Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών σε βάση

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες, Τρίτη, δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε έκρηξη πυρομαχικών που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το ζήτημα αυτό.

“Σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών σε στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας. Το περιστατικό αποτελεί αντικείμενο έρευνας”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός σε σύντομο μήνυμά του στα εβραϊκά, γνωστοποιώντας τον τραυματισμό 9 ανθρώπων, δύο εκ των οποίων “σοβαρά”.

“Οι στρατιώτες απομακρύνθηκαν για να λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο”, πρόσθεσε ο στρατός. Σύμφωνα με τις ισραηλινές εφημερίδες, η έκρηξη έγινε σε βάση που βρίσκεται στην έρημο Νεγκέβ, εκτεταμένη περιοχή που βρίσκεται εν μέρει απέναντι από την Λωρίδα της Γάζας.

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το είδος των εκρηκτικών που αφορούσε το συμβάν.

Αυτό σημειώθηκε καθώς ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, να καταστρέψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεσή του στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η επίθεση της Χαμάς στοίχισε τη ζωή σε 1.194 ανθρώπους στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Τουλάχιστον 36.550 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή επιχείρηση που πυροδότησε η επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Ρωσία: Περιφερειακές εκλογές στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 7% κατέγραψε η παραγωγή φυσικού αερίου τον Απρίλιο

admin

Γερμανία: Δύο αστυνομικοί σοβαρά τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά του συνεδρίου του κόμματος AfD

admin

Ουκρανία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο χωριό Χίρνικ

admin

Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο αντιπρόεδροι των Τόρις αψήφησαν την κυβερνησή γραμμή στο σ/ν για τους αιτούντες άσυλο

admin

Έφτασε στη Σαουδική Αραβία ο Ταγίπ Ερντογάν

admin

Νιγηρία: Πέντε νεκροί σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές

admin

Ο Μπλίνκεν συνεχίζει την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή με συναντήσεις με τους Άραβες εταίρους των ΗΠΑ

admin

Ερντογάν: Το Ισραήλ θα συντριβεί όταν θα αντιμετωπίσει έναν πραγματικό στρατό

admin