Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέρδη 5,5, εκατ. ευρώ για την Intracom, ρευστότητα 161,5 εκατ.

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα:

  • Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Μητρικής : € 5,4 εκατ.
  • Κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) Ομίλου : € 5,5 εκατ.
  • Ίδια Κεφάλαια Μητρικής : € 302,9 εκατ.
  • Ίδια Κεφάλαια Ομίλου : € 378,0 εκατ.
  • Σύνολο ενεργητικού Μητρικής : € 346,7 εκατ.
  • Σύνολο ενεργητικού Ομίλου : € 508,9 εκατ.

Βασική προτεραιότητα του Ομίλου η εξέλιξη του επιχειρησιακού του σχεδιασμού με σημείο αιχμής τη στρατηγική κίνηση εξαγοράς της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική», κίνηση που διευρύνει το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου και αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυροποίηση των μεγεθών του, επισημαίνει ο όμιλος.

Στο Α’ Εξάμηνο του 2024, ο Όμιλος INTRACOM καταγράφει κερδοφορία προ φόρων € 5,5 εκατ., ισχυρή ρευστότητα € 161,5 εκατ. και σύνολο ενεργητικού που ξεπερνά πλέον το € 0,5 δισ. H αξία του χαρτοφυλακίου του σε εισηγμένες εταιρίες (Χρηματιστήριο Αθηνών και Κοπεγχάγης) στις 30/6/2024 ανερχόταν σε € 130 εκατ.

Η απόκτηση συμμετοχής 7,1% στην INTRALOT μέσω συμμετοχής στην ΑΜΚ στο τέλος του 2023, η περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τη διάρκεια του Α’ Εξαμήνου 2024, αλλά και η προοδευτική της ενίσχυση μέχρι σήμερα που η συμμετοχή ξεπερνάει το 9,6%, όπως επίσης και οι συμμετοχές στην INTRAKAT και την OPTIMA, απέδωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, υψηλές υπεραξίες.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRACOM κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε: «Προχωράμε με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου, όπως παρουσιάστηκε τον Μάιο στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Η συγχώνευση της INTRACOM PROPERTIES με την ΚΛΜ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με απώτερο σκοπό την απόκτηση της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική» και τη δημιουργία ενός ικανού σχήματος που θα διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα του Ομίλου και τους τομείς δραστηριοποίησής του, θα ισχυροποιήσει τα οικονομικά του μεγέθη και θα προσδώσει επιπλέον αξία στην Εταιρεία και τους μετόχους της. Το ενδιαφέρον μας στον κλάδο των ακινήτων παραμένει ισχυρό. Η επιλογή μας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων εταιριών, με προεξέχουσα βεβαίως την INTRALOT, αποδεικνύεται και πάλι δυναμικός πυλώνας δημιουργίας κερδών».

* Δειτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό

Related posts

Πιστοποίηση από την Eurocert έλαβε η Aegean Airlines

admin

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ): Πολιτικός πολιτισμός, όχι τοξικότητα

admin

Upstream: Θετικός ρυθμός ανάπτυξης για 6η συνεχόμενη χρονιά

admin

Mytilineos: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη»

admin

B&F Α.Β.Ε.Ε: Αναθεώρηση μερικής διάσπασης του κλάδου επενδυτικών ακινήτων

admin

Αυξημένα 30% τα καθαρά κέρδη του ΔΑΑ το πρώτο τρίμηνο

admin

Χρ. Μεγάλου: Η υλοποίηση των στόχων κρίνει τη ροή των μερισμάτων

admin

Ideal: Στο 8,22% το ποσοστό που ελέγχει ο Κ. Τσουβελεκάκης

admin

ΟΛΠ: Σε ιστορικά υψηλά τα κέρδη 2022, μοιράζει μέρισμα €1,04

admin