Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Κασσελάκης κατά κυβέρνησης για Attica Bank: Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε μέσα από τα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για την Attica Bank. 

«Ενώ το Δημόσιο -δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- θα μετάσχει με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τελικά θα βρεθεί – σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants – να κατέχει μόλις το 33% της Τράπεζας Αττικής. Αντιθέτως, οι ιδιώτες, οι οποίοι θα μετάσχουν με 300 εκατομμύρια ευρώ, θα καταλήξουν με τουλάχιστον το 51% της τράπεζας!», αναφέρει. 

«Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα! Η συνταγή που ακολουθήθηκε είναι γνωστή. Το ίδιο συνέβη στην τράπεζα Πειραιώς με 2,4 δισ.€ ζημία για το Δημόσιο, το ίδιο και στη ΔΕΗ με 800 εκατ.€ ζημία. Η κυβέρνηση επιμένει να «επενδύει» τα χρήματά μας και τα τελικά οφέλη να τα καρπώνονται ιδιώτες», συμπληρώνει.

«Η σύγχρονη Αριστερά δεν υπακούει σε συμφέροντα. Ο δρόμος που οδηγεί στο αίτημα της κοινωνίας για Αλλαγή, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης -με όποιο κόστος- με τα συμφέροντα που πλήττουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Καλώ το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί αναλόγως και να «περπατήσουμε» μαζί σε αυτόν τον δρόμο. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος της σύγκλισης».

Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα!

Το Δημόσιο κατέχει το 72,5% της ΑTTICA Bank, έχοντας καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της και συγκεκριμένα:


-153 εκατομμύρια στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη του 2021 και

-329 εκατομμύρια…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) July 9, 2024

Αναλυτικά ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα!

Το Δημόσιο κατέχει το 72,5% της ΑTTICA Bank, έχοντας καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της και συγκεκριμένα:

  • 153 εκατομμύρια στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα τέλη του 2021 και
  • 329 εκατομμύρια μέσω του ΤΧΣ & 39,8 εκατομμύρια μέσω του eΕΦΚΑ στη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 23/12/2022.

Οι ιδιώτες της Thrivest και της Παγκρήτιας Τράπεζας έχουν καταβάλει μόλις 33,8 εκατομμύρια και 29,9 εκατομμύρια αντίστοιχα, καλύπτοντας το 21% της δεύτερης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, επίκειται η ολοκλήρωση “αδιαφανούς” συμφωνίας, βάσει της οποίας ενώ το Δημόσιο -δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι- θα μετάσχει με επιπλέον 350 εκατομμύρια σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τελικά θα βρεθεί – σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των warrants – να κατέχει μόλις το 33% της Τράπεζας Αττικής.

Αντιθέτως, οι ιδιώτες, οι οποίοι θα μετάσχουν με 300 εκατομμύρια ευρώ, θα καταλήξουν με τουλάχιστον το 51% της τράπεζας!

Πάμε να το κάνουμε πιο κατανοητό.

Το Δημόσιο θα διαθέτει το 33% της Τράπεζας Αττικής έχοντας υποστεί ζημία 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ιδιώτες με μόλις 300 εκατομμύρια, θα βρεθούν με το 51% των μετοχών της Τράπεζας!

Ιδιωτικός τραπεζικός πυλώνας με επένδυση του Δημοσίου.

Η συνταγή που ακολουθήθηκε είναι γνωστή. Το ίδιο συνέβη στην τράπεζα Πειραιώς με 2,4 δισ.€ ζημία για το Δημόσιο, το ίδιο και στη ΔΕΗ με 800 εκατ.€ ζημία.

Η κυβέρνηση επιμένει να «επενδύει» τα χρήματά μας και τα τελικά οφέλη να τα καρπώνονται ιδιώτες.

Καταλύεται για μια ακόμη φορά η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας.

ΥΓ: Η σύγχρονη Αριστερά δεν υπακούει σε συμφέροντα. Ο δρόμος που οδηγεί στο αίτημα της κοινωνίας για Αλλαγή, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης -με όποιο κόστος- με τα συμφέροντα που πλήττουν τον Έλληνα φορολογούμενο. Καλώ το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί αναλόγως και να «περπατήσουμε» μαζί σε αυτόν τον δρόμο. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος της σύγκλισης».

Related posts

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση για ρύθμιση δανείων με εγγύηση Δημοσίου

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Κίνας

admin

Β. Ψάλτης: Ετοιμοι να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια των πελατών μας

admin

Για δεύτερο μήνα αμετάβλητα τα επιτόκια στην Τουρκία

admin

Μόλις 0,06% το μέσο επιτόκιο στις νέες καταθέσεις

admin

Λέιν (ΕΚΤ): Οι αυξημένοι μισθοί στηρίζουν τον πληθωρισμό της ευρωζώνης

admin

Alpha Finance: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Ανεβάζει τους στόχους για τα έσοδα η Deutsche Bank

admin

Αυξήσεις επιτοκίων: Κατέβασε ταχύτητα η Τράπεζα της Αγγλίας

admin