Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Την πιο οξεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στα μέσα της εβδομάδας την έκανε ο Μάριος Σαλμάς – και ήταν και προσωπικού τύπου, προκαλώντας και τη σχετική αντίδραση του Πρωθυπουργού. Παρότι φέρεται να μην έχει γίνει ακόμα κουβέντα για το μέλλον του βουλευτή εντός της ΝΔ (και σίγουρα δεν έχει γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου), υπάρχει κανείς που να μπορεί, σ’ αυτή τη φάση, με άνεση να ποντάρει πως ο πρώην υπουργός δεν πρόκειται ούτε να ανεξαρτητοποιηθεί ούτε να διαγραφεί; Αν κρίνει κανείς από τον εκνευρισμό Μητσοτάκη με τα όσα ειπώθηκαν, την επόμενη φορά μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν.

ΣΤΑ ΚΟΥΚΙΑ

Το κλείνει το θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμως η κυβέρνηση – και καλά κάνει, γιατί η σκόνη που σηκώθηκε είναι εντελώς αντιθεσμική και πρόωρη. Μόλις τέσσερις ήταν οι βουλευτές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δήλωσαν πως δεν προτίθενται να ψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (άλλοι πιο ευγενικά και άλλοι πιο ωμά), ωστόσο με λίγο ψάξιμο ακόμα σ’ αυτούς που δεν μίλησαν φαίνεται πως ο αριθμός ανεβαίνει σε διψήφιο, δυσκολεύοντας τον αριθμό των 151 «ναι». Ο οποίος, εφόσον επαληθευθούν οι προθέσεις του Μητσοτάκη και των βουλευτών, επαφίεται στη θετική διάθεση της αντιπολίτευσης.

ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ

Κρατάνε ακόμα τα προσχήματα στην εσωκομματική μάχη που ξεκινάει στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι όμως βέβαιο πως θα καταφέρουν να γλιτώσουν την τοξικότητα – η οποία έχει ήδη αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ζήτημα είναι πως στο κόμμα υπάρχει ένα κεκτημένο: πάνω από 200.000 μέλη και φίλοι πήγαν στις κάλπες το 2021. Οτιδήποτε λιγότερο είναι ήττα για το ίδιο το κόμμα, οπότε η συμπεριφορά όλων (επειδή ακριβώς διατείνονται πως δεν «είναι ΣΥΡΙΖΑ» και δεν βγάζουν τα του οίκου τους στον δήμο) πρέπει να έχει έναν και μόνο στόχο – μια παρόμοια αριθμητική δεξαμενή.

ΑΝΤΙ-ΚΙΝΗΜΑ

Σχεδόν 90 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά από αυτά πρωτοκλασάτα, υπέγραψαν πιέζοντας για αλλαγή λειτουργίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Στέφανο Κασσελάκη. Και η προεδρική πλευρά έκανε «αδιαμεσολάβητο» αντι-κίνημα υπογραφών. Λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης με συριζαϊκά αισθήματα ανέβασαν πλατφόρμα κατάθεσης υπογραφών, με τις οποίες δήλωναν την υποστήριξή τους στις επιλογές του Κασσελάκη. «Εκφράζουμε την οργή μας για τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών του κόμματος», έγραφε το κείμενο μεταξύ άλλων, «δεν δώσαμε σε κανέναν εντολή να ανοίξει συζήτηση περί ένωσης των κεντροαριστερών δυνάμεων σε επίπεδο κορυφής» και «απαιτούμε την οικονομική εξυγίανση του κόμματος». Μέχρι χθες το βράδυ, οι υπογραφές είχαν φτάσει περί τις 1.800.

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Υπέρπτηση τουρκικού UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

admin

Τέμπη – Πιερρακάκης: Τα κακώς κείμενα και οι ιστορικές εκκρεμότητες του παρελθόντος πλέον κοστίζουν ζωές

admin

Η Πέτη Πέρκα απαντά στον Κασσελάκη – Τι θα κάνει με την έδρα της

admin

«Το ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές αποδεικνύει τη ελληνικότητα της Μακεδονίας» ανέφερε ο Μητσοτάκης

admin

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ενώ ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά

admin

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Κασσελάκης

admin

Το Politico στη Θεσσαλονίκη: Η Εύα Καϊλή, ο Τσοχατζόπουλος, ο Ψωμιάδης και το καλό φαγητό της πόλης

admin

Τέμπη: «Η αποδοχή της πρότασης από ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή στόχευε στη συγκάλυψη – Αποχωρούμε»

admin

Πρόωρες εκλογές: ώριμο αίτημα για την αντιπολίτευση ή όχι;

admin