Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινό άρθρο Μακρόν – Σολτς: Ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποιούν σε κοινό άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, ειδάλλως κινδυνεύει να δει τον τρόπο ζωής της να υπονομεύεται.

Μεταξύ των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων αναφέρουν ότι είναι οι επιπλέον προσπάθειες για την απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα, σεβόμενοι τις επιλογές των κρατών-μελών σχετικά με το πώς θα φθάσουν στην επίτευξη του στόχου. Η αναφορά εκλαμβάνεται ως ώθηση στη γαλλική βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι δύο ηγέτες παροτρύνουν επίσης τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ολοκληρώσουν την ενιαία χρηματοπιστωτική αγορά με εναρμονισμό των πλαισίων για την αφερεγγυότητα, τη φορολόγηση και τις επενδύσεις.

“Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένα τα θεμέλια πάνω στα οποία έχουμε χτίσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τον ρόλο μας στον κόσμο”, γράφουν Σολτς και Μακρόν στο άρθρο, το οποίο θα δημοσιευθεί στην έντυπη έκδοση της Τρίτης. “Η Ευρώπη μας είναι θνητή και πρέπει να ανταποκριθούμε στην πρόκληση”, υπογραμμίζουν.

Οι δύο ηγέτες ανέφεραν ότι “Θα απανθρακοποιήσουμε τα ενεργειακά  μας συστήματα, σεβόμενοι παράλληλα τις εθνικές επιλογές για το αντίστοιχο ενεργειακό μείγμα. Για να τονώσουμε τις επενδύσεις, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με μια πραγματικά ολοκληρωμένη χρηματοπιστωτική αγορά. Γαλλία και Γερμανία προτείνουν νέα ώθηση για την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Η ΕΕ πρέπει να εναρμονίσει το εταιρικό δίκαιο αφερεγγυότητας, το φορολογικό δίκαιο και να δημιουργήσει επενδυτικά προϊόντα σε επίπεδο ΕΕ”.

Related posts

Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος: Το Ισραήλ φέρει ευθύνη για “εγκλήματα” εναντίον των Παλαιστινίων

admin

Ντε Γκίντος (EKT): Χρειαζόμαστε περισσότερα για να σιγουρευτούμε ότι πέφτει ο πληθωρισμός

admin

Νιγηρία: Τουλάχιστον 81 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ σε ένα χωριό

admin

“Ο Πούτιν έχασε την Ουκρανία για πάντα”, δήλωσε ο ΓΓ του NATO Στόλτενμπεργκ

admin

Γάζα: 42 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις – Φόβοι για ευρύτερη ανάφλεξη, με επίκεντρο τον Λίβανο

admin

Ο Πούτιν έτοιμος για οποιεσδήποτε συνομιλίες για την επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία

admin

Ισραήλ: Τουλάχιστον 700 οι νεκροί από την επίθεση της Χαμάς – Αεροπλανοφόρο στέλνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Παρίσι αναμένει από το Πεκίνο “να στείλει πολύ ξεκάθαρα μηνύματα στη Ρωσία”

admin

Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιεί ότι τα υψηλά επιτόκια ίσως διαρκέσουν περισσότερο

admin