Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Toyota διέκοψε την παραγωγή στα ιαπωνικά εργοστάσιά της εξαιτίας ισχυρού τυφώνα

Η γιγάντια ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει την παραγωγή σε όλα τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία επειδή πλησιάζει ένας ισχυρός τυφώνας.

Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο, Πέμπτη, “θα αναστείλουμε τις εργασίες σε όλες τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων στη χώρα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Toyota. Η ανακοίνωση αφορά και τις 28 γραμμές παραγωγής στα 14 ιαπωνικά εργοστάσια της Toyota και των θυγατρικών της, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Toyota δεν διευκρίνισε πόσα οχήματα δεν θα παραχθούν εξαιτίας αυτών των προσωρινών διακοπών λειτουργίας.

Η Ιαπωνία προειδοποίησε σήμερα ότι ένας “εξαιρετικά ισχυρός” τυφώνας, ο οποίος πλησιάζει στο μεγάλο νότιο νησί Κιούσου, αναμένεται να προκαλέσει σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδες.

Το φαινόμενο έχει ήδη προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιφέρειες της Ιαπωνίας. Χθες, Τρίτη, κατολίσθηση παρέσυρε κατοικία, μέσα στην οποία βρίσκονταν πέντε μέλη μιας οικογένειας, στο Γκαμαγκόρι, στην ακτή του Ειρηνικού στην κεντρική Ιαπωνία.

Δύο άτομα διασώθηκαν και “μια εβδομηντάχρονη βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γύρω στις 14:25 (τοπική ώρα, 08:25 ώρα Ελλάδας)”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του δήμου του Γκαμαγκόρι. Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν δύο άνδρες, έναν εβδομηντάχρονο και έναν άλλο ηλικίας περίπου 30 ετών.

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines ακύρωσε σήμερα 172 εσωτερικές και 6 διεθνείς πτήσεις και η ANA 219 εσωτερικές πτήσεις και 4 διεθνείς για το διάστημα από σήμερα μέχρι και μεθαύριο, Παρασκευή.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια ανάμεσα στο Τόκιο και τη Φουκουόκα, την πόλη του Κιούσου με το μεγαλύτερο πληθυσμό, ενδέχεται επίσης να ματαιωθούν ανάλογα με τις μετεωρολογικές συνθήκες αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν άλλες εταιρείες.

Τοπικές συλλογικότητες εξέδωσαν συστάσεις προς 810.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κεντρικό διαμέρισμα Σιζουόκα, στο νησί Χονσού, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, καθώς και προς 56.000 άλλους στην Καγκοσίμα του Κιούσου, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης πυρκαγιών και καταστροφών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ενδέχεται επίσης να εκδώσει ειδική προειδοποίηση για ισχυρές βροχοπτώσεις αργότερα σήμερα στην Καγκοσίμα, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Το νότιο τμήμα του Κιούσου αναμένεται ότι θα δεχθεί 500 mm βροχής μέσα σε διάστημα 24 ωρών μέχρι αύριο, Πέμπτη, το πρωί και στη συνέχεια και πάλι 600 mm μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).

Related posts

AMD: Έχασαν τις εκτιμήσεις οι προβλέψεις για το α’ τρίμηνο

admin

Σκάνδαλο με μολυσμένες κατεψυγμένες πίτσες: Κατηγορείται η Nestlé France

admin

Αργεντινή: Το κοινωνικό θερμόμετρο ανεβαίνει και αυτό “δεν θα έχει καλό τέλος”

admin

Ιταλία: Χωρίς την ηγεσία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μειώνεται το ποσοστό της Φόρτσα Ιτάλια στην πρόθεση ψήφου

admin

Η Βουδαπέστη ζητά από το Κίεβο να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας

admin

Η Φινλανδία ανοίγει ξανά δύο συνοριακά περάσματα με τη Ρωσία

admin

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Το Αζερμπαϊτζάν να σεβαστεί το δικαίωμα των κατοίκων να επιστρέψουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

admin

Ο Γουόρεν Μπάφετ πούλησε εκατομμύρια μετοχές της Apple και της Bank of America

admin

Λίβανος: Ο στρατός εμπόδισε σε 1.200 Σύρους να εισέλθουν παράτυπα στη χώρα

admin