Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Μπεν Γκβιρ τάσσεται κατά της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα

Ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, μέλος-κλειδί του κυβερνητικού συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, τάχθηκε σήμερα κατά της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για μια εκεχειρία στη Γάζα, οι οποίες έχουν στόχο την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν χθες, Τρίτη, πως είναι “καιρός να οριστικοποιηθεί” μια συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας, μετά την άρνηση του Νετανιάχου να υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται προς την κατεύθυνση αυτή κατά τον ενδέκατο μήνα του πολέμου.

“Μια χώρα, όπου δολοφονούν εν ψυχρώ έξι ομήρους, δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους δολοφόνους, αλλά βάζει τέλος στις συνομιλίες, σταματά την παροχή καυσίμου και ηλεκτρικού και τους συνθλίβει μέχρι να καταρρεύσουν”, έγραψε στο X ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Ο υπουργός αναφερόταν στο θάνατο έξι ισραηλινών ομήρων οι οποίοι σκοτώθηκαν με πυροβολισμούς εξ επαφής, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, μέσα σε μια σήραγγα της λωρίδας της Γάζας.

Ο Μπεν Γκβιρ, όπως και ο επίσης ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στη διεξαγωγή συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός, επιμένοντας στο γεγονός ότι η συνέχιση του πολέμου στη Γάζα είναι το μόνο μέσο για να καταστραφεί η Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έμμεσες συνομιλίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς διεξάγονται εδώ και μήνες μέσω μεσολαβητών -ΗΠΑ, Αίγυπτος και Κατάρ-, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί αξιόλογη πρόοδος.

--AFP

Related posts

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο βοήθησε το Ισραήλ να παρακολουθεί τις βολές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου

admin

Ουγκάντα: Μαχητές που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν 25 ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο

admin

Aldi: Σχεδιάζει επενδύσεις 1,4 δισ. στερλινών έως το τέλος του 2024

admin

Αφγανιστάν: Ένοπλος σκότωσε έξι ανθρώπους σε τζαμί της Χεράτ

admin

Πούτιν: Όταν τελειώσουν οι πόροι η Ουκρανία θα ζητήσει συνομιλίες – Να ακυρώσουν τον νόμο που τις απαγορεύει

admin

“Τρεις όμηροι -ανάμεσά τους ένα μωρό 10 μηνών- σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς”, λέει η Χαμας

admin

“Νομίζω ότι ο πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί, ότι πρέπει να αποφευχθεί και ότι η διπλωματία μπορεί να επικρατήσει”, είπε ο Μπορέλ από τον Λίβανο

admin

Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα θα υποβληθεί σε θεραπεία κατά του καρκίνου

admin

Οι νέες συσπειρώσεις στη Μέση Ανατολή

admin