Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Sabine Bendiek νέο μέλος στο ΔΣ του ομίλου Sunlight

H Sunlight Group, θυγατρική του ομίλου Olympia, ανακοινώνει ότι η Sabine Bendiek εξελέγη Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η Sabine διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της τεχνολογίας και σε ανώτερες διοικητικές θέσεις, αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η αποδεδειγμένη ικανότητά της να ηγείται και να συμβάλλει στο μετασχηματισμό μεγάλων οργανισμών, καθώς και η σημαντική της εμπειρία στην ανάπτυξη στρατηγικής για τον κλάδο, τις πωλήσεις, τους ανθρώπους και την επιχειρησιακή λειτουργία, θα συμβάλλουν σημαντικά στην υλοποίηση του στρατηγικού οράματος της Sunlight.

Στη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας της, η Sabine έχει συνεργαστεί με ηγέτιδες επιχειρήσεις του κλάδου σε θέματα στρατηγικής και επιχειρησιακού μετασχηματισμού, έχοντας την ευθύνη περίπου 7.000 εργαζομένων παγκοσμίως. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1988 στη Siemens Nixdorf Information Systems AG, σε διάφορες θέσεις, για οκτώ συνεχή έτη, όπως Controller R&D, International Marketing & SW Support σε τραπεζικά προϊόντα και Program Manager για τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, ανέλαβε σημαντικούς ρόλους στη McKinsey & Company στο Αμβούργο, στην Earlybird Venture Capital και στη Dell Corporation στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτη. Από το 2011 έως το 2015, διετέλεσε Γενική Διευθύντρια (Γερμανία) και Αντιπρόεδρος στην EMC Corporation με στόχο τον στρατηγικό μετασχηματισμό του Ομίλου.

Από το 2016 έως και τον Δεκέμβριο του 2021, ανέλαβε Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου/ Γενική Διευθύντρια Γερμανίας και Αντιπρόεδρος στη Microsoft Deutschland GmbH, επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση των εσόδων και εστιάζοντας στην στροφή της εταιρίας σε συνδρομητικά μοντέλα cloud.

Το διάστημα 2021-2023, η Sabine Bendiek διετέλεσε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Chief People and Operations Officer στη SAP SE στο Walldorf της Γερμανίας, υλοποιώντας ριζικές αλλαγές στις αμοιβές και τις παροχές καθώς και την προώθηση του cloud και των ψηφιακών πρωτοβουλιών της εταιρείας. Από το 2018, είναι επίσης Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Schaeffler AG, παγκόσμιου ηγέτη στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανική καινοτομία.

Η Sabine Bendiek δήλωσε σχετικά ότι: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την ένταξή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Sunlight και σε μια ομάδα αφοσιωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων ενεργειακών λύσεων. Οι ευκαιρίες για την προώθηση της καινοτομίας και τον επανασχεδιασμό της μελλοντικής ανάπτυξης στην αποθήκευση ενέργειας είναι εξαιρετικές για τη Sunlight. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη διοικητική ομάδα στην υλοποίηση μιας στρατηγικής με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας».

Ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight, τόνισε ότι: «Καλωσορίζουμε τη Sabine στο Διοικητικό Συμβούλιο και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί της. Είμαι βέβαιος ότι η επιτυχημένη συνεισφορά της στην ανάπτυξη κορυφαίων οργανισμών και εξιδεικευμένων ομάδων και η μακροχρόνια εμπειρία της θα συμβάλλουν καθοριστικά στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Sunlight. Εκ μέρους του Ομίλου, της εύχομαι καλή αρχή στο νέο της ρόλο».

H στρατηγική φιλοδοξία της Sunlight Group για περαιτέρω ανάπτυξη υπογραμμίζεται από την προώθηση της εταιρικής διακυβέρνησης που περιλαμβάνει την ένταξη νέων ταλέντων, την αναβάθμιση των διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων, την ενίσχυση της διαφάνειας και τη βελτιστοποίηση της ηγετικής δομής. Στόχος είναι η προώθηση ενός πιο ευέλικτου και αποτελεσματικού οργανισμού που μπορεί να προσαρμόζεται άμεσα στην ανάγκες τις αγοράς, να αξιοποιεί τις αναδυόμενες ευκαιρίες και να διατηρεί μια μακροπρόθεσμα επιτυχημένη πορεία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον.

Sunlight Group: Διοικητικό Συμβούλιο:

  • Gordon Riske, Πρόεδρος – INED, Μέλος της Επιτροπής Συμμόρφωσης, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, Μέλος της Επιτροπής Αμοιβών & Διορισμών
  • Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΣ
  • Martin Hartmann, Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ
  • Michel Govaert, INED, Πρόεδρος της Επιτροπής Συμμόρφωσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Μέλος της Επιτροπής Αμοιβών και Διορισμών
  • Dr. Peter Lamp, INED, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας
  • Francis Wang, INED, Μέλος της Επιτροπής Καινοτομίας
  • Ανδρέας Αθανασόπουλος, Μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Related posts

Public: Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για τα Samsung Galazy Z

admin

H τραπεζική ηθική στο επίκεντρο συνεδρίου της Τράπεζας Χανίων

admin

Στα… σκαριά mega deal σε ακίνητα από την HIG

admin

Ευρωσύμβουλοι: Εξαγορές εταιρειών με «μπαλαντέρ» ένα ακίνητο

admin

Καθαρός από υδρογονάνθρακες ο υγροβιότοπος του Νέστου

admin

Νέες συμβάσεις Naval με πέντε ελληνικές εταιρείες

admin

Ζημιές 104 εκατ. ευρώ για την Intralot το 2020

admin

Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 12 ή 24 άτοκες δόσεις από τη ΔΕΗ

admin

Αυξήσεις μισθών και «χρυσά μπόνους» στους εργαζόμενους από την Καρέλιας

admin