Image default
EUROBANK

Καραβίας: Μια… σταθερά αξίας 7 δισ. ευρώ και το περιθώριο για ράλι +36%

Σταθερά στην περιοχή των 7 δισ. ευρώ παραμένει η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Φωκίωνα Καραβία, να βλέπει τη μετοχή να αντιδρά επαρκώς στο πρόσφατο sell off.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά τη διολίσθηση έως το 1,88 ευρώ, η εισηγμένη προσεγγίζει εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 2 ευρώ, γεφυρώνοντας σχεδόν άμεσα την απόσταση από τις πρόσφατες κορυφές.

Τα μεγάλα… ατού

Σίγουρα, τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη, η επιστροφή στα μερίσματα, η διεθνοποίηση του χαρτοφυλακίου και το βελτιωμένο guidance για το 2024 αποτελούν σημαντικά «ατού» στο οπλοστάσιο του έμπειρου manager, ο οποίος διανύει τον 9ο χρόνο στο «τιμόνι» της Νο.1 ελληνικής τράπεζας σε όρους κεφαλαιοποίησης (πρωτο-εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank το 1997).

Η άκρως ικανοποιητικά κερδοφορία του α’ εξαμήνου, εύλογα, έχει ανοίξει την όρεξη της διοίκησης, η οποία έσπευσε να βελτιώσει τις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2024, με τον Φωκίωνα Καραβία να αναθεωρεί στο 16,5% την απόδοση κεφαλαίων (από 15%), στο 1,6 δισ. ευρώ τα οργανικά λειτουργικά κέρδη (από 1,5 δισ. ευρώ) και στο 3% τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (από 3,5%).

Χρηματιστήριο – Blue Chips: Ούτε… γάτα, ούτε ζημιά – Ποιες μετοχές βγαίνουν (σχεδόν) αλώβητες από το sell off

Την ίδια στιγμή, μεγάλες προοπτικές διανοίγονται κι από τη δημόσια πρόταση στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου, όπου η Eurobank κατέχει πλέον το 55,9%. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, και την παρουσία της Eurobank Cyprus.

Στα 2,6 ευρώ η μετοχή;

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μια σαφώς υψηλότερη μερισματική πληρωμή το 2025 σε σχέση με τα φετινά 342 εκατ. ευρώ, έχουν «αναγκάσει» τους αναλυτές να ανεβάσουν σημαντικά τον πήχη για τη χρηματιστηριακή πορεία της τράπεζας.

Χαρακτηριστικά, η μέση τιμή – στόχος βρίσκεται στα 2,68 ευρώ, κάτι που ενσωματώνει περιθώριο ανόδου 36%. Μην ξεχνάμε, δε, ότι μετά το πρόσφατο sell off, οι δείκτες αποτίμησης έχουν βελτιωθεί περαιτέρω, με τον P/E (πολλαπλασιαστής κερδοφορίας) να καθορίζεται στο 5,3x και τον P/BV (λογιστικής αξίας) να ανέρχεται στο 0,8x.

Κάπως έτσι, αυτήν την στιγμή, ο Φωκίων Καραβίας φαίνεται ότι έχει ως μοναδικό εχθρό την εξωγενή αβεβαιότητα, καθώς -εξαιρώντας αυτόν τον παράγοντα- όλα τα υπόλοιπα δεδομένα λειτουργούν υπέρ του, υποστηρίζοντας μια περαιτέρω ισχυροποίηση της τράπεζας, η μετοχή της οποίας προσφέρει μια απόδοση 166% στην 5ετία, 149% στην 3ετία και 25% στο 12μηνο.

Βασιλάκης: Ένας πρώην… billionaire που αδικείται (;) από το Χρηματιστήριο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Eurobank: Γιατί υποχωρεί ο τζίρος στο λιανεμπόριο

admin

Eurobank: Καθημερινές συναλλαγές με χαμηλό κόστος ή και δωρεάν

ad

Eurobank: Τι ισχύει με τα δάνεια της τεχνικής εταιρείας «Δομόπολις»

ad

Eurobank: Τα δημοσιονομικά ελλείμματα δεν είναι «δωρεάν γεύμα» για την οικονομία

NEWSROOM

Διπλή κίνηση Eurobank για χρήμα σε μικρομεσαίους

admin

Στο «σφυρί» βγάζει πέντε ξενοδοχεία η Eurobank

admin

Eurobank: Πώς εξηγούνται τα «σκαμπανεβάσματα» στο οικονομικό κλίμα

admin

Η Eurobank Field Immersion Project Partnet του Harvard Business School

ad

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 2,7% της «Ελληνικής»

admin