Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι η επαφή με το υψηλόβαθμο στέλεχος Σαφιεντίν “έχει χαθεί” από την Παρασκευή

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η επαφή με τον Σάγιεντ Χασέμ Σαφιεντίν, το όνομα του οποίου ακουγόταν για την πιθανή διαδοχή του αρχηγού του φιλοϊρανικού κινήματος του Λιβάνου, του Χασάν Νασράλα, “χάθηκε” μετά τα ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο το προπύργιο της Χεζμπολάχ κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή.

Η πηγή διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι “η επαφή με τον Σάγιεντ Σαφιεντίν χάθηκε μετά τις σφοδρές επιδρομές κατά του προαστίου”, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή. “Δεν ξέρουμε αν βρισκόταν στο σημείο που αποτέλεσε στόχο των επιδρομών, ούτε ποιος ήταν παρών μαζί του” πρόσθεσε, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Μια δεύτερη πηγή προσκείμενη στο κόμμα επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή: “το κόμμα προσπαθεί να φθάσει στην έδρα που στοχοποιήθηκε υπόγεια, αλλά το Ισραήλ πραγματοποιεί συστηματικά νέες επιδρομές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει κάθε προσπάθεια των διασωστών”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαφιεντίν “συνοδευόταν από τον Χατζ Μορτάντα, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ”.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, πηγή προκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε 11 διαδοχικά πλήγματα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, η οποία ήταν η πιο βίαιη από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε την εκστρατεία των βομβαρδισμών του την περασμένη εβδομάδα.

Related posts

Οι μάχες μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας παρά τις ελπίδες για εκεχειρία

admin

Μεσανατολικό: Το Αλ-Τζαζίρα ανακοίνωσε ότι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

admin

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τον Τραμπ να αποκαλύψει το σχέδιό του για το γρήγορο τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

admin

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Φιντάν συνομίλησε με τον αρχηγό του πολιτικού γραφείου της Χαμάς

admin

ΗΠΑ: Προς αναβολή για τουλάχιστον δύο μήνες η δίκη Μενέντεζ λόγω προβλήματος υγείας της συζύγου του

admin

Ζ. Μπορέλ: Η “ανθρωπιστική παύση” των εχθροπραξιών είναι αναγκαία για να περάσει χωρίς κίνδυνο η βοήθεια

admin

Γερμανία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

admin

Ιδρυτής WCK: Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν “συστηματικά” τους εθελοντές

admin

ΗΠΑ: “Λεηλασίες” τη νύχτα στη Φιλαδέλφεια μετά από διαδήλωση για την αστυνομική βία

admin