Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε Ρώσο πολίτη και τρεις εταιρείες για παράκαμψη των κυρώσεων

Το υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει κυρώσεις σε έναν Ρώσο πολίτη και σε τρεις εταιρείες με έδρα τη Ρωσία οι οποίοι, όπως ανέφερε, προσπάθησαν να παρακάμψουν τις κυρώσεις μέσω ενός σχήματος που θα μπορούσε να αποδεσμεύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στον Ρώσο μεγιστάνα των μετάλλων Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Ο Ντεριπάσκα στον οποίο είχαν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις τον Απρίλιο του 2018, επεκτάθηκε στο εμπόριο μετάλλων όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε, κάνοντας περιουσία με το να αγοράζει μερίδια των εργοστασίων αλουμίνας. Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του εφέτος φθάνει τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2023 ο Ντεριπάσκα συνεργάστηκε με τον Ρώσο πολίτη Ντμίτρι Μπελογκλάζοφ, ιδιοκτήτη της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Titul, σε μια συναλλαγή που σχεδίασαν με σκοπό να πωλήσουν τις δεσμευμένες μετοχές του Ντεριπάσκα σε μία ευρωπαϊκή εταιρεία.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Iliadis με έδρα τη Ρωσία, ιδρύθηκε ως θυγατρική της Titul. Στις αρχές του 2024, η Iliadis εξαγόρασε τη ρωσική εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου International Company Joint Stock Company Rasperia Trading Limited (Rasperia), η οποία κατέχει τις δεσμευμένες μετοχές του Ντεριπάσκα.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι κυρώσεις επιβλήθηκαν σήμερα στον Μπελογκλάζοφ, στις εταιρείες Titul και Iliadis, επειδή δραστηριοποιούνται ή δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Ρωσίας. Αναφέρει ότι η Rasperia υπέστη κυρώσεις επειδή ανήκει ή ελέγχεται από την Iliadis ή επειδή ενήργησε ή φέρεται να ενήργησε για λογαριασμό της Iliadis.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Χιλιάδες Αιγύπτιοι συρρέουν στο Κάιρο για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σίσι στις επικείμενες εκλογές

admin

ΗΠΑ: Αυστηροποιούν τους όρους δανεισμού οι τράπεζες, λέει η Fed

admin

Γερμανία: Υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι βιομηχανικές παραγγελίες

admin

Ο όμιλος LVMH σε συζητήσεις με το TikTok για τον περιορισμό διακίνησης προϊόντων μαϊμού

admin

Ρωσία: Ο Βίκτορ Αφζάλοφ διορίστηκε αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας – Ήταν προηγουμένως αναπληρωτής του Σουροβίκιν

admin

Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: Η εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ περνάει από την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος

admin

Ο βρετανός ΥΠΕΞ, Ντ. Κάμερον προτείνει η Ουκρανία να παραλάβει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

admin

Τζ. Πάουελ: Δεν αρκούν έξι μήνες αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού – Έχουμε δρόμο μπροστά μας

admin

Ρωσία: Ο Πούτιν θα κατέβει στις εκλογές ως…ανεξάρτητος

admin