Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματική διάψευση για τα περί συναντήσεων και συγγνώμης Τσίπρα σε πολιτικούς αντιπάλους για Novartis

«Δημοσιεύματα που αναφέρουν υποτιθέμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με πολιτικούς του αντιπάλους, και ιδιαίτερα με αντικείμενο την υπόθεση Novartis, στερούνται σοβαρότητας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είναι η λιτή και αυστηρή απάντηση από την πλευρά της Αμαλίας για τα περί υποτιθέμενης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στον οποίο, σύμφωνα πάντα με τους σεναριογράφους, ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του για την υπόθεση Novartis.

Την έμπνευση στην ομάδα σεναριογράφων για τη νέα δημιουργία έδωσε -άθελά του, αφού οι πληροφορίες λένε ότι έχει μείνει ενεός με το θέμα που άνοιξε- ο Γιώργος Λιάνης, μιλώντας στο MEGA για βήματα που θα πρέπει να γίνουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στο χώρο της Κεντροαριστεράς και δημιουργία μιας υπολογίσιμης δύναμης που θα λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη. Απροπό, μια συζήτηση, που κάθε φορά που ανοίγει η αλήθεια είναι πως -προς απογοήτευση και εκνευρισμό πολλών φερέλπιδων αρχηγών και αρχηγίσκων- πάντα με κάποιο τρόπο μπαίνει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα αλλάζοντας βεβαίως κάθε φορά ο ρόλος που του δίνει ο ομιλητής,

Μιλώντας λοιπόν για αυτή τη σύγκλιση ο Γιώργος Λιάνης εκτίμησε ότι «την επόμενη ημέρα το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί με κάτι. Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κάτι άλλο πέρα από την Αριστερά. Πώς όμως; Αφού αυτός ο χώρος πρέπει να ζητήσει μια σοβαρή συγγνώμη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ για όσα τραβήξαμε την περίοδο της διακυβέρνησης με τις λοιδορίες, τις κατηγορίες, τις παραπομπές πολιτικών προσώπων και την κατηγορία ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας» και πρόσθεσε ότι «αυτά όλα πρέπει να τραβηχτούν για να ξεκινήσει μια συζήτηση […] Βεβαίως πρέπει να δώσουν συγχωροχάρτι. Ο Τσίπρας ήδη το έχει κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω ότι έχει γίνει τηλεφώνημα του Τσίπρα σε μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ουσιαστικά του ζήτησε συγγνώμη για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis».

Η τελευταία αυτή φράση άναψε τη σπίθα για τους σεναριογράφους, την οποία ωστόσο ο κ. Λιάνης, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε και τις διαστάσεις που πήρε, ανασκεύασε εξηγώντας τι ακριβώς εννοούσε. Σύμφωνα με τον κ. Λιάνη πρόκειται για μια δική του διασταλτική ερμηνεία της στάσης Τσίπρα, με τον τελευταίο μιλώντας σε συνέδριο για τα 50 χρόνια μεταπολίτευσης, να προβαίνει σε αυτοκριτική για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στο ζήτημα χειρισμού του σκανδάλου της Novartis. Πατώντας στην παραδοχή αυτή που έκανε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο, ο κ. Λιάνης θεώρησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα παραπέρα και ζήτησε και συγγνώμη από μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή του στην υπόθεση Novartis, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Με τον ίδιο τον κ. Λιάνη να προβαίνει σε δήλωση στο enikos.gr, και να μιλά για υπερβολή από την πλευρά του.

Η εξήγηση Λιάνη

Ειδικότερα σε δήλωσή του στο enikos.gr, ο κ. Λιάνης αναφέρει τα εξής σχετικά με τη συγκεκριμένη αναφορά του, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη στο MEGA:

«Στην κυριακάτικη συμμετοχή μου στην εκπομπή της κ. Γιάμαλη στο MEGA είπα ότι γνωρίζω πως ο κ. Τσίπρας έκανε ένα τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε συγγνώμη για την υπόθεση Novartis.

Η αλήθεια είναι πως υπερέβαλα, στηριζόμενος στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο της “Καθημερινής”, πριν από λίγο καιρό, ότι δηλαδή κάναμε λάθος χειρισμούς στην υπόθεση Novartis και βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλακεί, με άλλους που δεν είχαν.

Εφελκυστικά πίστεψα ότι ο κ. Τσίπρας με αυτή την τολμηρή δήλωση είχε ζητήσει εμμέσως συγγνώμη. Πιθανόν να το έκανα, γιατί ο διακαής μου πόθος είναι η συνεργασία των δύο παρατάξεων για το καλό του τόπου.

Όμως, αυτό που είπα και εννοούσα εγώ στην κ. Γιάμαλη, είναι τελείως διαφορετικό από τις ποικίλες ερμηνείες που του δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχουν οι προσωπικές απόψεις όταν υπάρχει δημόσιος διάλογος;».

Related posts

Νέα Ένωση Κέντρου ονειρεύονται στελέχη, ενώ Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συναντιούνται

admin

Πώς και πότε θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

admin

Ευρωεκλογές: Συνασπίζονται τα κόμματα για τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών – Τι θα γίνει αν διαλυθούν;

admin

Απάντηση στην τουρκική προπαγάνδα: Ποια είναι η αλήθεια για τη «ΝΑΤΟϊκή» άσκηση

admin

Υπουργείο Υγείας: Τι προβλέπει το ν/σ για τους γιατρούς του ΕΣΥ – Θα έχουν και ιδιωτικά ιατρεία

admin

Ανδρέας Πάτσης: Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητά του στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος

admin

Καύσωνας «Κλέων»: Σύσκεψη στο υπ. Εργασίας υπό τον Γεωργιάδη

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έσπασε κάθε ρεκόρ η αποχή – Επτά στους δέκα δεν ψήφισαν

admin

«Η απόφαση για Μπελέρη «δεν συνάδει με τις αρχές του Κράτους Δικαίου» – Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

admin