Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δηλώνουν στο Reuters ότι το Ισραήλ δεν θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο

Το Ισραήλ θέλει να χτυπήσει τη Χεζμπολάχ, αλλά όχι να παρασύρει τη Μέση Ανατολή σε ολοκληρωτικό πόλεμο, δήλωσαν δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα μετά την επίθεση με ρουκέτα που σκότωσε 12 παιδιά και εφήβους στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, μεταδίδει το Reuters. 

Δύο άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα σενάριο λίγων ημερών μαχών μετά την επίθεση του Σαββάτου σε αθλητικό γήπεδο σε μια πόλη των Δρούζων για την οποία κατηγόρησε την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό.

Και οι τέσσερις Ισραηλινοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ένας ανώτερος αξιωματούχος και μια διπλωματική πηγή, μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας και δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα.

“Η εκτίμηση είναι ότι η απάντηση δεν θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο”, είπε η διπλωματική πηγή. “Αυτό δεν θα ήταν προς το συμφέρον μας σε αυτό το σημείο”.

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του τη Δευτέρα – αφού επισκέφθηκε τον τόπο της επίθεσης – ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε: “Το κράτος του Ισραήλ δεν πρόκειται και δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι σκληρή”.

Σύμφωνα εξάλλου με την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth η απάντηση του Ισραήλ θα είναι “περιορισμένη, αλλά σημαντική”. Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους για τις πληροφορίες της χωρίς να τους κατονομάζει. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι επιλογές κυμαίνονται από περιορισμένη επίθεση σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένων γεφυρών, σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και λιμανιών, έως πλήγμα σε αποθήκες όπλων της Χεζμπολάχ ή στόχευση διοικητών της Χεζμπολάχ.

Ο Πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε εξάλλου ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο θα είχε “σοβαρές συνέπειες” για το Ισραήλ, όπως ανέφεραν τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα. 

Related posts

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται το Κίεβο, λέει ότι η Ουάσινγκτον στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας

admin

Ιταλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον δικτύου λαθρεμπορίας αρχαιοτήτων

admin

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 12 άμαχοι σφαγιάστηκαν από τζιχαντιστές

admin

Η Ουκρανία λέει πως έπληξε το ρωσικό πλοίο Kommuna στην Κριμαία

admin

Έκθεση Επιτροπής για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία των ΗΠΑ: Διακρίσεις υφίσταται το Οικουμενικό Πατριαρχείο

admin

Νέα αυτοκινητοπομπή με βοήθεια στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ κλιμακώνει τα πλήγματά του

admin

Μαρόκο: Διάσωση 122 μεταναστών από λέμβο που είχε προορισμό τα Κανάρια Νησιά

admin

Κλιματική αλλαγή: “Σε 20 χρόνια το Αμβούργο θα μπορούσε να έχει κλίμα νότιας Γαλλίας”

admin

Οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ παρουσιάζουν άνοδο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 5 μήνες

admin