Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό

Σύμφωνα με το αφήγημα του επιτελείου του, ο Παύλος Γερουλάνος θα έμπαινε στον δεύτερο γύρο «αν δεν υπήρχε η Αννα». Μπορεί. Ωστόσο, το πραγματικό ατού του ήταν πως είχε την άνεση να απευθυνθεί τόσο στο δεξιόστροφο κοινό του χώρου χάρη στην αστική καταγωγή και το στυλ του όσο και στο αριστερόστροφο εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων όρκων του στις ανδρεοπαπανδρεϊκές αξίες. Το θέμα, άρα, είναι ποιοι ψηφοφόροι του θα πάνε στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής και ποιοι θα μείνουν σπίτι τους.

Κεντρώοι

Οι μυημένοι στα πασοκικά πράγματα υποστηρίζουν ότι οι εκλογείς της Αννας Διαμαντοπούλου είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να ψηφίσουν τον δήμαρχο – τον οποίο η ίδια είχε φροντίσει να καδράρει ως υπερβολικά αριστερό για τα γούστα των κεντρώων. Αν έπρεπε να μαντέψουν, θα έλεγαν πως το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνοι να απέχουν από τον δεύτερο γύρο. Ακούγεται λογικό. Αλλά ως ορθολογιστές σίγουρα γνωρίζουν ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι παρόντες, όχι οι απόντες.

Κάστρο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έβγαλε πρώτο τον Μιχάλη Κατρίνη με 26,09%. Προφανώς, η εντοπιότητα παίζει ακόμη ρόλο στο πασοκικό σύμπαν. Η ευρύτερη περιοχή ήταν τις παλιές εποχές, του ένδοξου πράσινου παρελθόντος, κάστρο του κόμματος. Μετά έγινε του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μόνο στην Ηλεία βγαίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο. Ο εκλεκτός του προπυργίου δεν αναμένεται να εκφραστεί υπέρ κάποιου μονομάχου. Ωστόσο η προεκλογική του ατζέντα περί διεύρυνσης της παράταξης υποδηλώνει ποιον θα προτιμούσαν οι ψηφοφόροι του.

Συμμετοχή

O Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε στο μπρίφινγκ για τον πρώτο γύρο των πασοκικών εκλογών. Χαιρέτισε την ανοιχτή διαδικασία σαν «μία πολύ καλή είδηση και εξέλιξη για το πολιτικό μας σύστημα» αλλά έσπευσε να πετάξει και την μπηχτή πως «η συμμετοχή δεν δικαίωσε τους πλέον αισιόδοξους». Αναμενόμενη η κυβερνητική αντίδραση. Τι κι αν το κυβερνών κόμμα δεν κατάφερε να μαζέψει ούτε 3.000 νεοδημοκράτες για να παρτάρουν στη Ρηγίλλης, ενώ το ΠΑΣΟΚ αυξάνει την προσέλευση σε κάθε εσωκομματική του αναμέτρηση;

Related posts

Μητσοτάκης, Σαμαράς και Καραμανλής μαζί στο Ζάππειο

admin

Τα ερωτήματα που «γέννησε» η κάλπη

admin

Δείτε live την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Μετά την ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα

admin

ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ MEGA: Ανατριχίλα για τη «μυστική» σύσκεψη Αγοραστού, Τριαντόπουλου, Ξιφαρά για Τέμπη

admin

Συνάντηση Κασσελάκη με μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών – «Δεν είστε μόνες σας»

admin

Σκόπια στην ομίχλη

admin

Το ΠΑΣΟΚ σε θέσεις μάχης

admin

Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή αν φύγουν οι Σπαρτιάτες – Γιατί οι εκλογές θεωρούνται λιγότερο πιθανές;

admin

ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

admin