Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μπελέρη μετά την εκλογή του: Δώσαμε και κερδίσαμε μια μάχη για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου

Μήνυμα για την εκλογή του ως ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης μέσα από τις αλβανικές φυλακές.

Να σημειωθεί ότι με τον κ. Μπελέρη συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντήσει τους νέους ευρωβουλευτές το πρωί της Τρίτης.

Ο Φρέντι Μπελέρης, στο μήνυμά του, ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τον πρωθυπουργό για την στήριξη στον αγώνα του, αλλά και για τη δυνατότητα που του έδωσε να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Τόνισε την πεποίθησή του πως «η δύναμη της Δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική» και σημείωσε πως «δώσαμε και κερδίσαμε μια μάχη για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών», κάνοντας λόγο για μία μάχη και για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, «για τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να συμμερίζεται οποιος θέλει να έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Τέλος, ευχαρίστησε όσους πολίτες τον τίμησαν με την ψήφο τους, στέλνοντας το μήνυμα «στα αδέρφια» του από την ελληνική εθνική μειονότητα, ότι από σήμερα «μπορούμε να αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Και σε κάθε συμπολίτη μας ότι ως ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου, τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από όλα στην πατρίδα μας».

Το μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη

«Φίλες και φίλοι,

Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη συγκινητική στήριξή του στον αγώνα μου για τα δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τη δυνατότητα που μού έδωσε να είμαι υποψήφιος σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Και εγώ και η οικογένεια μου δε θα ξεχάσουμε ποτέ τα όσα έκανε για εμάς.

Όλους αυτούς τους μήνες της περιπέτειας μου, μου έδινε δύναμη η πίστη μου ότι το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι. Και ότι η δύναμη της Δημοκρατίας μπορεί να σαρώσει κάθε πραξικοπηματική πρακτική. Δώσαμε και κερδίσαμε μια μάχη για τη Δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις ελευθερίες και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Αλλά και ταυτόχρονα μια μάχη για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, για τις αρχές και τις αξίες, που πρέπει να συμμερίζεται οποιος θέλει να έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας. Την οικογένειά μου που έγινε αυτή την περίοδο το στήριγμα και η φωνή μου. Τους φίλους σε όλη την Ελλάδα που στάθηκαν στο πλευρό μου στην πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής μου. Ένα μωσαϊκό στήριξης και εθελοντών που έγραψε ιστορία παλεύοντας για έναν ιερό σκοπό: την ελευθερία και την περηφάνια του Ελληνισμού.

Στα αδέρφια μου από την ελληνική εθνική μειονότητα, θέλω να πω ότι από σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε πιο δυνατοί. Και σε κάθε συμπολίτη μας ότι ως Ευρωβουλευτής θα εργαστώ σκληρά για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου, τη Νέα Δημοκρατία και πάνω από όλα στην Πατρίδα μας.

Τέλος, θέλω να απευθύνω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ από καρδιάς σε δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, τον Άγγελο Συρίγο και τον Σταύρο Παπασταύρου που εδώ και 395 ημέρες που βρίσκομαι στη φυλακή, είναι διαρκώς στο πλευρό το δικό μου και της οικογένειας μου».

Related posts

Μηταράκης: Υποχρέωση της Τουρκίας να αποτρέπει τις παράνομες αναχωρήσεις μεταναστών

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισε ο Μπακογιάννης – «Προτρέπω όλους πριν τη βόλτα τους να ψηφίσουν»

admin

Τι είπε, τι δεν είπε και τι εννοούσε

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ήπειρο χωρίς να επισκεφθεί τη Χειμάρρα

admin

Νέα σκληρή επίθεση Σαμαρά κατά Μαξίμου

admin

Ιδού η Ρόδος

admin

Γαλάζιο σήμα για μετωπική με Ανδρουλάκη

admin

Εφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ για τα ηχητικά της μοιραίας νύχτας

admin

«Ψήνεται» νέα υπόθεση κατάχρησης προσωπικών δεδομένων

admin