Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Uni Systems μέρος του Κινήματος Code4Europe

Η Uni Systems συμμετέχει στην κοινοπραξία Code4Europe, τη διεθνή σύμπραξη περισσότερων από 40 κορυφαίων φορέων της εκπαιδευτικής και ψηφιακής βιομηχανίας από 20 ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την εφαρμογή καινοτόμων νέων προσεγγίσεων για την ψηφιακή αναβάθμιση των νέων ανθρώπων.

Όπως ανακοίνωσε η Κοινοπραξία Code4Europe που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα εισέρχεται σε νέα φάση και πρόκειται να φέρει την επανάσταση στην ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη.

Με το 2030 να είναι προ των πυλών και τον στόχο της ψηφιακής δεκαετίας για 20 εκατομμύρια επαγγελματίες ΤΠΕ στην Ευρώπη ακόμα μακριά, η Κοινοπραξία Code4Europe έρχεται να υποστηρίξει την επέκταση και την ενίσχυση της ψηφιακής εκπαίδευσης, βασιζόμενη στην επιτυχία που έχει σημειώσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα από την έναρξή της το 2013. Με αποστολή του να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά Ευρωπαίων με γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας, διασφαλίζοντας ότι οι δεξιότητες προγραμματισμού και τεχνολογίας είναι προσβάσιμες σε όλους, το Code4Europe προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, εκπαιδευτικούς και εθελοντές να συμμετάσχουν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι βασικές πρωτοβουλίες της Κοινοπραξίας περιλαμβάνουν:

Εθνικά και περιφερειακά hubs: Τα hubs που έχουν ιδρυθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, από τον Ιούλιο του 2024 θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία για την προώθηση των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα και την ανταλλαγή πληροφοριών. Θα προσφέρουν σημαντική υποστήριξη στην κοινότητα, διασφαλίζοντας ότι οι πολύτιμες προσπάθειες και οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.

Συναρπαστικές δραστηριότητες: Από τον προγραμματισμό με Minecraft έως τη σταδιοδρομία στην ψηφιακή οικονομία, ιδιαίτερα για κορίτσια και νεαρές γυναίκες, η Κοινοπραξία θα προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες που εμπνέουν και ενισχύουν τη δράση.

• Υποστήριξη στην Κοινότητα: ενδυνάμωση πρεσβευτών, κορυφαίων εκπαιδευτικών και συντονιστών εκπαίδευσης με την παροχή πόρων, καθώς και υποστήριξη για την ενίσχυση του αντίκτυπού τους στις τοπικές κοινωνίες.

• Έργα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR): Συνεργασία με την ψηφιακή βιομηχανία για την ανάπτυξη αποτελεσματικών έργων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ενισχύουν την ψηφιακή εκπαίδευση και τη συμμετοχή της κοινότητας.

Ελληνικός Εθνικός Κόμβος για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Η Uni Systems θα υποστηρίξει το CityLab με την ανάπτυξη του Ελληνικού Εθνικού Κόμβου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της προώθησης των στόχων του έργου σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας εκπαιδευτικού περιεχομένου και της δέσμευσης ενός ευρέος δικτύου εκπαιδευτικών και πρεσβευτών, της σχολικής κοινότητας και του Υπουργείου Παιδείας.

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα είναι ένα διεθνές κίνημα που υποστηρίζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων, ιδιαίτερα των σχολείων. Στόχος της είναι να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να παρακινήσει όλους, ανεξάρτητα από τις δεξιότητές τους, να ασχοληθούν με αυτόν.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Εξερευνήστε την ψηφιακή δημιουργικότητα και τον προγραμματισμό στο CodeWeek.eu και πάρτε μέρος στο ανερχόμενο κίνημα για να μάθετε προγραμματισμό και να αναπτύξετε την υπολογιστική σκέψη.

Σχετικά με την Κοινοπραξία Code4Europe

Η Κοινοπραξία Code4Europe είναι μια σύμπραξη περισσότερων από 40 φορέων της εκπαιδευτικής και ψηφιακής βιομηχανίας από 20 ευρωπαϊκές χώρες, που στοχεύει στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς των Ευρωπαίων με γνώσεις ψηφιακής τεχνολογίας. Η αποστολή της κοινοπραξίας είναι να ενισχύσει και να επεκτείνει την ψηφιακή εκπαίδευση σε όλη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα θα συνεχίσει να εμπνέει και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή.

Η Κοινοπραξία δεσμεύεται να εισαγάγει νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εμβέλειας και της προβολής αυτού του κρίσιμου ευρωπαϊκού έργου. Από τον προγραμματισμό με Minecraft μέχρι την ενθάρρυνση για την ψηφιακή σταδιοδρομία, στόχος της είναι η υλοποίηση σημαντικών πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Related posts

Βόρεια Μακεδονία: Κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από τη Μυτιληναίος

admin

Πώς θα μοιραστούν τις δωρεάν μετοχές τα στελέχη της Alpha Bank

admin

Αναστέλλει τον στοιχηματισμό σε ρωσικές αθλητικές διοργανώσεις ο ΟΠΑΠ

admin

Alpha Bank: Οι D. Lebot και Π. Παπάζογλου νέα μέλη στο ΔΣ

admin

Σε ίδρυση θυγατρικής στην Ελλάδα προχωρά η Naval Group

admin

Reuters: Μάρτιο η διάθεση πακέτου της Πειραιώς από το ΤΧΣ

admin

Στα ύψη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Q&R

admin

Αναδιάρθρωση δανείων και ενέσεις ρευστότητας στην HQF

admin

METLEN: Η ΜΕΤΚΑ εξαγοράζει την ΜΤ ΑΤΕ έναντι 14 εκατ. ευρώ

admin