Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Καταιγίδα προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα

Το νερό έπεφτε από το ταβάνι και τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στους πλημμυρισμένους διαδρόμους στο αεροδρόμιο της Πάλμα, της πρωτεύουσας της Μαγιόρκας, καθώς σφοδρή βροχόπτωση σάρωσε σήμερα τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Λόγω της καταιγίδας σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο Σον Σαντ Χοάν, το τρίτο σε μέγεθος στην Ισπανία, αφού ήταν “αδύνατον να λειτουργήσει με ασφάλεια”, όπως ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Aena.

Το αεροδρόμιο ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις προς τη Μαγιόρκα κατευθύνθηκαν προσωρινά σε άλλα αεροδρόμια, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε. Αργότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι το αεροδρόμιο ξαναρχίζει τη λειτουργία του, αφού η βροχή κόπασε.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΑΕΜΕΤ ανέφερε ότι ο σταθμός της στο αεροδρόμιο κατέγραψε βροχή σχεδόν 5 εκατοστών ανά ώρα, με αποκορύφωμα τα 9 εκατοστά σε λιγότερο από μία ώρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Χ δείχνουν νερό να πέφτει από το ταβάνι στον χώρο όπου βρίσκονται τα καταστήματα του αεροδρομίου, μουσκεμένους ταξιδιώτες με καλοκαιρινά ρούχα και κουβάδες τοποθετημένους στο πάτωμα. Σε άλλα πλάνα, αυτοκίνητα προσπαθούν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο πάρκινγκ.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τα πλάνα.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα έφτασε πέρυσι τα 31,3 εκατομμύρια, ρεκόρ όλων των εποχών. Το ηλιόλουστο νησί με τις γραφικές παραλίες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, ιδίως μεταξύ των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ισραήλ: Ανακοίνωσε την πώληση αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος στη Φινλανδία

admin

Πυρκαγιά σε μεταλλουργείο αλουμινίου στη Σιβηρία

admin

Ν. Χριστοδουλίδης: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

admin

Καζακστάν: Κάθειρξη 24 ετών σε πρώην υπουργό για τη δολοφονία της συζύγου του

admin

Συναγερμός το πρωί στις Βρυξέλλες για οπλισμένο άνδρα σε τραμ – Ανεπιβεβαίωτο ακόμη αν ισχύει

admin

ΠΟΥ: Η βόρεια Γάζα δεν έχει πλέον λειτουργικό νοσοκομείο

admin

WSJ: Ο ισραηλινός στρατός γεμίζει με θαλασσινό νερό τις σήραγγες της Χαμάς στη Γάζα

admin

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ αναβλήθηκε λόγω διαφορών στο πρόγραμμα

admin

Βλ. Πούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο αρνείται

admin