην είσοδό της στον τομέα του Asset Tokenization. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε έναντι ποσού που δεν ανακοινώνεται.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της Compellio προσφέρει Tokenization ως Υπηρεσία, η οποία απλοποιεί την ενσωμάτωση με τα σύγχρονα εταιρικά συστήματα και προωθεί την καινοτομία για υπηρεσίες διαδικτύου επόμενης γενιάς. Η πλατφόρμα Compellio Gateway, η οποία είναι διαθέσιμη ως υπηρεσία cloud, αξιοποιεί τα οφέλη του blockchain για να διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα, με τρόπο που διασφαλίζει το απόρρητο και την προσαρμοστικότητα.

Οι δύο εταιρείες επιδιώκουν την επίσπευση της υιοθέτησης τεχνολογιών blockchain και tokenization, βελτιστοποιώντας την τεχνογνωσία και υποστηρίζοντας τον έλεγχο του συνολικού κόστους κτήσης μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Compellio έχει εφαρμόσει λύσεις βασισμένες σε blockchain για σημαντικούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς, εταιρείες τεχνολογίας, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ΜΜΕ. Συμμετέχει επίσης σε συνεργατική έρευνα με το MIT Connection Science, καθώς και σε προγράμματα EU Horizon που εστιάζουν στην προηγμένη έρευνα και ανάπτυξη του Web3. Επιπλέον, η Compellio περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Βιομηχανίας και Έρευνας του Λουξεμβούργου για την Ασφάλεια και την Άμυνα για το 2024.

Ο Γιάννης Λουμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems, δήλωσε: «Στον σημερινό περίπλοκο κόσμο, όπου αλληλοεπιδρούν άνθρωποι, μηχανές και λογισμικό, είναι ευθύνη μας ως εταιρειών πληροφορικής να δημιουργήσουμε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, να ενισχύσουμε την αυθεντικότητα των προϊόντων και την ασφάλεια του δημόσιου και αμυντικού λογισμικού και να συμβάλουμε στη διαφύλαξη των κρίσιμων υποδομών του δημόσιου τομέα. Τα σύγχρονα συστήματα πληροφορικής απαιτούν την ικανότητα άμεσης και διαφανούς επιβεβαίωσης της πηγής των πληροφοριών και των υλικών πόρων και η τεχνολογία Asset Tokenization είναι σημαντική προς αυτή τη κατεύθυνση. Η συνεργασία μας με την Compellio επιταχύνει την υιοθέτηση του blockchain προς όφελος των πελατών μας σε διάφορους τομείς, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και τη διαχείριση του συνολικού κόστους κτήσης».

Ο Denis Avrilionis, Διευθύνων Σύμβουλος της Compellio, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την έναρξη της στρατηγικής μας συνεργασίας με τη Uni Systems. Η πλατφόρμα Compellio Gateway ενσωματώνει το cloud computing με έξυπνα συμβόλαια, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των παραδοσιακών συστημάτων πληροφορικής και της τεχνολογίας Distributed Ledger. Επιπλέον, επιτρέπει στους προγραμματιστές να εστιάζουν γρήγορα στην προστιθέμενη αξία για τις επιχειρήσεις, χωρίς την πολυπλοκότητα του προγραμματισμού έξυπνων συμβολαίων blockchain. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία μας στον προγραμματισμό και την Έρευνα και Ανάπτυξη, είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στη δημιουργία της επόμενης γενιάς υπηρεσιών διαδικτύου με επίκεντρο τους υλικούς πόρους. Η Uni Systems είναι βασικός εταίρος μας σε αυτή τη συνεργασία, που σκοπό έχει να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων μας και να μας επιτρέψει την ταχύτερη πρόσβαση σε νέες αγορές».

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται σε ποικίλες πρωτοβουλίες και διερευνούν ευκαιρίες στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, τα logistics, την ενέργεια, το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Related posts

Ξενοδοχείο στη Μύκονο εξαγόρασε η Intrakat

admin

Εξαγοράστηκε από την United Group η Wind Hellas

admin

Μυτιληναίος: Στόχος η ανάπτυξη του ομίλου, νέο ταξίδι στον Καναδά

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Προσαρμοσμένα κέρδη 69,7 εκατ., μέρισμα €0,38/μετοχή

admin

Μοτοδυναμική: Αύξηση τζίρου, πτώση κερδών στο εξάμηνο

admin

Το «MEGA» στο επίκεντρο της κόντρας Μαρινάκη με NOVA και Σταθόπουλο

admin

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Δεν υποχρεώνονται να εγγραφούν στο IRIS οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

admin

Νέο μοντέλο λειτουργίας για το skroutz.gr

admin

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση 2,8% στα έσοδα από υπηρεσίες το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου

admin