Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέσα στον ναυτικό όμιλο του Μονακό

Στην ανατολική άκρη του λιμανιού Πορτ Ερκύλ στο Μονακό, ο Ναυτικός Ομιλος Μονακό (Yacht Club de Monaco, YCM) στέκεται ως το πιο φωτεινό στολίδι στο στέμμα του Πριγκιπάτου.


Είναι ένα σύμβολο που υπερβαίνει τη φυσική του παρουσία, καθώς λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει τα μέλη του, τον ευρύτερο τομέα της ναυτιλίας και την “καρδιά” του Μονακό.





Ιδρύθηκε το 1953 από τον πρίγκιπα Ρενιέ Γ’ με στόχο την προώθηση της ναυτιλιακής κουλτούρας και της κληρονομιάς του Πριγκιπάτου. Αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για το λιμάνι του Μονακό, προσελκύοντας ιστιοπλόους από όλο τον κόσμο. Φέτος το Monaco Yacht Show, ένας τόπος συνάντησης μεταξύ πάθους, καινοτομίας και νέων περιβαλλοντικών ενεργειών, γιορτάζει τα 70 του χρόνια.


Από την αρχή προσέλκυσε μέλη από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επιφανών προσωπικοτήτων της ναυτιλίας και της κοινωνικής ελίτ. Με την πάροδο των χρόνων ο YCM αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε, προσθέτοντας νέες δραστηριότητες και διοργανώνοντας διεθνείς αγώνες και εκδηλώσεις που προωθούν τη βιώσιμη ναυτιλία. Η δέσμευση του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ από το 1984 και η δημιουργία του νέου κτιρίου από τον λόρδο Φόστερ το 2014 ενισχύουν περαιτέρω την επιρροή και τον ρόλο του YCM ως πρωτοπόρου στην παγκόσμια ναυτιλία.





Ο ΥCM είναι κάτι παραπάνω από ένας όμιλος. Είναι ένα καταφύγιο όπου η θάλασσα, οι καινοτόμες ιδέες και ο κόσμος της ναυτιλίας συναντώνται. Με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό ως πρόεδρό του και γιορτάζοντας την 40ή του επέτειο στο τιμόνι του YCM, ο Όμιλος συμβάλλει στην προώθηση του «Le Rocher» ως προορισμού. Ακόμα, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τη 10η επέτειο του νέου κτιρίου που σχεδιάστηκε από τον λόρδο Φόστερ, καταδεικνύοντας τη σταθερή δέσμευση του Πριγκιπάτου στη ναυτιλία και το συλλογικό του όραμα για το «Μονακό: Πρωτεύουσα της Προηγμένης Ναυτιλίας».


Συνοδευόμενος από ένα εισαγωγικό σημείωμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ στο λεύκωμα των εκδόσεων εκδόσεις Assouline που πωλείται στην τιμή των 105 ευρώ, η δημοσιογράφος Τζιλ Μπόμπροου, βουτά στην ιστορία των πάνω από 70 ετών του Ομίλου. Σύγχρονες και αρχειακές εικόνες συγχωνεύονται για να τιμήσουν τις στιγμές που πέρασαν στη θάλασσα, τη δέσμευση των μελών της βασιλικής οικογένειας και μερικές από τις αξέχαστες γιορτές του Ομίλου.





Η Τζιλ Μπόμπροου έχει μια εκτενή καριέρα στη δημοσιογραφία και την έκδοση στον χώρο της ναυτιλίας. Ηταν η ιδρυτική συντάκτρια του Boat International USA, η αρχισυντάκτρια του ShowBoats International και η γενική συντάκτρια του Yachts International. Είναι συν-συγγραφέας περισσότερων από είκοσι βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των Built by Oceanco, The Bucket Book και Classic Sailing Yachts. Συνεχίζει να γράφει για διάφορες εκδόσεις σχετικά με υπερπολυτελή γιοτ και lifestyle, ενώ είναι και επίτιμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Κοινότητας Υπερπολυτελών Σκαφών.






www.--.gr

Related posts

Γεραπετρίτης: Χρονιά ανάκαμψης το 2021

admin

ΔΕΗ: Εισέρχεται στις τηλεπικοινωνίες με δικό της δίκτυο οπτικών ινών

admin

Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για τους πυρόπληκτους – Όλα τα μέτρα

admin

Σκρέκας: «Κάποια μέτρα θα τα διατηρήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται»

admin

Κορωνοϊός: Πώς ενισχύονται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαζικές παραγγελίες φυσικού αερίου από την Ευρώπη στην Gazprom – Πέφτουν οι τιμές μετά το «ράλι»

admin

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς και γιατί χάνουν το επίδομα ορισμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι

admin

Κοινωνικός τουρισμός: Αναδιανέμονται τα αδιάθετα δελτία – Οι δικαιούχοι

admin

Ελληνικές εξαγωγές: «Σπάνε» όλα τα ρεκόρ με αύξηση άνω του 30% τον Ιανουάριο – Τι σημαίνει αυτό για το ΑΕΠ

admin